23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Πιάσαμε δουλειά πριν ορκιστουμέ”: Οι πρώτες δηλώσεις των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πολάκη – Βαγιωνάκη στη Βουλή – Ποια ήταν η πρώτη τους κίνηση | Φωτός

Ημερομηνία:

Για ιστορική ημέρα για τη χώρα μίλησε ο Παύλος Πολάκης σχετικά με την ορκωμοσία της νέας Βουλής όπου κυρίαρχο ρόλο έχει η Αριστερά. Η Βάλια Βαγιωνάκη μίλησε για μία καινούργια, ηλιόλουστη ημέρα και δήλωσε έτοιμη να δώσει πολλούς αγώνες αφού έχει πολύ καλή γνώση των προβλημάτων της Κρήτης.

Κι έτσι ξεκίνησε μία νέα ημέρα και για τον νομό Χανίων, αφού για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία του δεν υπάρχει βουλευτής ούτε από τη Νέα Δημοκρατία ούτε από το ΠΑΣΟΚ.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις που έκαναν στη “Νέα Κρήτη” οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ είπαν τα εξής:

Παύλος Πολάκης: «Η ορκωμοσία της νέας Βουλής αποτελεί μια ιστορική ημέρα για τη χώρα μας. Πρόκειται για μια καινούργια Βουλή. Για μια κυβέρνηση με πλειοψηφία της Αριστεράς και με τη συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και πάνω σε αυτό θα ήθελα να πω πως είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό. Έτσι, από την πλευρά μου, ό,τι έκανα τόσα χρόνια για το Δήμο Σφακίων θα κάνω και τώρα από αυτή τη θέση που βρίσκομαι για το νομό Χανίων και γενικά για όλη την Κρήτη. Όλοι θα δουλέψουμε με συνέπεια, σύνεση και δημιουργικά για το καλό τόσο του νησιού μας όσο και όλης της Ελλάδας».

10471569_1572504226326386_812201301621469084_n
Ο Παύλος Πολάκης με τη γυναίκα του Δώρα, έξω από τη Βουλή. Στο μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία έγραφε: “Ξεκινάμε για το λαό, με τον λαό”

 

Βάλια Βαγιωνάκη: «Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα. Ηλιόλουστη και ελπίζω και συμβολικά να είναι ηλιόλουστη και γι’ αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο. Μπορεί να είμαι νέα βουλευτής, όμως ήμουν παρούσα στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες πάρα πολλά χρόνια. Ξέρω καλά τα προβλήματα της Κρήτης, όπως και όλης της Ελλάδας. Ήρθαμε εδώ με σκοπό να παλέψουμε γι’ αυτά τα προβλήματα. Και ιδιαιτέρως για το πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο πρέπει να δούμε με μια προτεραιότητα. Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό και αυτό θα πράξουμε».

orkomosia-vouli3
Η Βάλια Βαγιωνάκη μαζί με τον Μιχάλη Κριτσωτάκη στη Βουλή

 

Συνεργασία των βουλευτών Χανίων ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές ΟΑΕΔ Ταυρωνίτη

Νωρίτερα, τη Δευτέρα, Η Βάλια Βαγιωνάκη και ο Παύλος Πολάκης, σε συνεννόηση με τον Γιώργο Σταθάκη πήραν την πρώτη τους πρωτοβουλία. Και αφορούσε το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους μαθητές της σχολής ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη.

Σε σχετικό μήνυμά του ο Παύλος Πολάκης ενημέρωνε:

“Πιάσαμε δουλειά πριν ορκιστουμέ.

Συναντήσαμε με την Βάλια Βαγιωνάκη σε συννενόηση με τον Γιώργο Σταθακη τους μαθητές της σχολής του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη που είναι σε κατάληψη λόγω του προβλήματος της μη δωρεάν μεταφοράς τους που ειχε ως αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να εγκαταλείπουν το σχολείο λόγω οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους.

Απο την ενημέρωση που είχαμε απο τη διοίκηση του σχολείου διαπιστώσαμε οτι το πρόβλημα σέρνεται εδώ και 7-8 μήνες σε ενα δαίδαλο γραφειοκρατίας και παραοικονομίας με συνέπεια ενώ το σχολείο έχει μόνιμο οδηγό να μην έχει λεωφορείο…

Με έξωθεν πιέσεις δεν παραδόθηκε το λεωφορείο που ειχε κατακυρωθεί στο διαγωνισμό με συνέπεια η κατάσταση να φτάσει σε αδιέξοδο.

"google ad"

Επισκεφθήκαμε τη διοίκηση του ΟΑΕΔ στην Αθήνα όπου επιβάλλαμε να γίνει άμεση ανάθεση της μεταφοράς σε εξωτερικό μεταφορέα, με απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμοώ ως πρώτο βήμα και δεύτερο να υπάρξει προώθηση της κατ’ αρχήν συμφωνίας που κάναμε χθες με το Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη για παραχώρηση λεωφορείου του δήμου στο σχολείο ώστε να μεταφέρονται οι μαθητές από τον οδηγό που διαθέτει το σχολείο.”

Τελικώς, με κοινή ανακοίνωσή τους οι 3 βουλευτές Χανίων ενημερώνουν ότι σήμερα δόθηκε λύση:

Σήμερα Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, επιτέλους, μετά από μήνες ταλαιπωρίας των μαθητών στη σχολή του ΟΑΕΔ Χανίων – Κ.Ε.Κ. – ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ταυρωνίτη ξεκίνησε η μεταφορά των μαθητών από όλο το Νομό προς τη Σχολή.

Χαιρόμαστε που ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, μετά την επίσκεψη μας στον Ταυρωνίτη τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου όπου συνομιλήσαμε με μαθητές και καθηγητές και την επιτόπια επίσκεψη μας στην Αθήνα στην έδρα του ΟΑΕΔ την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, συμβάλλαμε στην άμεση 3μηνη προσωρινή λύση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Στόχος μας είναι η μόνιμη και οριστική λύση. Θα εργαστούμε γι αυτό σε συνεργασία με τους Τοπικούς Φορείς και την Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Εξ’ άλλου η αποτελεσματική παρέμβαση για την λύση των προβλημάτων που απασχολούν το νομό μας και τους πολίτες είναι για μας ευθύνη και προτεραιότητα.

Οι Βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Βάλια Βαγιωνάκη

Παύλος Πολάκης

Γιώργος Σταθάκης

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...