16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Περιέργα περιστατικά και βία έξω από το Σχολικό Συγκρότημα Αμπεριάς – Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων | Φωτός

Ημερομηνία:

Αντιμέτωποι με περιστατικά βίας σε καθημερινή βάση βρίσκονται μαθητές στο σχολικό συγκρότημα Αμπεριάς, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Χανίων.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό κείμενο – επιστολή το οποίο κοινοποιείται και προς τον Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Χανίων, τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χανίων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του σχολείου παρουσιάζονται παραβατικές συμπεριφορές από ομάδες νεαρών.

Παρά του ότι το γεγονός έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες αρχές, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Σημειώνεται ότι ενώ παλιότερα υπήρχε φύλακας στο σχολείο ως τα μεσάνυχτα πλέον δεν υπάρχει ενώ η περίφραξη του σχολείου «έχει τα μαύρα της τα χάλια».

Πιο αναλυτικά στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ΟΥ Λυκείου Χανίων  με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση σε ειδησεογραφικό πρακτορείο δηλώνει τα παρακάτω;

1.Η εμφάνιση  παραβατικών συμπεριφορών στην περιοχή του Σχολικού συγκροτήματος της Αμπεριάς είναι γνωστή και πανθομολογούμενη χρόνια τώρα. Τόσον οι σύλλογοι Γονέων των Σχολείων όσον και οι Διοικήσεις των Σχολείων που βιώνουν και καθημερiνά το πρόβλημα και το έχουν αναφέρει σε κάθε αρμόδιο και έχουν προτείνει λύσεις.

Κύριος χώρος περιέργων συναναστροφών εντοπίζεται κυρίως  και όχι μόνο βραδινές ώρες γύρω από τη Βίλα Πωλογιώργη ,ιδιοκτησίας Δήμου Χανίων αλλά και εντός του διαμορφωμένου πλέον παρακείμενου πάρκου.

Το γεγονός έχει αναφερθεί κατ επανάληψη και στο Δήμο Χανίων και στην Αστυνομία και στις Προϊστάμενες  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Δυστυχώς οι όποιες παρεμβάσεις δεν υπήρξαν ούτε αρκετές ούτε καίριες.

Πιο συγκεκριμένα:

1.Για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχε φύλακας ως τα μεσάνυχτα στο συγκρότημα. Τώρα και για αρκετό καιρό δεν υπάρχει. Θα πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα και με ωράριο που να παρακολουθεί τη λειτουργία του Σχολείου. Οκταμηνίτες με κενά ενδιάμεσα στις προσλήψεις τους δεν επιτρέπονται.

2.Η περίφραξη του συγκροτήματος έχει τα μαύρα της τα χάλια. Κατ αρχήν δε νοείται σε Σχολειά περίφραξη με δομικό πλέγμα, γιατί πολύ εύκολα κόβεται με ψαλίδι. Επίσης  μεγάλο μέρος από την πλευρά του 13ου Δημοτικού είναι πλήρως κατεστραμμένη, ενώ η από εκεί είσοδος έχει μόνο την περιμετρική σωλήνα και καθόλου «περιεχόμενο». Ο  Δήμος πέρυσι άλλαξε την περίφραξη στα κοντέινερ ( ήταν και αυτή με δομικό πλέγμα), όχι όμως και σε άλλα κατεστραμμένα σημεία .Αποτέλεσμα μηδέν. Πέραν αυτού αφαίρεσε περί τις 10.000€ από το Σχολικό ταμείο του συγκροτήματος και τα ανακατένειμε σε άλλα σχολειά χωρίς να συνεχίσει επισκευές στο συγκρότημα (συνέχιση περίφραξης  ,επισκευή τουαλετών, προσβάσεις ΑΜΕΑ κλπ)

"google ad"

3.Ο φωτισμός  τόσο στο Σχολικό χώρο , στους περιμετρικούς δρόμους αλλά και στο παρακείμενο πάρκο θα πρέπει να είναι άπλετος όλη τη νύχτα κι όχι την ημέρα.

4.Η επιτήρηση  της περιοχής πρέπει να έχει μια συνέχεια και σταθερότητα κι όχι ευκαιριακά γιατί δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα από μεριάς  της όπως ισχυρίζεται η αστυνομία .

5.Θα πρέπει επίσης να φροντιστεί  ο έλεγχος ταχύτητας κυκλοφορίας  στους προς προσπέλαση των Σχολείων δρόμους γιατί και ταχύτητες αναπτύσσονται και ατυχήματα έχουν γίνει. Θα πρέπει επίσης κατά την έξοδό τους οι μαθητές να έχουν πλήρη και σε μάκρος ορατότητα και να μην παρεμποδίζεται αυτή από κάθε μορφής κάδους.

Τελειώνοντας εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στο εκπαιδευτικό προσωπικό του συγκροτήματος που υπερβάλλει  εαυτόν στη σχολική καθημερινότητα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ