17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Περισσότεροι Σουηδοί στην Κρήτη αν γίνει προορισμός για όλο το χρόνο”

Ημερομηνία:

Εντυπωσιασμένη από την Κρήτη δήλωσε η Πρέσβειρα της Σουηδίας, κ.  Σαρλότ Σέιμελιν, κατά την συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

“Την εχω επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν”, ανέφερε. “Γνωρίζω ότι η Κρήτη τα πηγαίνει καλά όσον αφορά την οικονομική κρίση.Έχει πολύ καλά εκπαιδευτικά ιδρύματα και μια πολυ δυναμική οικονομία”, πρόσθεσε.

Σκοπός της επίσκεψης της, όπως τόνισε είναι:  “να δούμε πως μπορούμε να συνεργαστουμε πιο στενά με το νησί σας”.

Σύμφωνα με την ίδια οι σχέσεις και οι προοπτικές μεταξύ των δυο χωρών είναι πολύ καλές. Τον τελευταίο χρόνο 800 χιλιάδες Σουηδοί επισκέφθηκαν την Ελλαδα απ’ τους οποίους 200 χιλιάδες ήρθαν στην Κρήτη.

“Θεωρω οτι υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί αυτός ο αριθμός”, είπε η πρέσβης, αρκεί να γίνει το νησί προορισμός για όλο το χρόνο. Να δοθεί δηλαδή σχετική πληροφόρηση στο σουηδικό κοινό για τις εναλλακτικές δυνατότητες που έχει στην Κρήτη και να μην έρχεται μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για τα βουνά, την ενδοχώρα και για αθλητικές δραστηριότητες.

Να σημειώσουμε ότι η πρέσβειρα επισκέφθηκε και τον δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκφράστηκε η επιθυμία για την ανάπτυξη κοινών δράσεων σε τομείς, όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και το χειμερινό τουρισμό, που μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ήδη σημαντικής προσέλευσης Σουηδών στον τόπο μας.

Παράλληλα, έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων της Σουηδίας και του Ελληνο – Σουηδικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε μεταξύ άλλων την Πρέσβειρα της Σουηδίας για το έργο και τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής στους τομείς των υποδομών και της βιώσιμης κινητικότητας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ