19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παρουσία του υφυπουργού Παιδείας B.Διγαλάκη ο αγιασμός στο 68ο Γυμνάσιο στα Πατήσια και στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αθήνας

Ημερομηνία:

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, σε δηλώσεις του για την έναρξη του νέου σχολικού έτους από το 68ο Γυμνάσιο όπου παραβρέθηκε για να παραστεί στον αγιασμό. Επισήμανε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, «ώστε η σχολική χρονιά να εξελιχθεί απρόσκοπτα, χωρίς εκπαιδευτικά κενά και ελλείψεις».

Στο μήνυμά του ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι συμμερίζεται τις προσδοκίες για ένα σύγχρονο σχολείο που θα στοχεύει στην «ουσιαστική και πολύπλευρη μόρφωση», θα εξοπλίζει τα παιδιά με «πραγματικά εφόδια» και θα διαμορφώνει «υπεύθυνους πολίτες με ηθικές αξίες». Δήλωσε την εμπιστοσύνη του στους εκπαιδευτικούς εξαίροντας τον καθοριστικό τους ρόλο στην επίτευξη των εκπαιδευτικών και παιδευτικών στόχων του σχολείου.

Αναφερόμενος στους μαθητές ο κ. Διγαλάκης αναγνώρισε την ανάγκη τους «να δοκιμάζονται, να διακρίνονται και να προοδεύουν» ενώ τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν «κάθε ευκαιρία που τους δίνει το σχολείο για να καλλιεργήσουν το μυαλό και την ψυχή τους».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων παραβρέθηκε στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αθήνας. Εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την παρουσία του εκεί και συνεχάρη το σχολείο για το σημαντικό του έργο «παρά τις δυσκολίες και το σύντομο χρόνο λειτουργίας του».

Ειδική αναφορά έκανε στο θεσμό των Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων –Λυκείων για τον «ιδιαίτερα επωφελή εκπαιδευτικό και κοινωνικό τους ρόλο» ενώ δήλωσε ότι η ίδρυση και λειτουργία τους είναι στοιχειώδες χρέος της Πολιτείας «που οφείλει να παρέχει στα παιδιά ίσες ευκαιρίες και κατάλληλα ειδικά εφόδια», ώστε να πορευθούν στη ζωή τους. Διαβεβαίωσε ότι η ενίσχυση της Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και ότι αυτό θα στηρίζει με αμείωτο ενδιαφέρον την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ήδη, μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Διγαλάκης, έχει λάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία να δρομολογηθεί συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη διεξαγωγή πρακτικής εξάσκησης, σχετικής ειδικότητας του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου – Γυμνασίου, σε χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. και άμεσα θα γίνει η σχετική ανακοίνωση Τέλος, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη στους μαθητές , το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...