20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Πλέον οι αντοχές έχουν εξαντληθεί»: Επιστολή σε δραματικούς τόνους των Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης προς τον Σταύρο Αρναουτάκη

Ημερομηνία:

Δραματική είναι η κατάσταση για τον εμπορικό κόσμο καθώς το lockdown συνεχίζεται για τρίτο μήνα. Με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης τονίζει ότι «πλέον οι αντοχές έχουν εξαντληθεί» και υπάρχει πρόβλημα βιοπορισμού. Όπως επισημαίνεται, ως τώρα στήριξης απολαμβάνουν κυρίως επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης, όμως αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του τομέα του λιανεμπορίου, θα υπάρξουν μαζικά λουκέτα.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Το συνεχιζόμενο κλείσιμο του λιανικού εμπορίου λόγω της υγειονομικής κρίσης, έχει φέρει ΑΔΙΕΞΟΔΑ στις μικρές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας,  αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19

Πλέον οι ΑΝΤΟΧΕΣ έχουν ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ, οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στους συναδέλφους δεν είναι μόνο για την κάλυψη των υποχρεώσεων των μικρών επιχειρήσεών τους, αλλά και του ίδιου του ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ τους.

Είχατε αναγγείλει τη λήψη μέτρων και τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας,  μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων ΠΕΠ Κρήτης του ποσού των 60 εκατ. ευρώ μέχρι τέλους του έτους και με βάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι κανόνες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρηματικού ποσού με βάσει τις βαθμολογίες θα πάνε πάλι στον άμεσο τουρισμό και τις υπηρεσίες γύρω από αυτόν. Υποσχεθήκατε για ένα ακόμη ποσό ύψους 50 εκατ. ευρώ για το 2021, για βοήθεια στη Κρήτη και στην επιχειρηματικότητα. Αυτή τη φορά θα πρέπει να ενισχυθεί το λιανικό εμπόριο που είναι αδικημένο σε σχέση με τον τομέα του τουρισμού και της εστίασης για να  αποφύγομε τα λουκέτα με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα αυτή την δύσκολη περίοδο, τις οικονομικές επιπτώσεις της οποίας θα βιώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη κι αν παρέλθει κάθε κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...