15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πλατανιάς-Ποιοί είναι και τι θέλουν!

Ημερομηνία:

Το προφίλ των επισκεπτών που έρχονται στον Πλατανιά για διακοπές ανέδειξαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που έθεσε σε μεγάλο δείγμα ο Σύλλογος των επιχειρηματιών κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Είναι από την Ευρώπη, έρχονται στην πλειονότητά τους οικογενειακά ή με φίλους σε συνολικό ποσοστό έως και κατά 90%. Πολύ μεγάλο μέρος διακινείται από τα τουριστικά γραφεία.

Οι λόγοι που “ψηφίζουν” Πλατανιά είναι το κλίμα, η φιλοξενία για την οποία φημίζεται το τουριστικό κέντρο του Νομού Χανίων, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η κρητική διατροφή και οι πολλαπλές επιλογές στην εστίαση.
Μάλιστα αν και εκδηλώσεις γίνονται, οι επισκέπτες παρατήρησαν ότι δεν είδαν να υπάρχουν εκδηλώσεις, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι δε λαμβάνουν συντονισμένη ενημέρωση -μέσω τουριστικών οδηγών ενδεχομένως- ώστε να συμμετέχουν ή να τις παρακολουθούν, τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών “Ιάρδανος” Πέτρος Μαρινάκης.

Στο μεταξύ εκείνο που φαίνεται ότι δεν το αντέχουν με τίποτα είναι η άγρα πελατών, ενώ παρατηρούν ότι το κυκλοφοριακό χρήζει βελτίωσης, κάτι που παραδέχτηκε και ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος μάλιστα έχει ζητήσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση από το Υπουργείο και την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση των πεζοδρομήσεων. Οι επισκέπτες ζητούν και περισσότερη τάξη στις προσόψεις των καταστημάτων.

Δεν έλλειψαν όμως και οι αναφορές -με όλη τη… στιχομυθία- που είχαν κατά την ανάρμοστη συμπεριφορά επαγγελματιών οδηγών, σε μεμονωμένα περιστατικά μεν, όχι όμως λίγα δε…

Βαγγέλης Φυντριλάκης-neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ