13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

ΠΑΣΟΚ παντού και στα Χανιά, αρκεί να μη το λέμε ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Είναι ένα περίεργο πράγμα αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ όλοι βρίζουν το ΠΑΣΟΚ, το κατηγορούν για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, όλοι θέλουν ένα κομμάτι από τις σάρκες του (και δυο, και τρία…).

Έχουμε φτάσει στο σημείο σελίδα που σατηρίζει το ΠΑΣΟΚ και την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου (Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το ορθόδοξο) να έχει 120.000 φίλους στο facebook, η σελίδα του κόμματος ΠΑΣΟΚ  40.000 και το Κίνημα Αλλαγής μόνο 8.500!

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλαισιώνεται διαρκώς με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και ο πρόεδρος του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας μιμείται τον τρόπο ομιλίας και κινήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αλλά ακόμη και πέραν της κεντρικής πολιτικής σκηνής, το ΠΑΣΟΚ (αυτό που βρίζουν όλοι και ουδείς δε θέλει) συνεχίζει να παράγει στελέχη που με ή χωρίς την ταμπέλα ΠΑΣΟΚ κυριαρχούν.

Ας δούμε λ.χ. τι συμβαίνει στα Χανιά.

Στα Χανιά είχαμε τρεις συνδυασμούς με επικεφαλείς στελέχη με προέλευση από το ΠΑΣΟΚ. Ο ένας συνδυασμός της κ. Ναυσικά Αγγελάκη συνενώθηκε με αυτόν του κ. Αρχοντάκη, αλλά και πάλι. Από όποια πλευρά και να το δεις, όταν την περίοδο της παντοκρατορίας του ΠΑΣΟΚ είχαμε έναν συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Χανίων, το γεγονός ότι σε αυτή την εκλογική μάχη είχαμε τρεις “ανεξάρτητους” (Αγγελάκη, Δαμιανάκης, Σημανδηράκης), που όμως έχουν προέλευση από το ΠΑΣΟΚ λέει πολλά!

Βεβαίως ο κ. Σημανδηράκης αυτοπροβάλλεται ως ανεξάρτητος, ως καινούργιος και στα αυτοδιοικητικά πράγματα, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές. Είναι γνωστές οι καταβολές και οι δεσμοί που υπάρχουν και σήμερα και είναι ισχυροί ενώ εισήλθε στα αυτοδιοικητικά πράγματα με τη στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολου Βουλγαράκη στον συνδυασμό του εκλεγμένου με το ΠΑΣΟΚ κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Τώρα βεβαίως και ο κ. Αρναουτάκης είναι ανεξάρτητος, είναι ο επικεφαλής της “εθνικής Κρήτης”, εντός της οποίας σφάζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του αυθεντικού ΠΑΣΟΚ, αλλά ο συνδυασμός είναι ακομμάτιστος.

Βλέπετε, είναι τέτοια η εποχή μας που ενώ όλοι είναι ΠΑΣΟΚ ουδείς θέλει να το προβάλλει πολύ.

Μα είναι κυρίως η εποχή που ενώ όλοι βρίζουν το ΠΑΣΟΚ, όλοι εν τέλει πάλι το ψηφίζουν.

Αρκεί να μη λέγεται ΠΑΣΟΚ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...