18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Πικετοφορία της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων το Σάββατο για την εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σε πικετοφορία το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς μετά και τη δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ που κόστισε τη ζωή στον Ιρανό υποστράτηγο Σουλεϊμανί καθώς και σε ανώτερους αξιωματικούς του Ιράκ.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Οι τελευταίες εξελίξεις στη ευρύτερη περιοχή μας, με την πρόσφατη εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας, του Ιράκ, κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε ο Ιρανός υποστράτηγος Σουλεϊμανί, μαζί με ανώτερους αξιωματικούς του στρατού του Ιράκ, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα όπως: οι αφίξεις ελικοπτέρων στη Σούδα, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλήνων και Αμερικανών.

Ακόμα,  η υπογραφεί την συμφωνίας με το Ισραήλ για τον Eastmed, παράλληλα με την Τουρκική επιθετικότητα, ελέω ΝΑΤΟ, για τις ΑΟΖ και την παραχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στους ΝΑΤΟικούς καταστούν την κατάσταση λίαν επικίνδυνη.

Δείχνουν πεντακάθαρα την επικίνδυνη για το λαό μας πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε γη και ύδωρ στους Αμερικάνους γεμίζοντας βάσεις όλη την Ελλάδα, ενισχύοντας τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία.

Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όλες τις παραπάνω ενέργειες.

Απαιτούμε :

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
  • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων , καλεί σε πικετοφορία, το Σάββατο στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, φορείς, συλλόγους, και εργατικά συνδικάτα ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις Βάσεις, ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιστορική καταγραφή μιας Μελαμπιανής παρέας

Του Σταύρου Φωτάκη Στο κουτί της μουσικής-τραγουδιστικής Μελαμπιανής παράδοσης υπάρχουνε...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι σοκαριστικοί διάλογοι των χούλιγκαν μετά τα επεισόδια στου Ρέντη

Τα σοκαριστικά συνθήματα που φώναζαν οι χούλιγκαν που πραγματοποίησαν...

Συγκέντρωση και πορεία στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για τον Κ. Μανιουδάκη | Βίντεο

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως στην υπόθεση θανάτου του...