15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παφίλης για τις αθλιότητες της ΧΑ: Μιλούν αυτοί που καταγγέλλουν την αντίσταση των Κρητικών στους ναζί – Ο λαός σας τσάκισε και θα σας ξανατσακίσει | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σε νέες αθλιότητες προχώρησε η ναζιστική Χρυσή Αυγή, καλώντας ουσιαστικά το Στρατό να κάνει πραξικόπημα. «Καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της, να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», ανέφερε ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Κ. Μπαρμπαρούσης, από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας.

Την τοποθέτηση καταδίκασαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, με εξαίρεση τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππά, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία για «πρωτόγονο» αντικομμουνισμό. Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, πρότεινε και δέχθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων να μη συμμετάσχουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Με αφορμή αυτή την πρόταση, ο ναζιστής βουλευτής, Χρ. Παππάς, αφού αρχικά υποστήριξε πως «δεν άκουσε ακριβώς» τι είπε ο Μπαρμπαρούσης, ανέφερε πως «είναι πρακτική της σταλινικής αριστεράς η εφαρμογή του κανόνα της συλλογικής ευθύνης».

O υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, μίλησε για «σοβαρή προσβολή του πολιτεύματος και του στρατεύματος» και ζήτησε να ασκηθεί δίωξη κατά του Κ. Μπαρμπαρούση για εσχάτη προδοσία.

Ο λαός θα τους στείλει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τόνισε πως είναι αυτονόητη η καταδίκη, ενώ θύμισε τη λαϊκή παροιμία «Από στόματος κοράκου, κρα θα ακούσεις», επισημαίνοντας βέβαια ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση προσβάλλουμε και τα κοράκια»!

Και συνέχισε:

“Δεν είναι η πρώτη φορά που η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής τα λέει αυτά”, για να αναρωτηθεί μετά:

“Ποιοι μιλούν για πατρίδα; Οι απόγονοι των δοσίλογων και των Χιτών. Τα φασισταριά της Χούντας. Αυτοί που καταγγέλλουν την αντίσταση των Κρητικών για την αντίστασή τους στους ναζί.

«Η πολιτική τους προέλευση είναι γνωστή. Ποιοι μιλούν για πατρίδα, οι συνεργάτες των Γερμανών, οι πρόγονοί τους; Τα τάγματα ασφαλείας; Το σύνθημα της Χρυσής Αυγής ήταν δόξα και τιμή στους χίτες και στους ταγματασφαλίτες. Από αυτούς προέρχονται», ανέφερε.

Παράλληλα, όμως έθεσε το θέμα της δίκης της Χρυσής Αυγής που καθυστερεί σημαντικά και της καταδίκης του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλου, επειδή τους αποκάλεσε ναζιστές.

“Δεν είναι δυνατόν με τέτοιο υλικό η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να καθυστερεί τόσα χρόνια τη δίκη…” είπε.

«Η καταδίκη πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις», συνέχισε, ξεκαθαρίζοντας πως ο λαός τους τσάκισε και θα τους ξαναστείλει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Τη στάση της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε  στην τοποθέτηση του και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας πως «δεν φτάνει μόνο ή απλά να καταδικάζουμε τη στάση των ναζί χρυσαυγιτών, όποτε κάνουν μια ακραία φασιστική προπαγάνδα μέσα στη Βουλή ή έξω απ’ αυτή ή να παίρνουμε απλά τα μέτρα, με βάση τη διαδικασία και τη λειτουργία του κοινοβουλίου, αποκλεισμού τους μια – δυο μέρες. Όταν μιλάμε για δολοφόνους, για μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση που βρίσκεται υπόδικη, αυτό από μόνο του τα λέει όλα: και για την ηγεσία της και για τους βουλευτές της και για τους εκάστοτε πληρωμένους μπράβους που χρησιμοποιεί ως μέλη της για να δολοφονούν αθώους συμπολίτες μας. Ο ελληνικός λαός γι’ αυτό πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, το λαϊκό κίνημα το ίδιο να τους τσακίσει οριστικά».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...