23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών ΚΚΕ σε Αρχαιολογία, Τράπεζες και στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Ημερομηνία:

Περιοδεία πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής  τους υποψηφίους βουλευτές  Χανίων, Γιάννη Ντουνιαδάκη, Μιλτιάδη Κλωνιζάκη και Αλέκο Μαρινάκη,  στην Αρχαιολογία, σε τράπεζες και στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Οι υπ. βουλευτές μιλώντας στους εργαζόμενους των χώρων και σε ερευνητικό προσωπικό, τόνισαν ότι: «Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που παρέμεινε σταθερό και αξιόπιστο όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι το μόνο κόμμα που στο σήμερα παλεύει στο πλάι του λαού τις σύγχρονες ανάγκες του. Την επόμενη μέρα όποια κυβέρνηση και αν προκύψει θα συνεχίσει την πολιτική των ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060, την υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων και των μισθών πείνας. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα προεκλογικά τους προγράμματα ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση στην βάση της, δηλαδή την υπεράσπιση του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος  του εργαζόμενου λαού».

Τους κάλεσαν επίσης να μην παγιδευτούν από κόμματα μίας χρήσης, τα οποία την επόμενη μέρα θα παίξουν τον ρόλο του μπαλαντέρ, προκειμένου να προχωρήσει πιο εύκολα η εφαρμογή των βάρβαρων πολιτικών που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Επιπλέον έγινε αναφορά για τον ρόλο της Ελλάδος στα γεωπολιτικά παζάρια της περιοχής. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα, το λαό, για τους κινδύνους και τις περιπέτειες που προκύπτουν από την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, με την παρουσία πληθώρας βάσεων σε όλη την Ελλάδα κ τη βάση της Σούδας, ιδιαίτερα τώρα που αναμένεται να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις πετρελαίου στο λιβυκό πέλαγος.  Γι’ αυτό τον λόγο έχει σημασία στις 8 Ιούλη να έχει προκύψει ένα ισχυρό ΚΚΕ που θα δίνει την μάχη για τις λαϊκές ανάγκες από καλύτερη θέση.

Συνάντηση επίσης πραγματοποιήθηκε με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, που συζητήθηκαν τα προβλήματα του χώρου σε σχέση με την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών.

Τέλος, χτες το απόγευμα οι υπ. βουλευτές Αλ. Μαρινάκης και Γ. Ντουνιαδάκης περιόδευσαν σε χωριά των Κεραμιών και συνομίλησαν με αγρότες και κτηνοτρόφους για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τη συνεχή ανηφόρα των τιμών σε αγροτικά μέσα και εφόδια, τις υψηλές τιμές σε πετρέλαιο και ρεύμα, την υψηλή φορολογία και τις πολύ μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές.

Οι υπ. βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν αγρότες και εργαζόμενοι της περιοχής να φύγουν από τα κόμματα που έχουν τσακίσει τις ζωές τους, να σηκώσουν το ανάστημά τους και να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...