14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ τιμά το μεγάλο “ΟΧΙ”

Ημερομηνία:

Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ τιμά το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό, μετέχοντας μαζικά και μαχητικά στους αγώνες του λαϊκού ταξικού κινήματος.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Η απελευθέρωση της χώρας μας υπήρξε καρπός της τιτάνιας πάλης του ελληνικού λαού στα χρόνια της Κατοχής μέσα από τις γραμμές του τεράστιου ΕΑΜικού κινήματος, με οδηγό, οργανωτή και κύριο αιμοδότη του το ΚΚΕ. Όταν το παλάτι, η αστική κυβέρνηση με τις ένοπλες δυνάμεις και μέρος της αστικής τάξης εγκατέλειψαν τον λαό αβοήθητο. Ένα άλλο τμήμα της αστικής τάξης παρέμεινε στη χώρα και συνεργάστηκε με τις κατοχικές δυνάμεις. Ο λαός όμως με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και το ΚΚΕ όρθωσε το ανάστημά του και πολέμησε τους φασίστες κατακτητές μέχρι τη συντριβή τους και απελευθέρωσε την πατρίδα. Η ΕΑΜική κληρονομιά με πρωτοπορία το ΚΚΕ, παραμένει και σήμερα πηγή έμπνευσης και δύναμης προκειμένου με τη μεγαλύτερη ωριμότητα και ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε τα καθήκοντα του παρόντος και του μέλλοντος.

Είναι καθήκον των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των εκπαιδευτικών να συμβάλουν αποφασιστικά ώστε να γνωρίσουν οι νεότερες γενιές την πραγματική ιστορία και τους αγώνες του λαού μας. Με τη δράση μας συμβάλλουμε στην οργάνωση της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Η καταδίκη του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος της Χ.Α. ήταν πρόσφατα μια νίκη του λαου. Μία καταδίκη που καθυστέρησε 5,5 χρόνια αδικαιολόγητα με ευθύνες των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ο λαός δεν μπορεί να εναποθέτει τις ελπίδες του για την αντιμετώπιση του φασισμού στο σύστημα που τον γεννά, στηρίζει την άνοδό του και προσβλέπει στις πολύτιμες υπηρεσίες του. Το υποκριτικό ανάθεμα των αστικών πολιτικών δυνάμεων στην παρούσα φάση ενάντια στη Χ.Α. δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες τους για την άνοδό της, ούτε τις στοχεύσεις τους ενισχυθεί η «εθνική ομοψυχία» και εμπιστοσύνη των εργαζομένων στους θεσμούς του αστικού κράτους.

Η αποτελεσματική απάντηση στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά μπορεί να δοθεί από το ίδιο το εργατικό κίνημα, εάν στοχεύσει με την πάλη του τον πραγματικό αντίπαλο, την αστική εξουσία, τα αστικά κόμματα και κυβερνήσεις κάθε «απόχρωσης», τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., και δυναμώσει τον αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του, τον αγώνα για την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμά τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας καταδικάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που με δικαιολογία και αφορμή την πανδημία του νέου κορωνοϊού φορτώνει νέα βάρη στο λαό μας, φέρνει κατασταλτικά μετρα, τρομοκρατεί τους μαθητές που απαιτούν μετρα προστασίας για την υγεια και την ζωή τους στα σχολεία, στέλνει τα ΜΑΤ στους υγειονομικούς που παλεύουν για την αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας, ετοιμάζει νέους αντεργατικούς νομούς και προωθεί την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τα “κοράκια” με ενα νέο πτωχευτικό κώδικα κομμένο και ραμμένο στα μετρα των τραπεζων και των ξένων αρπακτικών.

Η πανδημία του κορονοϊού που ξέσπασε σε όλο τον κόσμο αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανάγκη οι λαοί να παλέψουν για την ανατροπή του συστήματος που δεν γεννά μόνο πολέμους, πείνα, φτώχεια και εξαθλίωση, αλλά που δεν διστάζει να θυσιάσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές προκειμένου να διασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων, με συρρικνωμένες δαπάνες υγείας και ξεχαρβαλωμένα υγειονομικά συστήματα σε όλο σχεδον τον πλανητη .

Η κυβέρνηση της ΝΔ στα χνάρια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δίνοντας γη, θάλασσα και αέρα, βάσεις και στρατιωτικό προσωπικό στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, στην ΕΕ, βάζει σε τεράστιο κίνδυνο το λαό μας, την ίδια τη χώρα μας. Σήμερα ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με τη Ρωσία, την Κίνα κ.λπ., εκτός από την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, επεμβαίνουν και κάνουν πολέμους σε χώρες και λαούς στη Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια, Αφρική, (Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Λίβανο, Λιβύη, Ιράκ, Συρία), για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Ο κίνδυνος για γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή μας είναι μεγάλος.

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καλεί το λαό μας σε επαγρύπνηση. Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, επιστροφή στη χώρα όλων των Ελλήνων στρατιωτικών, να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες βάσεις που χρησιμοποιούνται από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Εν όψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου τιμάμε όσους έδωσαν την ζωή τους ενάντια στο φασισμό, όσους φωνάξαν το πραγματικό ΟΧΙ, όσους πάλεψαν και στην διάρκεια της τρίχρονης φασιστικής κατοχής αλλά και μετά στην διάρκεια της τρίχρονης εποποιΐας του ΔΣΕ, όσους είναι ακόμη εν ζωή, και δίνουμε υπόσχεση αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν τον φασισμό, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που είναι η διαχρονική μήτρα που τον φιλοξενεί. Μέχρι την ανατροπή του. Καλούμε ειδικά την νέα γενιά να μάθει την πραγματική ιστορία, να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στην ίδια την φασιστική χολέρα. Για να μπει για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...

Τραγωδία στα Τέμπη: Το Ευρωκοινοβούλιο «στριμώχνει» ασφυκτικά την κυβέρνηση

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της κυβέρνησης να μεταβιβάσει το σύνολο της...