14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πιο πολλοί πεθαίνουν κατά την οδήγηση επειδή στέλνουν μηνυματα με το κινητό τους παρά επειδή είναι μεθυσμένοι

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το ιατρικό κέντρο Κόχεν στη Νέα Υόρκη η αποστολή μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της οδήγησης έχει γίνει η νούμερο ένα εταιρεία θανάτου μεταξύ εφήβων που οδηγούν, ξεπερνώντας ως αιτία θανάτου το μεθύσι.Περίπου 3.000 έφηβοι πεθαίνουν κάθε χρόνο επειδή στέλνουν και λαμβάνουν μηνύματα ενώ οδηγούν, σε σχέση με τους 2.800 που πεθαίνουν επειδή οδηγούν μεθυσμένοι. Επιπλέον 300.000 έφηβοι τραυματίζονται εξαιτίας της αποστολής ή λείψης μηνυμάτων ένας αριθμός ξανά μεγαλύτερος σε σχέση με τους 282.000 που υπολογίζονται ότι είναι αυτοί που τραυματίζονται επειδή οδηγούν σε κατάσταση μέθης.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι το να στέλνεις μηνύματα είναι πιο επικίνδυνο από το να οδηγάς μεθυσμένος. Το πρόβλημα είναι ότι οι έφηβοι συνηθίζουν να στέλνουν διαρκώς μηνύματα καθώς οδηγούν.

Αν και η έρευνα εστιάστηκε στις οδηγικές συνήθειες των εφήβων, θα ήταν σχετικά ασφαλές να συμπεράνουμε ότι το να στέλνεις μηνύματα καθώς οδηγείς είναι εξίσου επικίνδυνο και για τους ενήλικες. Μία πρόσφατη έρευνα από την εταιρεία ΑΤ & Τ έδειξε ότι περίπου 50% των ενήλικων οδηγών στέλνουν μηνύματα καθώς οδηγούν – ποσοστό μεγαλύτερο δηλαδή από τους έφηβους.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας έρχονται να επαληθεύσουν να συμπεράσματα μίας άλλες έρευνας που αποδείκνυε ότι ακόμα και το να στέλνεις μηνύματα μέσω hands free είναι εξίσου επικίνδυνο όπως το να οδηγάς μεθυσμένος.

Πηγή: http://techland.time.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...