17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

«Περί μελισσών: επικοινωνία, συμπεριφορά και μελισσοκομικά προϊόντα» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Ημερομηνία:

Τρώγεται η γύρη;

Είναι αλήθεια πως οι μέλισσες χορεύουν;

Πώς παράγεται το μέλι και γιατί κρυσταλλώνει;

Τελικά, ποιος κάνει κουμάντο μέσα στην κυψέλη;

Ελάτε το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για την κοινωνία των μελισσών, πώς προσανατολίζονται και πώς επικοινωνούν μεταξύ τους, καθώς και για τα μελισσοκομικά προϊόντα. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00         Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Περί μελισσών: επικοινωνία, συμπεριφορά και μελισσοκομικά προϊόντα» με το Δρ Ελευθέριο Αλυσσανδράκη, Γεωπόνο – Μελισσολόγο, Επιστημονικό Συνεργάτη ΤΕΙ Κρήτης.

12:00-14:00         «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα». Βλέπουμε την κυψέλη και τον εξοπλισμό του μελισσοκόμου, ενώ παρατηρούμε και μέλισσες στο στερεοσκόπιο. Επίσης, γνωρίζουμε τα μελισσοκομικά προϊόντα και γευόμαστε διαφορετικούς τύπους μελιού (για όλες τις ηλικίες).

12:00-14:00         «Το πέταγμα της μέλισσας». Θεατρικό παιχνίδι. Τα παιδιά ανακαλύπτουν την κοινωνική δομή των μελισσών παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).

12:00-14:00         «Κι αν ήμουν μέλισσα;». Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους μέσα από τις αισθήσεις της μέλισσας.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).

12:00-14:00         Ο Ερευνότοπος θα μεταμορφωθεί σε κυψέλη και θα γεμίσει με μέλισσες, μελισσούλες και μελισσάκια, σε διάφορα μεγέθη και σχήματα (για όλες τις ηλικίες).

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς ή κηδεμόνες ότι θα πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

"google ad"

Γενική είσοδος 5€

Δωρεάν είσοδος για:

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»

Παιδιά κάτω των 4 ετών και ΑμεΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ