27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Παρουσία Πολάκη – Βαγιωνάκη ξεκίνησε η δίκη των 9 στα Χανιά – Αύριο το πρωί στις 7 η συνέχεια

Ημερομηνία:

Με έντονη την παρουσία πολιτών που γέμισαν τον χώρο των δικαστηρίων για να συμπαρασταθούν στους 9 διωκόμενους ξεκίνησε στις 2 περίπου το μεσημέρι το δικαστήριο για τους 9 Χανιώτες της κατάληψης της Αντιπεριφέρειας Χανίων τον Φλεβάρη του 2012.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για διαδηλωτές οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάληψη του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους 48ώρης Γενικής Απεργίας στις 10 και 11 Φλεβάρη του 2012. Η Απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του 3ου μνημονίου ενώ στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα η συμμετοχή ήταν τεράστια.

Στα Χανιά, σε μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις της περιόδου αρκετές χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο δρόμο ενώ πολλές εκατοντάδες πέρασαν από τα κτίριο της Αντιπεριφέρειας το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις της ίδιας περιόδου, δεν υπήρξαν ζημιές και δεν υπήρξαν συλλήψεις, όμως, ένα χρόνο μετά, ήρθαν κλήσεις στοχευμένα σε πολίτες, γνωστούς για τη συμμετοχή τους σε συλλογικότητες και σωματεία.

Πέραν των συγκεκριμένων 9 στα Χανιά έχει καταγγελθεί ότι έχει στηθεί “βιομηχανία διώξεων” ενώ υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, στις 18 Φεβρουαρίου είχαμε και τις πρώτες καταδίκες αφού δύο πολίτες καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο νεαρού μαθητή μετά από καταξίωξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τα ψηφίσματα που έχουν εκδοθεί είναι πολλά. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν η ανακοίνωση των τριών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ν. Χανίων, το ψήφισμα του Δήμου Χανίων, της ΑΔΕΔΥ, καθώς και πολλών συλλογικοτήτων και φορέων.

Στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων το παρών έδωσαν και οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Βάλια Βαγιωνάκη ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 11 το πρωί στον προαύλειο χώρο των Δικαστηρίο πολίτες συνέρρεαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Η δίκη διακόπηκε λόγω λήξης του ωραρίου εργασίας της γραμματέως ενώ μέχρι εκείνο το σημείο είχαν καταθέσει όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, δεν προσήλθε ο μάρτυρας κατηγορίας (αστυνομικός της ασφάλειας Χανίων) επικαλούμενος λόγους υγείας.

Η συνέχεια της δίκης ορίστηκε για την Τετάρτη στις 7 το πρωί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...