22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παφίλης: Ο Παππάς της Χρυσής Αυγής σήκωσε τη σημαία της Χούντας στην Κρήτη – Ο Μεταξάς παρέδωσε Έλληνες στους ναζί και προχθές είχαν τους γερμανούς ναζί στα γραφεία τους | Bίντεο

Ημερομηνία:

Μεταμεσονύκτια κόντρα προκάλεσε στη Βουλή η αναφορά του ΚΚΕ στη μεταξική δικτατορία και τη χούντα του Παπαδόπουλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, απαντώντας στε μια αποστροφή του κ. Παππά της Χρυσής Αυγής, κατηγόρησε τους χρυσαυγίτες ότι υμνούν το όνομα του «πατριώτη» Μεταξά. Ο κ. Παφίλης υπενθύμισε το βασανιστήριο του ρετσινόλαδου που εφάρμοσε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. «Ο “πατριώτης” Μεταξάς απαγόρευσε στους κομμουνιστές να πάρουν μέρος στον πόλεμο και τους παρέδωσε στους Γερμανούς» είπε .

Και εκεί που όλα έδειχναν να ηρεμούν την παρέμβαση Παφίλη στηλίτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος μίλησε για «ιστορική υπεραπλούστευση». «Θα παρακαλούσα να μην κάνουμε υπεραπλουστεύσεις. Ο Μεταξάς ήταν ο άνθρωπος που είπε το Όχι» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για να ξεκινήσει νέος γύρος αντιπαράθεσης.

Αντιπαράθεση, ωστόσο, και μάλιστα σε υψηλούς τόνους προκλήθηκε και για τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο όταν ο Θανάσης Παφίλης άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη για ιδεολογική σχέση με τη συμβία του δικτάτορα. «Μάλλον θα είχε διδαχές από τη Δέσποινα Παπαδοπούλου» είπε ο κ. Παφίλης στηλιτεύοντας τη στάση του κ. Λεβέντη κατά του κλεισίματος των δρόμων από τους αγρότες.

«Το ΚΚΕ έχει μείνει στην εποχή του Στάλιν» απάντησε ο Βασίλης Λεβέντης στον κ. Παφίλη. Καταλόγισε, μάλιστα, στον Περισσό ότι συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα το ΚΚΕ εξαπέλυσε νέα σφοδρότατη επίθεση στους χρυσαυγίτες μέσω του Θανάση Παφίλη ο οποίος τόνισε στα στελέχη του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι δεν μπορούν να κρύψουν το αληθινό τους πρόσωπο από τον ελληνικό λαό. «Ο λαός σας ξέρει και θα σας τσακίσει ξανά. Καθήστε κάτω και βάλτε και κουκούλες !» είπε ο κ. Παφίλης στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στηλιτεύοντας τις προκλητικές αναφορές τους κατά πάντων.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=6OQXVBNVFbA”]

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ