20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πλαφόν στα καύσιμα προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Με την τιμή της αμόλυβδης να έχει πιάσει τα 2 ευρώ το λίτρο, κυρίως σε νησιά των Κυκλάδων, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προτείνει την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα. Η απόφαση ωστόσο λαμβάνεται από την κυβέρνηση και το υπουργείο, που σε κάθε περίπτωση δεν εξετάζουν την κατάργηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα και την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, που θα μειώσουν την τιμή των καυσίμων.

Συγκεκριμένα, η ΡΑΕ προτείνει να μπει πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου κίνησης έως τις 30 Σεπτέμβρη 2018 σε 17 νομούς της χώρας. Πρόκειται για τους Νομούς Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Φωκίδος, Ρεθύμνης, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κιλκίς, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδων, Χίου, Δωδεκανήσου, Αρκαδίας, Ροδόπης και Καστοριάς.

Με βάση την πρόταση, το πλαφόν στις τιμές θα ισχύει ως και την επόμενη Κυριακή και η ανώτατη τιμή θα επανυπολογίζεται κάθε Παρασκευή, με βάση συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που αναφέρεται στη γνωμοδότησή της και θα ισχύει από την αμέσως επόμενη Δευτέρα. Επίσης, με βάση το συγκεκριμένο τύπο, θα εξετάζονται οι επικρατούσες τιμές και στους υπόλοιπους νομούς της χώρας, εάν πληρούν το κριτήριο ένταξης στο καθεστώς επιβολής ανώτατης τιμής καυσίμου και φυσικά όσοι νομοί το πληρούν, θα προστίθενται στη σχετική λίστα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ