14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

22 οι υποψήφιοι για τις 6 θέσεις υποψήφιων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά – Πάνω από 60 οι υποψήφιοι στο Ηράκλειο!

Ημερομηνία:

Συνωστισμός υποψήφιων παρατηρείται για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά χαρακτηριστικό αν μη τι άλλο του κλίματος νίκης που διαμορφώνεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας οι υποψηφιότητες ξεπερνούν τις 20. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί είναι της Βάλιας Βαγιωνάκη, της Αθηνάς Γιαννουλάκη, του Νίκου Τζάρα, του Μιλτιάδη Κλωνιζάκη, και του Αλκιβιάδη Πενταράκη ενώ σίγουρη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Γιώργου Σταθάκη.

Επίσης, υποψήφιοι είναι γνωστός οικονομολόγος, γνωστός δικηγόρος του νομού Χανίων, αλλά και άλλα γνωστά μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Η διαδικασία τώρα που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:

Οι υποψηφιότητες κλείνουν έως τις 12 το βράδυ της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου. Από εκεί και πέρα, σε συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 1 έως 3 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί ποια θα είναι τα δώδεκα ονόματα που θα σταλούν στα κεντρικά ώστε να αποφασιστεί ποιοι 6 θα είναι οι υποψήφιοι.

Σίγουρος πρέπει να θεωρείται ο Γιώργος Σταθάκης, ως εν ενεργεία βουλευτής, οπότε απομένουν 5 θέσεις. Με την ποσόστωση που έχει δοθεί, οι 4 υποψηφιότητες θα κριθούν από την τοπική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μία επιπλέον θέση θα αποφασιστεί από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι το ενδιαφέρον και στους άλλους νομούς της Κρήτης είναι πολύ μεγάλο και είναι χαρακτηριστικό ότι στο νομό Ηρακλείου οι υποψηφιότητες φθάνουν τις πολλές δεκάδες και πιο συγκεκριμένα είναι πάνω από 60 και ως εκ τούτου σήμερα Τρίτη θα διεξαχθεί ψηφοφορία των μελών του κόμματος προκειμένου να καταλήξουν τα ονόματα υποψηφίων που θα αποσταλούν από το Ηράκλειο στην Κεντρική Επιτροπή Ψηφοδελτίων στην Αθήνα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, έχουμε μπει κι επίσημα στην προεκλογική περίοδο. Κι από σήμερα, οι διαδικασίες θα προχωρούν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...