22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πλειστηριασμοί και τρομοκρατία των μαζών: Η περίπτωση των ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Η τρομοκρατία είναι μια πραγματικότητα με δύσκολη ερμηνεία ειδικά όταν τα ηλεκτρικά είδη του σπιτιού  (κουζίνα, πλυντήριο κλπ) έχουν μεταμορφωθεί σε όπλα μαζικής καταστροφής. Ενώ καθημερινά ακούμε για τρομοκρατικές πράξεις και κυνήγι τρομοκρατών, αναδύεται μια άλλη ιστορία βίας και ανασφάλειας των μαζών.

Όπως έχει γράψει η αμερικανική συντηρητική εφημερίδα NEW YORK TIMES: «Οι  τράπεζες που είχαν δημιουργήσει το επικίνδυνο μίγμα ενυπόθηκων δανείων και διαφόρων άλλων τύπων δανείων κατά την διάρκεια του οικονομικού boom – μια ιστορία που «στράβωσε» κατά την διάρκεια της οικονομικής κατάρρευσης – οι ίδιες οι τράπεζες ανασταίνουν τον ίδιο τύπο επενδύσεων που πολλοί πίστευαν ότι  είχαν τελειώσει για πάντα».

Με άλλα λόγια τα πλουσιόπαιδα είναι και πάλι στην πόλη και σαν αρπακτικά πακετάρουν τα ενυπόθηκα δάνεια και τα πουλούν στην WALL STREET. Σύμφωνα με του Ν.Υ.Τ. αυτά τα χρηματιστηριακά «δομικά» προϊόντα δεν υπόκειται σε ελέγχους και μπορούν να οδηγήσουν σε νέα κρίση».

Δυστυχώς σχεδόν κανείς δεν μιλεί ανοιχτά για την κρίση και τους πλειστηριασμού με τους όρους της εσωτερικής τρομοκρατίας.  Ακριβώς επειδή οι πλειστηριασμοί είναι τρομοκρατία αυτό πρέπει να τονισθεί, αν θέλουμε να αποφύγουμε να δούμε τις τράπεζες που πλέον συγχωνεύονται να δημιουργούν και άλλες ζημιές.

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ έχει δώσει τον αναλυτικό ορισμό της τρομοκρατίας και τα κριτήρια που την χαρακτηρίζουν.

Με τον όρο «τρομοκρατία» εννοούμε οποιαδήποτε δραστηριότητα που [Α] περιέχει μια πράξη που – [1] είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή ή δυνητικά καταστροφική δομών απαραιτήτων και αναγκαίων ή πηγών που θεωρούνται κλειδί για την κοινωνία και την οικονομία , και [2] αποτελεί παραβίαση του ποινικού κώδικα των ΗΠΑ ή οποιασδήποτε πολιτείας ή υποδιαίρεση των ΗΠΑ, και

[Β] έχει στόχο:

[1] να εκφοβίσει ή να καταχραστεί τον αστικό πληθυσμό.

[2] να επηρεάσει την πολιτική μιας κυβέρνησης διαμέσου του εκφοβισμού ή του εξαναγκασμού  ή

[3] να επηρεάσει την διαγωγή μιας κυβέρνησης διαμέσου δολοφονιών, καταστροφών, και απαγωγών».

Η κυρία Helen James μια γυναίκα από το Σικάγο η οποία έζησε σε δρόμους και ξενοδοχεία, υποστηρίζει ότι δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι να είσαι άστεγος είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή. Πέραν των προβλημάτων υγείας που έχει και δεν μπορεί να θεραπεύσει είχε ένα μόνο σκοπό στην ζωή της ενώ κοιμάται στα παγκάκια του Σικάγου τις κρύες νύκτες του χειμώνα: «Θέλω μόνο να μην πεθάνω», είπε.

Κάθε χρόνο πεθαίνουν από υποθερμία στις ΗΠΑ 700 άτομα από την ημέρα που ξεκίνησε η κρίση. Είναι περισσότεροι από όλες τις τρομοκρατικές πράξεις στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 έτη συμπεριλαμβανομένης της 11ης Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά την νομιμότητα ο Griggs Wimbley κάτοικος μιας μικρής πόλης της North Carolina αποδεικνύει με στοιχεία για το πώς το κύμα των πρόσφατων πλειστηριασμών αποτελεί παραβίαση δεκάδων ποινικών νόμων των ΗΠΑ. Πέρασε μια δεκαετία περίπου να εξετάζει και να αγωνίζεται για τον δικό του  πλειστηριασμό. «Δεν είδα τίποτε άλλο από ψευτιές, απάτες, και κοροϊδία» δήλωσε. Χαρακτήρισε το βασίλειο της WALLA STREET την πρώτη δεκαετία του 2000 σαν την δεκαετία των οργίων  των εγκληματικών πράξεων» Άλλωστε την δεκαετία του ’20 ούτε ο αρχιμαφιόζος Αλ Καπόνε επένδυε στην WALL STREET επειδή σύμφωνα με μια καταγεγραμμένη συνομιλία, τους χρηματιστές τους θεωρούσε «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ».

"google ad"

Τέλος η Marcella Robinson και η Nicole Shelton οι οποίες έχουν ιδρύσει ένα κίνημα ιδιοκτητών για την προστασία των κατοικιών Mortage Fraud NC μπορούν να βεβαιώσουν ότι ο πραγματικός σκοπός των πλειστηριασμών είναι να προκαλέσουν ένα διάχυτο  φόβο ανάμεσα στον πληθυσμό. Η Robinson  που στην διάρκεια της συνομιλίας το σπίτι της βρισκόταν σε φάση κατάσχεσης έλεγε ότι  το βράδυ όταν  κοιμόταν είχε το μπαστούνι του baseball στο κρεβάτι της επειδή αισθανόταν ένα είδος σιγουριάς. Η Shelton που είχε ήδη εκδιωχτεί από το σπίτι της ζούσε σε ένα σταθερό καθεστώς φόβου.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Γιατί όμως οι χρηματιστές που έχουν σε ομηρία την παγκόσμια οικονομία τρομοκρατούν εκατομμύρια πολίτες; Η λογική λέει ότι εάν ο πολίτης δεν έχει το φόβο του διωγμού του από  το σπίτι του δεν θα πληρώνει τα αστρονομικά χρέη που φαινομενικά είναι το μόνο πράγμα που κάνει την οικονομία να επιπλέει.

Αυτή η λογική έχει πραγματικά επηρεάσει τη πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ.. Ο Ed DeMarco υπεύθυνος για τη Ομοσπονδιακή Οικονομική πολιτική της κατοικίας υπήρξε ένας από τους πιο σφοδρούς αντιπάλους της οικονομικής στήριξης των ιδιοκτητών σπιτιών, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση πρέπει να απειλεί με εξώσεις, αλλιώς κανείς δεν θα πληρώνει τα ενυπόθηκα δάνεια.

Από το 2007 η Wall Street έχει διώξει από τα σπίτια τους 4.000.000 οικογένειες, περίπου 10.000.000  πολίτες των ΗΠΑ. Η πιο κοινή εμπειρία αυτών των πολιτών είναι η αίσθηση της ανασφάλειας και του ψυχολογικού τρόμου.

Παρ’  όλα αυτά ούτε οι τράπεζες ούτε η Wall Street έχουν κατηγορηθεί για τρομοκρατία επειδή δεν χρησιμοποιούν βόμβες αλλά τίτλους, μετοχές ομόλογα, κλπ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Το ίδιο αμερικανικό πεντάγωνο σκέφτηκε ότι υπάρχει  η οικονομική τρομοκρατία και το 2011 παρουσίασε μια έκθεση στην οποία υποστηρίζει ότι κάποιες ομάδες συνέβαλαν στην οικονομική κρίση των ΗΠΑ του 2000 διαμέσου της χρηματοπιστωτικής τρομοκρατίας και κατονόμασε σαν υπεύθυνους τους Κινέζους , την Βενεζουέλα και τη ισλαμική Jihad.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Την ίδια χρονιά ο αμερικανός συνδικαλιστής Steven Lerner χαρακτηρίστηκε σαν οικονομικός τρομοκράτης όταν πρότεινε ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιών έπρεπε ομαδικά να καταθέσουν κοινή αγωγή μιλώντας σε μια απεργία για τους πλειστηριασμούς. Από τα συντηρητικά ΜΜΕ η πρόταση του χαρακτηρίστηκε σαν ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ [ναι, με κεφαλαία γράμματα] , ενώ ένας γερουσιαστής της πολιτείας Utah κάλεσε τον γενικό εισαγγελέα να ερευνήσει την υπόθεση επειδή αποτελεί «σαφέστατα υπόθεση εσωτερικής τρομοκρατίας».

Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Detroit το οποίο κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης από τον κυβερνήτη του Michigan. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η οικονομική ασφάλεια παρά η ασφάλεια των φυσικών προσώπων.

Δυστυχώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τους χρηματιστές της Wall Street που πάλι χρησιμοποιούν τα ίδια όπλα που ήταν η αιτία της οικονομικής κρίσης λίγα χρόνια νωρίτερα.

ΠΗΓΗ: LAURA GOTTESDIENER, ανεξάρτητη δημοσιογράφος της NEW YORK CITY. Έχει γράψει και για τη HYFFINGTON POST, NEW HAVEN ADVOCATE. Συγγραφέας και ενός βιβλίου με τίτλο «A DREAM FORECLOSED». Μέρος των στοιχείων έχουν παρθεί από αυτό το βιβλίο.

Χαραλ. Γερ. Γεωργιλάς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ