13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Παρουσίαση του βιβλίου “Αυθόρμητη Ανάφλεξη” παρουσία του συγγραφέα George Katsiaficas το Σάββατο στην κατάληψη Rosa Nera

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ στην κατάληψη Rosa Nera θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου “Αυθόρμητη Ανάφλεξη” του George Katsiaficas.

H “Αυθόρμητη Ανάφλεξη” είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο του George Katsiaficas στα ελληνικά και κυκλοφορεί από την Ελευθεριακή Κουλτούρα. Ο συγγραφέας, ένας άνθρωπος που συμμετέχει ενεργά στα κινήματα από την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ μέχρι και σήμερα, θα βρίσκεται στην παρουσίαση για να παρουσιάσει τις θέσεις του, αλλά κυρίως για να συζητήσει με όσες/όσους παραστούν.

Η ώρα έναρξης θα τηρηθεί αυστηρά και η αρχική εισήγηση του George Katsiaficas θα γίνει στα Αγγλικά με διερμηνεία προς το κοινό. Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά με διερμηνεία προς τον συγγραφέα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον συγγραφέα:

“…Ακολουθώντας τη διατύπωση του Μαρκούζε περί πολιτικού έρωτα [political eros], ανέπτυξα την έννοια της επίδρασης του έρωτα [eros effect] στο βιβλίο μου για την παγκόσμια φαντασία του 1968, προκειμένου να εξηγήσω την ταχεία διάδοση των επαναστατικών επιδιώξεων και δράσεων. Η επίδραση του έρωτα αποκρυσταλλώνεται στην ξαφνική και ταυτόχρονη εμφάνιση διεθνώς εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι καταλαμβάνουν τον δημόσιο χώρο και καλούν για την υλοποίηση μιας εντελώς διαφορετικής πολιτικής πραγματικότητας.

Άλλες διαστάσεις αυτού του φαινομένου περιλαμβάνουν την ταυτόχρονη εμφάνιση εξεγέρσεων σε πολλά μέρη του κόσμου, τη διαισθητική ταύτιση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων πέρα από τις διαχωριστικές εθνικές και εθνοτικές γραμμές, την κοινή τους πίστη σε νέες αξίες και την αναστολή φαινομένων της καθημερινής, “φυσιολογικής” ρουτίνας όπως οι ανταγωνιστικές πρακτικές, η εγκληματική συμπεριφορά και η πλεονεξία.

Κατά τη γνώμη μου, είναι η ίδια η ενστικτώδης ανάγκη για ελευθερία που μετατρέπεται σε συλλογικό φαινόμενο κατά τη διάρκεια των στιγμών της επίδρασης του έρωτα…”. (Τζωρτζ Κατσιαφίκας, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...