21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Περισσότερες φέτος οι καταγγελίες για τουριστικές υπηρεσίες

Ημερομηνία:

Αύξηση των καταγγελιών που αφορούν τις τουριστικές υπηρεσίες διαπίστωσε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Από την 1η Ιουλίου έως και το Δεκαπενταύγουστο δέχτηκε 72 καταγγελίες, το οποίο σημαίνει αύξηση σε σχέση με πέρυσι.Η πλειονότητα των παραπόνων των καταναλωτών αφορούσε τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές κατήγγειλαν:

-Ιδιοκτήτες καταλυμάτων απαιτούσαν προκαταβολή, έως και 50%, ενώ ο νόμος προβλέπει 25%.
-Ιδιοκτήτες καταλυμάτων αρνούνταν ή ανέβαλαν την επιστροφή της προκαταβολής, σε καταναλωτές, που είχαν ακυρώσει την κράτησή τους, έγκαιρα, ή λόγω ανωτέρας βίας (π.χ. ατύχημα).
-Ιδιοκτήτης καταλύματος, αρνήθηκε να επιστρέψει το μέρος της προκαταβολής του 50% που πήρε, σε καταναλωτή (συνολικά 21 ημέρες, έμεινε τις τρεις) ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει λόγω εξαιρετικά άσχημων, συνθηκών υγιεινής.
-Ιδιοκτήτες καταλυμάτων ζήτησαν να προπληρωθούν, με την άφιξη του καταναλωτή, όλο το ποσό, που αντιστοιχούσε, σε όλη τη διαμονή.
-Ξενοδοχείο, δεν επέστρεψε την προκαταβολή, ενώ υπήρχε αποδεδειγμένη αδυναμία μετακίνησης, λόγω υγείας.
-Σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στη Ζάκυνθο, οι συνθήκες υγιεινής και η καθαριότητα ήταν ανύπαρκτες, υπήρχαν βρώμικες πετσέτες και σεντόνια, γλίτσα στην μπανιέρα, ούρα στην λεκάνη της τουαλέτας. Παντελής, η απουσία του ιδιοκτήτη.
-Κατάλυμα για το οποίο έγινε κράτηση μέσω ίντερνετ, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Δόθηκαν επιπλέον χρήματα, για να έχουν το συμφωνημένο δωμάτιο.
-Ξενοδόχος στην Σαντορίνη, επικαλούμενος ζημία σε υδραυλικές εγκαταστάσεις, έστειλε καταναλωτές, από την πρώτη ημέρα, σε άλλο ξενοδοχείο, χαμηλότερης κατηγορίας από αυτό που πλήρωσαν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...