16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Περιβαλλοντικές δράσεις απο τον ΟΑΔΥΚ

Ημερομηνία:

Ο ΟΑΔΥΚ σε μία στροφή σε σύγχρονες μεθόδους δραστηριοποίησης και επικοινωνίας με τους πολίτες και τους πελάτες του, επιδιώκει μέσα από ένα προγραμματισμό δράσεων και συνεργασιών, σε σχέση με την υποχρέωσή του περί Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης, να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο έργο του , τόσο στην παροχή των υπηρεσιών του όσο και στην προστασία του αγαθού που διαχειρίζεται. Η συμμετοχή των συνεργαζόμενων τοπικών φορέων όπως η αρμόδια Διεύθυνση της ΠΕ Χανίων, το τμήμα Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Χανίων, το ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης , η ΔΕΥΑΧ, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, το ΤΕΕτΔΚ,το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ καθορίζεται από την επιστημονική τους γνώση και την πρακτική τους εμπειρία αλλά και την διάθεση προσφοράς τους στην κατάρτιση και την υλοποίηση του προγράμματος.

Οι δράσεις απευθύνονται στους αγρότες και τους πελάτες του Οργανισμού, στους εκπαιδευτικούς περιβαλλοντικών θεμάτων όπως και σε κάθε ενεργό και ευαισθητοποιημένο περιβαλλοντικά πολίτη με έμφαση στα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Μετά από σειρά συναντήσεων των συνεργαζόμενων φορέων συζητήθηκαν οι προσφορότεροι τρόποι αξιοποίησης των διατιθέμενων μέσων και πόρων και προσδιορίστηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων οι οποίες θα αναληφθούν από κοινού.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί κατ αρχήν στα όρια της ΠΕ Χανίων και θα συνεχιστεί και στα όρια της ΠΕ Ρεθύμνου και θα ενισχύεται με την συμμετοχή περισσότερων  φορέων.

Οι πρώτες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί και συντονίζονται από τον ΟΑΔΥΚ είναι :

1η Δράση το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 στις Εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου με θέμα : Ενημέρωση Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτών Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων σε θέματα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων και την Προστασία τους.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς- εκπαιδευτές σε προγράμματα περιβάλλοντος με στόχο την έγκυρη ενημέρωσή τους σε θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων και προστασίας τους με τοπική εξειδίκευση, θα διοργανωθεί από το ΚΠΕ Βάμου σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες φορείς και θα συντονίζεται από τον ΟΑΔΥΚ.

2η Δράση πρωί 21 Μαρτίου 2013 περιλαμβάνει επίσκεψη παιδιών σε έργα του ΟΑΔΥΚ, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.
Η εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, απευθύνεται σε μαθητές ενταγμένους σε περιβαλλοντικά προγράμματα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων και την προστασίας τους, θα διοργανωθεί από το ΚΠΕ Βάμου σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες φορείς και θα συντονίζεται από τον ΟΑΔΥΚ.

3η Δράση Απόγευμα 22 Μαρτίου 2013 εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας νερού από το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα Θεσμικό Πλαίσιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων
Η εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο για την διαχείριση των υδατικών πόρων με στόχο την ενημέρωση σχετικά με το Θεσμικό Πλαίσιο Διαχείρισης των Υδατικών πόρων, θα διοργανωθεί από το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες φορείς και θα συντονίζεται από τον ΟΑΔΥΚ.

4η Δράση τον Απρίλιο 2013 Ημερίδα Ενημέρωσης Αγροτών από το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, στο Δήμο Πλατανιά με θέμα για την διαχείριση του νερού άρδευσης.
Η Ημερίδα Ενημέρωσης των Αγροτών του Δήμου Πλατανιά έχει στόχο την ενημέρωση για τις ανάγκες των καλλιεργειών σε νερό, τα συστήματα άρδευσης, την υδρολίπανση και τις επιπτώσεις στην ποιότητα των προϊόντων κά. Θα διοργανωθεί από το ΙΕΥΦ Χανίων σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες φορείς και θα συντονίζεται από τον ΟΑΔΥΚ. (η εκδήλωση προβλέπεται να επαναληφθεί και στους άλλους δήμους)

5η Δράση Σεπτέμβριος 2013 Ημερίδα με θέμα Παραδοσιακές και Νέες καλλιέργειες από το ΓΕΩΤΕΕ παρ Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο ΄΄Ιουλιανός Τσιράκης΄΄ στον Σκινέ Χανίων
Η εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου καλλιεργητή σε παραδοσιακές και νέες καλλιέργειες, θα διοργανωθεί από το ΓΕΩΤΕΕ παρ Κρήτης σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες φορείς και θα συντονίζεται από τον ΟΑΔΥΚ.
(η εκδήλωση προβλέπεται να επαναληφθεί στους άλλους δήμους με προσαρμοσμένη θεματολογία)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...