16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Παρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο ντοκουμέντο «Μίλιε μου Κρήτη απ’ τα παλιά Ιστορικές Ηχογραφήσεις 1907-1955»

Ημερομηνία:

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, του Ιδρύματος «Πολιτισμική Κρήτη» και του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα το βιβλίο «Μίλιε μου Κρήτη απ’ τα παλιά Ιστορικές Ηχογραφήσεις 1907-1955». Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην αίθουσα «Μανώλη Καρέλλη» (πρώην Ανδρόγεω).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Νικολακάκης και Γιάννης Ζαιμάκης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), παρεμβάσεις θα κάνουν οι εκδότες-επιμελητές της έκδοσης και οι ιδρυτές της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Η Ιστορία της Ελληνικής Mουσικής Orpheum Phonograph Σταύρος Κουρούσης & Κωνσταντίνος Κοπανιτσάνος». Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη ενώ θα παρουσιαστεί βιωματικό δρώμενο από το «Χορωδείον» (διδασκαλείο παραδοσιακού χορού και μουσικής).

Η έκδοση περιλαμβάνει 186 ηχογραφήσεις (η μεγαλύτερη συλλογή σε αριθμό τραγουδιών κρητικής μουσικής η οποία έχει ποτέ πραγματοποιηθεί) με 175 τραγούδια και σκοπούς από τα οποία το 92% επανεκδίδεται για πρώτη φορά. Το μουσικό υλικό παρουσιάζεται σε 8 ψηφιακούς δίσκους και συνοδεύεται από ένα ένθετο 300 σελίδων, που περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, μουσικολογικά σχόλια, ιστορικές, κοινωνιολογικές, ανθρωπολογικές και κινησιολογικές πληροφορίες από καθηγητές Πανεπιστημίου και ερευνητές.

Την επιμέλεια και το συντονισμό έχει η Μαρία Χναράκη σε συνεργασία με το «Χορωδείον» (www.horodion.gr ).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...