16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παύλος Πολάκης στην Έλη Στάη: “Aν μας ζητήσουν τη συνέχεια της υποταγής, είναι σαφές ότι θα ξαναπούμε όχι” | Ηχητικό

Ημερομηνία:

«Θέλουν να μας πνίξουν Φλεβάρη – Μάρτη, πρέπει να αντέξουμε μέχρι τον Οκτώβριο» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μιλώντας στην εκπομπή της Ελλης Στάη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μίλησε στην εκπομπή της Ελλης Στάη «Το TheTOC στα Παραπολιτικά 90,1» όπου δήλωσε ότι η ΕΕ μας πιέζει τώρα γιατί από Απρίλιο θα έχουμε ρευστότητα λόγω τουρισμού, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αντέξουμε μέχρι τον Οκτώβριο, μέχρι τις εκλογές στην Ισπανία που θα αλλάξουν τους συσχετισμούς την Ευρώπη.

«Δεν συμφωνώ με το να πάρουμε τη δόση των 7,2 δισ. θα πάρουμε μόνο το κομμάτι που αφορά τα ομόλογα της ΕΚΤ. Θα τα πάρουμε για να τα ξαναδώσουμε. Αλλο να δώσεις 7 και άλλο να δώσεις 2.

Δεν τα δίνουνε τώρα (σ.σ. τα 7δισ.) αλλά θα τα δώσουνε όταν ξαναχοντρύνει το πράγμα. Θα φοβερίζει το θεριό, θα φοβερίζουμε κι εμείς.

– Τι εννοείτε άμα ξαναχοντρύνει το πράγμα;

Θα ξαναχοντρύνει, κ. Στάη. Αν μας ζητάει ο κ. Σόιμπλε να εφαρμόσουμε με κάποιους άλλους όρους να εφαρμόσουμε ένα καινούργιο μνημόνιο. Εμείς θα παλέψουμε για λύση εντός του ευρώ. Από κει και πέρα, αν μας ζητήσουν τη συνέχεια της υποταγής που έχει επιδείξει ο κ. Σαμαράς, είναι σαφές ότι θα ξαναπούμε όχι.

– Και αυτό το παιχνίδι πού θα μας οδηγήσει;

Η λογική μας είναι να αντέξουμε και θα αντέξουμε μέχρι τον Οκτώβριο, που θα γίνουν οι εκλογές στην Ισπανία και που θα αρχίσει να αλλάζει ο συσχετισμός στην Ευρώπη. Αυτοί το ξέρουν αυτό. Το ξέρουμε κι εμείς και θα αγωνιστούμε με σύμμαχο τον λαό θα φτάσουμε μέχρι εκεί. Και από κει κουβεντιάζουμε με εντελώς διαφορετικούς όρους στα πάντα.Η οικονομική μονοκρατορία της Γερμανίας να πληρώνουμε εμείς τα πλεονάσματα του Βορά και να καταστρέφουμε την κοινωνία μας δεν μπορεί να συνεχίσει.

– Ακόμα και αν φτάσουμε μέχρι τον Οκτώβρη που πιστεύετε ότι θα κερδίσουν οι Podemos τις εκλογές στην Ισπανία, θα αλλάξει ο συσχετισμός στις αποφάσεις της ΕΕ, ακόμα και αν αυτή η οικονομική ασφυξία που είναι δεδομένη…

Δεν είναι δεδομένη κ. Στάη. Διότι από τον Απρίλιο αρχίζει ένα μεγάλο τουριστικό ρεύμα το οποίο – παρά όσων έχουν ακουστεί μέχρι τώρα, θα μας δώσει ρευστότητα.

Οι επιχειρήσεις δεν πτωχεύουν λογιστικά. Πτωχεύουν από ρευστότητα. Στην παρθενική μου ομιλία στη βουλή είπα ένα πράγμα. Οτι μας πιέζουν για να μας πνίξουν Φλεβάρη – Μάρτη και το ξέρουν καλά γιατί έχουμε μια εποχιακή οικονομία.

Από 1η Απρίλη αυτή η οικονομία παίρνει μπροστά, και αν δεν το ξέρετε 12% είναι η αύξηση των κρατήσεων των Γερμανών φέτος που θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Από τον Απρίλη και μετά δεν μας πνίγουν γιατί θα έχουμε ρευστότητα άλλου τύπου.

Ακούστε το ηχητικό:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ