19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πλουσιότατο το πολιτιστικό πρόγραμμα για το καλοκαίρι από τον Δήμο Αποκορώνου

Ημερομηνία:

Είμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού και ο Δήμος Αποκορώνου συνεχίζει τις πολιτιστικές δράσεις με μία ποικιλία εκδηλώσεων, από θεατρικές παραστάσεις έως και συναυλία με γνωστούς μουσικούς όπως Χαρούλη, Σκουλά, Ασλανίδου και Πασχαλίδη

Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να καλύπτει μία ευρεία γκάμα απαιτήσεων: Από θεατρικές παραστάσεις, μέχρι χορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες, που είναι βέβαιο, πως θα συντροφεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις καλοκαιρινές μας βραδιές.

Φέτος, ο Δήμος Αποκορώνου ταίριαξε τον  Πολιτισμό με την Κοινωνική Αλληλεγγύη, προσδοκώντας να στείλουν  πολλαπλά μηνύματα!

Δείτε το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Αποκορώνου για το καλοκαίρι:

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017/ΓαβαλοχώριΔημου Αποκορωνου /ώρα 09.30 μ.μ.

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 0 Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει βραδιά καραοκε στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου.

Δώρο έκπληξη στην καλύτερη συμμετοχή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

12

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017/Βάμος Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης:21.00

<<ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ>> Μία ιδιαίτερη παρουσίαση δυο χιουμοριστικών διηγημάτων σε κρητική διάλεκτο σε κείμενα του Γιώργη Γρ. Σταματάκη, που αποδίδουν σε μορφή θεατρικού αναλογίου η ηθοποιός Μαρινέλλα Βλαχάκη και ο μουσικός Λεωνίδας Μαριδάκης.

Συνδιοργάνωση Δήμος Αποκορώνου και Πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

13

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017/Αμφιθέατρο Μαχαιρών Ώρα έναρξης:21.00

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ
του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ

Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής και που τίποτε δεν έχει σημασία, αποφασίζει να αυτοκτονήσει… Όμως την νύχτα που ετοιμάζεται να το κάνει, και με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, αποκοιμιέται χωρίς να το καταλάβει… Εκείνο που βλέπει στο όνειρο του, τον κάνει, όταν ξυπνάει, όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει, αλλά να λαχταράει με όλη τη δύναμη της ψυχής του να ζήσει,

"google ad"

Από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου
Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος
Ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος
Συμμετέχει η σοπράνο Ευτυχία Δημητρακοπούλου(φλάουτο και τραγούδι)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10€, 8€ (παιδικό, φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι. άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%)

14

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017/Θέατρο <<Μίκης Θεοδωράκης>> Εμπρόσνερος Δήμου Αποκορώνου / ώρα 21.30 Θεατρική Παράσταση <<ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ>> του Ζωρζ Φεϋντώ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.) παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τη σπαρταριστή κωμωδία του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα. Ένα έργο που παρουσιάζει ενδιαφέροντες χαρακτήρες οι οποίοι χωρίς να το καταλάβουν παγιδεύονται σε παράλογες καταστάσεις. Πρόκειται για μια κωμωδία που συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τη λογική και το παράλογο, οδηγώντας καθημερινούς ανθρώπους στα άκρα.

Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Κοστούμια: Βάλια Μαργαρίτη

Βοηθός σκηνοθέτη: Έλια Βεργανελάκη

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Πακαρέλ: Δημήτρης Πιατάς

Ντυφωσσέ: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Λαντερνώ (γιατρός): Γιώργος Γιαννόπουλος

Λανουά Ντε Βώ: Γιάννης Δρακόπουλος

Τιμπύρς (υπηρέτης του Πακαρέλ): Βασίλης Πουλάκος

Μάρθα (γυναίκα του Πακαρέλ: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Αμαντίν (γυναίκα του Λαντερνώ): Μαρία Γεωργιάδου

Ζυλί: Δήμητρα Σιγάλα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10€, 8€ (παιδικό, φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι. άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%)

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ

15

Δευτέρα 17 Ιουλίου έως Τετάρτη 2 Αυγούστου / Τσιβαράς Δήμου Αποκορώνου

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου ξεκινάει το 9ο Ανδρικό Τουρνουά Μπάσκετ “Τσιβαρας 2017″, με την συμμετοχή ομάδων απο την ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα, Χανίων και Ρεθύμνης, το οποίο ολοκληρώνεται με την διεξαγωγή του μικρού και μεγάλου τελικού την Τετάρτη 2 Αυγούστου.

Το Τουρνουά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά Αποκορώνου με την στήριξη του Αθλητικού Ομίλου <<Τάνος>> Αποκορώνου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

16

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017/ΚεφαλάςΔήμου Αποκορώνου

<<ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ>> Μία ιδιαίτερη παρουσίαση δυο χιουμοριστικών διηγημάτων σε κρητική διάλεκτο σε κείμενα του Γιώργη Γρ. Σταματάκη, που αποδίδουν σε μορφή θεατρικού αναλογίου η ηθοποιός Μαρινέλλα Βλαχάκη και ο μουσικός Λεωνίδας Μαριδάκης. .Διοργάνωση Δήμος Αποκορώνου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017/Μελιδόνι –Δήμου ΑποκορώνουΜαδάρα -Θέση Μεμέτη Καλύβα <<Πανηγύρι παραδοσιακό στο Μελιδόνι Αποκορώνου , στη Μαδάρα >>Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιδονίου “ΤΟ ΑΠΑΝΩ ΝΕΡΟ” διοργανώνει Κρητικό πανηγύρι , την παραμονή του Προφήτη Ηλία , το απόγευμα , στη Μαδάρα και στη θέση “ ΜΕΜΕΤΗ ΚΑΛΥΒΑ”

17

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου

<<Ο Ψαροτρομάρας>> από το κουκλοθέατρο Κρήτης. Ένα κουκλοθέατρο διαφορετικό με την τεχνική του Black Light για ηλικίες 3 έως 93 χρονών.

Είσοδος 3 €

18

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 / Γεωργιούπολη / ώρα 21.00 Συναυλία με τον Ηλία Παλιουδάκη

Ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει συναυλία αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι με τον έντεχνο λαϊκό μας ερμηνευτή Ηλία Παλιουδάκη στην Γεωργιούπολη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

19

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017/Βάμος Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογο Βάμου “Ο Πρίνος” διοργανώνει συναυλία με το Μουσικό Σύνολο Βάμος στο προαύλιο του Γυμνασίου Βάμου

ΕΙΣΟΔΟΣ 7 €

20

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017/ΚαλύβεςΔείμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών “Μανώλης Ραυτόπουλος” διοργανώνει κρητική βραδιά στο Λιμάνι Καλυβών με το συγκρότημα του Μιχάλη Μανουσέλη.

21

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 /14ο Ιστορικό Ράλλυ

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης διοργανώνει το 14ο Ιστορικό Ράλλυ Κρήτης, το οποίο προσμετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων της Ομοσπονδίας Ε.Ο.ΦΙΛ.Π.Α. με συμμετοχές απο την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κατα την διάρκεια του αγώνα τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πανέμορφες γραφικές διαδρομές του Δήμου Αποκορώνου. Ο τερματισμός θα γίνει στο Νίπος Αποκορώνου .

Το ράλλυ τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου

22

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Βρυσών διοργανώνει αγώνα τρεξίματος ανωμάλου δρόμου στο παραποτάμιο μονοπάτι του χωριού μας. Έναρξη : 10.30 π.μ.

23

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017/Άλσος Βάμου Δήμου Αποκορώνου / ώρα 21.00 Θεατρική Παράσταση <<ΑΠΟΚΟΠΟΣ>>Μια αφήγηση ενός ονείρου, ενός ταξιδιού στον Άδη, τον Άδη των δημοτικών τραγουδιών, όπου ο αφηγητής συναντά δύο νεκρούς και συνομιλεί μαζί τους.Είναι ένα ποίημα γραμμένο σε μεσαιωνικά ελληνικά, γλώσσα κοινή της δημώδους βυζαντινής λογοτεχνίας, με πολλούς αρχαϊσμούς και στοιχεία του κρητικού ιδιώματος.Σκηνοθεσία: Μαρίνα Κακουλλή

Ερμηνεία – σύλληψη – δραματουργία: Γεωργία Πολοπετράκη

ΕΙΣΟΔΟΣ : 5 ευρώ

24

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017/Άγιοι Πάντες Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα έναρξης 21.00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεροχωρίου Παιδοχωρίου & Αγίων Πάντων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθηναίων Παιδοχωρίου “Η ΠΑΝΑΓΙΑ” σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου διοργανώνουν συναυλία Αγάπης με τον Βασίλη Σκουλά και τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη την Δευτέρα 24 Ιουλίου στους Αγίους Πάντες Δημου Αποκορώνου . Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ. Αποκορώνου

25

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα έναρξης 20.00

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Βρυσών σε συνεργασία με την ενορία Βρυσών, διοργανώνει συναυλία με την χορωδία ενηλίκων της ενορίας Αλικιανού Κυδωνίας. Θα ερμηνεύσει τραγούδια Ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Χατζηδάκη κ. ά.). Έναρξη: 20.00.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ,προαιρετικά ένα τρόφιμο μακράς διαρκείας για φιλανθρωπικό σκοπό.

26

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017/ΜελιδόνιΔήμου Αποκορώνου/ Ώρα έναρξης 21.00

Ο Δήμος Αποκορώνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιδονίου <<ΤΟ ΑΠΑΝΩ ΝΕΡΟ>> διοργανώνουν παράσταση καραγκιόζη με τον Νίκο Μπλαζάκη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

27

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017/Θέατρο Μαχαιρών /ώρα 21.00

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ.Ένα από τα πλέον δημοφιλή έργα του Νίκου Καζαντζάκη για να τιμήσουμε τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα στοχαστή.

Συντελεστές : Διασκευή –Σκηνοθεσία : Βασίλης Βασιλάκης

Σκηνικά – Κατασκευές: Της Ομάδας

Μάσκες –Μαριονέτες: Μαίρη Τρακάκη – Βασίλης Βασιλάκης

Φωτισμοί: Της Ομάδας κ΄ Κοστούμια: Μαίρη Τρακάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Κουτουλάκη, Νίκη Δουλγεράκη, Ηλίας Τσατσαρώνης, Τίνα Τζάθα, Βασίλης Βασιλάκης

Φωτογραφίες: Χριστίνα Σαρλάμη Δημιουργικό –Αφίσα: Πένυ Κτενά

Διοργάνωση : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

28

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017/Πεμόνια/ώρα 21.00

Θεατρική Παράσταση ”Η ΣΗΚΩΜΑΤΑΡΙΑ ΕΛΙΑ “(Το δέντρο της αγάπης)Κάτω από μια σηκωματαριά* ελιά, δύο νέοι, που τις οικογένειες τους χωρίζει η κατάρα της βεντέτας, ανακαλύπτουν την αγάπη. Μια όμορφη ιστορία, που σε κρατά σε αγωνία από την πρώτη στιγμή, μέχρι το τέλος. Ο Κωστής Τριανταφυλλάκης, βοσκός-συγγραφέας, ως ευαίσθητος δέκτης της αγροτικής και ποιμενικής ζωής, προικισμένος με έμπνευση, φαντασία, αγάπη για την Κρήτη και τη μητρική γλώσσα, δημιουργεί ένα έργο, με δυνατά στοιχεία, πλούσια συναισθήματα, . Ένα έργο στην Κρητική διάλεκτο, που αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσετε.

*Σηκωματαριά ελιά= Ελιά που σου ανήκει, αλλά βρίσκεται σε ξένο χωράφι. δόσεις γέλιου και συγκίνησης.

Θεατρική διασκευή, από το Κρητικό μυθιστόρημα

του Κωστή Τριανταφυλλάκη

Συντελεστές

Έργο: Κωστής Τριανταφυλλάκης

Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαδογιαννάκης

Σκηνικά: Βλαδίμηρος Σαρκήσωφ

Μουσική επιλογή: Βαγγέλης Σταματάκης

Φωτογραφία: Γιώργος Κοντοχριστοφής

Ήχος-φωτισμός: Αντώνης Δαμιανάκης

Τεχνική υποστήριξη: Γιάννης Ανδριγιαννάκης

Κουστούμια: Ομαδική εργασία

Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πεμονίων.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

29

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017/Αύλειος χώρος πρώην Δημοτικής Σχολής Κεφαλά /ώρα 21.30

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κεφαλά Αποκορώνου διοργανώνει συναυλία με τον <<Μιλτιάδη Πασχαλιδη>> στον αυλειο χώρο της πρωην Δημοτικής Σχολής Κεφαλά.

Ώρα Έναρξης: 21.30

Τιμή εισιτήριου προπώληση 12 €, στην είσοδο 14 €

30

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 /Πλάκα Δήμου Αποκορώνου/ ώρα 21.00.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας Αποκορώνου διοργανώνει εκδήλωση αφιέρωμα εις μνήμη του Μιχάλη Παπαδάκη ή Πλακιανού.

Συμμετέχει το συγκρότημα των Βαρδή Καραδάκη και Αντώνη Αναγνωστάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Δημοτικό σχολείο Πλάκας και τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ. Αποκορώνου και Γυμνασίου Βάμου . Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

31

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 /Βάμος Δήμου Αποκορώνου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αποκορώνου Κορωνίς Βάμου σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου διοργανώνουν κρητική βραδιά με το συγκρότημα Γιώργο & Νίκο Στρατάκη . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Βάμου

32

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου /ώρα 18.00

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Βρυσών διοργανώνει ποδηλατικούς αγώνες . Ώρα Έναρξης 18.00

33

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017/Φρες Δήμου Αποκορώνου /ώρα 19.00

Η Ένωση Φρεδιανών “Η Παναγία των Δυο Βράχων” και ο <<Σύλλογος Γυναικών Φρε >> διοργανώνουν Πεζοπορία εις Μνήμη Ελένης Κουκουράκη. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Φρε και θα ακολουθήσει την διαδρομή Πλατεία Φρε – Τζιτζιφές – Βρύση Τζιτζιφέ – Σηφιανά – Κοιμητήριο Φρε – Πλατεία Φρε.

34

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017/Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” Εμπρόσνερο Δήμου Αποκορώνου/ώρα 21.15

Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων διοργανώνουν θεατρική παράσταση με το έργο του ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΚΟΥΤΣΑΚΗ “Όταν ήταν ευτυχισμένος”

Το «Όταν ήταν ευτυχισμένος» παρακολουθεί, με μυθιστορηματικό τρόπο, τη ζωή και το έργο του Ελευθέριου Βενιζέλου. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αθανασόπουλος Νάσος

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Κόντου Ξανθή

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ – ΒΙΝΤΕΟΚρομμυδάκης Γιάννης

ΜΑΚΙΓΙΑΖΖάχου Ξένια, The Make Up School – TMUS

ΣΚΙΤΣΟ: Πατούρας Γιάννης

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Καρμπαδάκη Ελένη
ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης):

Ελευθέριος Βενιζέλος (ηλικιωμένος): Νικολακάκης Δημήτρης

Έλενα Βενιζέλου: Κοκολογιάννη Σοφία – Κυριακοπούλου Εμμανουέλα

Αριστείδης: Πατεράκης Γιάννης

Μαρία Βενιζέλου: Καρμπαδάκη Ελένη

Φίλη Μαρίας: Κανιτσάκη Γιούλα – Καραβασιλειάδη Ντένια

Θανάσης Βλουμ – Μητροπολίτης Ευμένιος: Μπουζάκης Απόστολος

Παρασκευούλα Βλουμ: Βεριβάκη Χριστίνα – Ραμουτσάκη Μαρία

Ελευθέριος Βενιζέλος: Ξανθουδάκης Νεκτάριος

Στυλιανή Βενιζέλου: Αθανασοπούλου Έλενα – Ψυλλάκη Χρυσούλα

Αντώνης Μανούσακας: Βερονίκης Κώστας

Κωνσταντίνος Φούμης: Κανδανολέων Ευτύχης

Χαράλαμπος Γιαννακάκης: Βορνιωτάκης Γιώργος

Γυναίκα Γάλλου Πρόξενου: Καπνισάκη Αθηνά – Κοντογιάννη Βενετία

Γεώργιος Πατσουμαδάκης: Τακτικάκης Γιώργος

Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης: Αθανασόπουλος Νάσος

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του:

Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

35

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017/Βαφές Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα έναρξης 21.00

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Ο Δήμος Αποκορώνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφέ διοργανώνουν παράσταση καραγκιόζη με τον Νίκο ΜπλαζάκηΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

36

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017/Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορωνου/Ώρα έναρξης: 21.30

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανωνει κρητικη βραδιά με το συγκρότημα του Κυριάκου Πιπεράκη, Φάνη Γκανά και Βαγγέλη Γκουντή. Συμμετεχει ο Φρονιμάκης Μανώλης Ασκομπαντούρα.

Είσοδος 12 € με πλήρες μενού

37

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017/Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” Εμπρόσνερο Δήμου Αποκορώνου/ώρα 21.00

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουρνά παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Νίκου Σκεπετζη <<ΑΝΑΧΟΥΡΧΟΥΔΑ>>, μια κωμωδία με μικρές δόσεις σάτιρας. Το σενάριο του έργου έχει βραβευτεί στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ιεράπετρας 2013 ως “πρότυπο” σενάριο.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

38

Πέμπτη 3 Αυγούστου και την Παρασκευη 4 Αυγούστοου 2017 / Ντουλιανά Δήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουλιανών διοργανώνει Pock Festival. Δυο βραδιές με δυνατη ροκ μουσική στο πλάτωμα της Λειβαδούρας.

39

Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017/Καβρός Δήμου Αποκορώνου/ Ώρα έναρξης 21.00

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καβρού και ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνουν κρητική βραδιά με το συγκρότημα των Αφων Βλαμάκη και χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.

40

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017/ Κάινα Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

Ο Δήμος Αποκορώνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάινας διοργανώνουν μουσική παράσταση με τον τραγουδοποιό Λεωνίδα Μαριδάκη σε ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με έντεχνα ελληνικά τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία όπως και άλλων γνωστών συνθετών.

41

Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017/Αύλειος χώρος πρώην Δημοτικής Σχολής Κεφαλά /ώρα 21.30

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κεφαλά Αποκορώνου διοργανώνει συναυλία με το Μουσικό Σύνολο Βάμος <<Μέντα και Κανέλα>> στον αύλειο χώρο της πρώην Δημοτικής Σχολής Κεφαλά. Η συναυλία ειναι εμπνευσμένη από την Μικρά Ασία, στο τραγούδι είναι η Ιωάννα Φόρτη (Σοπράνο)

Ώρα Έναρξης: 21.30

Είσοδος 8€

42

Σάββατο 05 Αυγούστου 2017/Γεωργιούπολη Δήμου Αποκορώνου / ώρα 19.00

Το Σάββατο 05 Αυγούστου ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γεωργιούπολης και την Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών διοργανώνει Rock Festival στην Γεωργιούπολη Δήμου Αποκορώνου. Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αποκορώνου.

43

Σάββατο 05 Αυγούστου 2017/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Βρυσών διοργανώνει <<Παραδοσιακό πανηγύρι>> για τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρως στην αυλή του Συλλόγου, θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Γιώργο Πατσουράκη.

44

Κυριακή 06 Αυγούστου 2017/Φρες Δήμου Αποκορώνου

Την Κυριακή 06 Αυγούστου η Ένωση Φρεδιανών “Η Παναγία των Δυο Βράχων” και ο <<Σύλλογος Γυναικών Φρε>> διοργανώνουν αθλητικές εκδηλώσεις στον Φρε Δήμου Αποκορώνου.

45

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017/Καλύβες – Τσιβαρας Δήμου Αποκορώνου / ώρα 19.00

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλυβών ” Η Αγία Παρασκευή” σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσιβαρα διοργανώνουν τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου Ειρήνης – Αγάπης – Υγείας από τον Τσιβαρά στις Καλύβες. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

46

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017/Ντουλιανά Δήμου Αποκορώνου

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου ο Παραδοσιακός Μουσικός Σύλλογος Αποκορώνου <<Χαρίλαος>> σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ντουλιανών διοργανώνει την ετήσια συναυλία του στα Ντουλιανά Δήμου Αποκορώνου.

47

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 /Βάμος Δήμου Αποκορώνου

Ο Γιάννης Χαρούλης, μετά από ένα δημιουργικό χειμώνα, ο οποίος σφραγίστηκε από την ερμηνεία του στον νέο δίσκο «Ο δωδεκάλογος του γύφτου» και την επιτυχημένη ευρωπαϊκή του περιοδεία, συνεχίζει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα και το φετινό καλοκαίρι, με μια μεγάλη γιορτή στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Βάμου, στο Βάμο Χανίων, την Τρίτη 8 Αυγούστου. Ένα ταξίδι με μουσικές, μελωδίες, νότες, εικόνες και συναισθήματα.

Πάντα παρέα με μια εξαιρετική ομάδα!

Πάντα με γιορτινή διάθεση, με αφοπλιστική απλότητα, με ειλικρίνεια!

Ο Γιάννης Χαρούλης για μια μεγάλη συναυλία στο Γυμνάσιο Βάμου, στο Βάμο Χανίων, την Τρίτη 8 Αυγούστου. Μαζί του για ακόμα μια χρονιά όλοι εμείς, μια μεγάλη παρέα.

Μαζί του οι μουσικοί:

Λευτέρης Ανδριώτης / Λύρα

Μιχάλης Καλκάνης / Κοντραμπάσο

Βασίλης Μπαχαρίδης / Κρουστά

Κωνσταντής Πιστιόλης / Πνευστά

Θανάσης Τζίνγκοβιτς / Ηλεκτρική Κιθάρα

Πάνος Τόλιος / Κρουστά

Mark Nieuwenhuis / Τρομπέτα

Τεχνικοί

Παναγιώτης Ριζόπουλος- Νίκος Κωνσταντάκης / Σχεδιασμός Ήχου

Μαρία Βενετάκη/ Σχεδιασμός Φωτισμού

Οργάνωση Παραγωγής : AFTOFOTO

48

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017/Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” Εμπρόσνερος Δήμου Αποκορώνου

Μετά από 13 χρόνια επιτυχίας στην Αθήνα, η μακροβιότερη σπαρταριστή κωμωδία “Σεσουάρ Για Δολοφόνους” ταξιδεύει στην Κρήτη

αναζητώντας μάρτυρες για να καταδείξουν εκείνοι τον δολοφόνο!!!

Μία συνηθισμένη μέρα βρίσκει τους ήρωες στο συνοικιακό κομμωτήριο του Αντώνη. Όλα βαίνουν καλώς ώσπου το πτώμα της διάσημης Αμαλίας Τσαλίκογλου εντοπίζεται! Ύποπτοι? Όλοι όσοι βρίσκονται στο κομμωτήριο!

Εσύ ποιός νομίζεις οτι είναι ο δολοφόνος?

Μετάφραση-σκηνοθεσία:Μαρία Λεκάκη

Σκηνικά-κοστούμια:Κωνσταντίνος Λεβάκης

Πρωταγωνιστούν:

Κώστας Σταυρουλάκης

Δημήτρης Πουλιδάκης

Νατάσα Βολουδάκη

Νεκταρία Σφιγκάκη

Κωνσταντίνος Λεβάκης

Μαριλένα Σγουράκη

Χρύσα Αλεξανδράκη

Διοργάνωση:Ciel θεαμάτων

Είσοδος:10€ Προπώληση:8€

49

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017/Καβούσι Στύλου Δήμου Αποκορώνου /Ώρα έναρξης 21.00

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύλου και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αποκορώνου διοργανώνουν συναυλια στο Στύλο Δήμου Αποκορώνου με το συγκρότημα Carl Axon.

ΕΙΣΟΔΟΣ :Κοινωνικο εισιτήριο με τρόφιμα μακράς διάρκειας

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017/ΜελιδόνιΔήμου Αποκορώνου <<Κρητική βραδιά με τον Αντ. Μαρτσάκη στο Μελιδόνι >>ΤηνΤετάρτη 9 Αυγούστου 2017 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιδονίου “ΤΟ ΑΠΑΝΩ ΝΕΡΟ” διοργανώνει Κρητική βραδιά με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη της Κρητικής μουσικής Αντ. Μαρτσάκη

50

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017/ Κεφαλάς Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

Ο Δημος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικός Σύλλογο Κεφαλά Αποκορώνου διοργανώνει θεατρική παράσταση με τον τίτλο <<Με χαλούμι και τσικουδιά>>, μια ευγεστη περιπλάνηση στα λαικά παραμύθια της Κύπρου και της Κρήτης απο το θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο.

51

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Βρυσών υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου διοργανώνει την 1η συνάντηση με την παράδοσή της Ελλάδος. Στο όμορφο ποτάμι του χωριού μας θα <<συναντηθούν>> χορευτικοί σύλλογοι, για να μας ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Συμμετέχουν Χορευτικά συγκροτήματα από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

52

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017/Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.30

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει Κρητική Βραδιά με το συγκρότημα του Νίκου Ζωιδάκη – Μανώλη Κονταρού

Είσοδος 15 € με πλήρες μενού.

53

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017/Καλύβες Δήμου Αποκορώνου /Ωρα έναρξης 20.30

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Καλυβών διοργανώνουν παράσταση κουκλοθέατρου από το εικαστικό θέατρο κούκλας <<Πράσσειν Άλογα>>

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

54

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017/Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” Εμπρόσνερος Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

Το κλασσικό, αγαπημένο παραμύθι Ωραία Κοιμωμένη, έρχεται το καλοκαίρι να κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, προσφέροντας ειδικά στα παιδιά διασκέδαση, αλλά και σύγχρονα μηνύματα. Ένα παιδικό έργο με συναρπαστική πλοκή, πλημμυρισμένο από όμορφες μελωδίες που μεταμορφώνεται ταυτόχρονα σε ένα μουσικό παραμύθι.

Η παράσταση με χαρισματικούς ηθοποιούς – τραγουδιστές, έξυπνα σκηνικά και κοστούμια, σκηνοθετημένη στη λεπτομέρεια και με μία απολαυστική ιστορία, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον όλων των θεατών, ανεξαρτήτου ηλικίας.

To κείμενο υπογράφει και επιμελείται η Αγαθή Δημητρούκα που με το μοναδικό της συγγραφικό ταλέντο (βιβλία: Δομήνικος ΘεοτοκόπουλοςΟι ΜαγκουράτοιΟ ΧρυσάνεμοςΠάσχα στη Γλυκομηλίτσα, κ.α.), εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ/ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος

Θεατρική διασκευή: Αγαθή Δημητρούκα

Μουσική σύνθεση και διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης

Παραγωγή: Αrt & Press

Είσοδος 10 € Προπώληση 8€

55

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017/Τσιβαρας Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.30

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά διοργανώνει θεατρική παράσταση με την Βαλεντίνα Παπαδημητράκη και τον Βαγγέλη Λιοδάκη <<ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ>>

Είσοδος 5 €

56

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017/Ινστιτούτο Επαρχιακού τύπου/Ώραέναρξης 21.00

Ο Δήμος Αποκορώνου και η Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου παρουσιάζουν το βιβλίο της Αλκυνόης Παπαδάκη << Μια Ατέλειωτη Φυγή>> στον χώρο του Ινστιτούτου Επαρχιακοί Τύπου

57

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017/ΚΑΛΥΒΕΣ Δήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών <<ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ>> διοργανώνει Beach Party στις Καλύβες Δήμου Αποκορώνου

58

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 /Καλύβες Δήμου Αποκορώνου / ώρα 18.00

Το Σάββατο 12 Αυγούστου , η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καλυβών “Η Αγία Παρασκευή” οργανώνει Παναποκορωνιώτικο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλυβών. Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

59

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 /Γήπεδο Τσελικιών Αποκορώνου/ ώρα 21.00

Το Σωματείο Σουριανών – Σελλιανών – Λικοτιναριανών σας προσκαλεί στην ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 12 Αυγούστου στα ΣεΛλιά Αποκορώνου στις 21.00. Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

60

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017/Καλύβες Δήμου Αποκορώνου / ώρα 19.00

Το Σάββατο 12 Αυγούστου ο εξωραϊστικός Σύλλογος Καλυβών <<Η Αγία Παρασκευή>>, σ διοργανώνει <<Γιορτή Νεολαίας>>. Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι αθλητές που διακρίθηκαν στον αγώνα δρόμου Ειρήνης – Αγάπης – Υγείας και στις λοιπές αθλητικές διοργανώσεις, καθώς επίσης και τα Καλυβιανάκια και Τσιβαρανάκια που πέτυχαν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και όσα απόκτησαν πτυχίο. Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

61

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017/ Πλατεία Φρε Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με την Ένωση Φρεδιανών “Η Παναγία των Δυο Βράχων” και τον <<Σύλλογος Γυναικών Φρε>> διοργανώνει παράσταση καραγκιόζη με τον Νίκο Μπλαζάκη.

62

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017/Αρμένοι Δήμου Αποκορώνου / ώρα 19.30

Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 ο Σύλλογος Αρμενιανών Αττικής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου, τον Δήμο Αποκορώνου, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος και την υποστήριξη του Κοινωφελους Ιδρύματος Αγία Σοφία και της Παγκρητιου Ενώσεως Αθηνών πραγματοποιούν αποκαλυπτήρια Μνημειακής Πλάκας που αφορά το πρώτο Πολίτευμα της Ελλάδος και τον τόπο συναθροίσεων τον 19ο αιώνα της επαναστατικής συνελεύσεως με πρόεδρο τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο.

63

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 /Βάμος Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου “Ο Πρίνος” σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου διοργανώνει φιλανθρωπική συναυλία με την Μελίνα Ασλανίδου.

Τιμή εισιτηρίου 12 € προπώληση 10 €

64

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 /Φρες Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 09.00 π.μ.

Η Ένωση Φρεδιανών “Η Παναγία των Δυο Βράχων” και ο <<Σύλλογος Γυναικών Φρε >> διοργανώνουν Αρχιερατικό Μνημόσυνο Υπέρ Πεσόντων στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας .

65

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017/Αλίκαμπος Δήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλικάμπου <<Αρχαυλι>> διοργανώνει Μεγάλο Κρητικό πανηγύρι, την Παραμονή της Παναγίας, με τον Στέλιο Βαμβακά και το συγκρότημα του στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλικάμπου.

66

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017/Πλατεία Φρε Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

Η Ένωση Φρεδιανών “Η Παναγία των Δυο Βράχων” και ο <<Σύλλογος Γυναικών Φρε >> διοργανώνουν Κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Μανώλη Κονταρού

67

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017/ΠεμόνιαΔήμου Αποκορώνου

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πεμονίων διοργανώνει κρητική βραδιά με τα Περουλάκια στα Πεμόνια Δήμου Αποκορώνου

68

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 εως Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017/Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει έκθεση Ζωγραφικής του Βαγγέλη Τσιναράκη.

Γεννήθηκε στους Αρμένους Αποκορώνου στις 19-06-1965 και εδώ και χρόνια κατοικεί στα Χανιά. Με την ζωγραφική ασχολείται περίπου 15 χρόνια περιστασιακά.. Τα θέματα είναι ο άνθρωπος, τοπία (φύση) και αφηρημένη ζωγραφική κυρίως. Έχει λάβει σε ομαδικές εκθέσεις με τελευταία πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο Γυαλί-Τζαμισί στα Χανιά

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : 18.00 – 22.00

69

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017/ΠεμόνιαΔήμου Αποκορώνου

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πεμονίων διοργανώνει κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Γιωργο Μανωλιούδη και Γιωργο Χαλκιαδάκη στα Πεμόνια Δήμου Αποκορώνου

70

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017/Πλατεία Φρε Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

Η Ένωση Φρεδιανών “Η Παναγία των Δυο Βράχων” και ο <<Σύλλογος Γυναικών Φρε >> διοργανώνουν κρητική βραδιά με το συγκρότημα των Αφων Βλαμακη

71

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017/ΚουρναςΔήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρνά “Αγ. Γεώργιος”διοργανώνει κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Νίκο Ζωιδάκη

72

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017/ΤσιβαραςΔήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά διοργανώνει παιδικη παράσταση καραγκιόζη με τον Νίκο Μπλαζάκη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

73

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017/Ξηροστερνι Δήμου Αποκορώνου /Ώρα έναρξης 20.30

Την Τετάρτη 16 Αυγούστου ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ξηροστεριανών <<Η ΒΙΟΛΑ>> και τη Νεολαία διοργανώνουν παράσταση κουκλοθέατρου από το εικαστικό θέατρο κούκλας <<Πράσσειν Άλογα>>

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

74

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Βρυσών διοργανώνει παράσταση καραγκιόζη <<Ο Γάμος του Δράκοντα>> από το θέατρο σκιών του Νίκου Μπλαζάκη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

75

Πεμπτη 17 Αυγούστου 2017/Κόκκινο Χωριο Δήμου Αποκορώνου /Ωρα έναρξης 20.30

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κόκκινου Χωριού <<ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΣ>> διοργανώνουν παράσταση κουκλοθέατρου απο το εικαστικό θέατρο κούκλας <<Πράσειν Αλογα>>

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

76

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017/Τσιβαρας Δήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά διοργανώνει συναυλία με τους Χαΐνηδες .

Διοργάνωση:Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου

77

Παρασκευή 18 Αυγούστου / Δημαρχείο Καλύβες / Ώρα 18.00-21.00 Με την ευγενική χορηγία της Ε.ΤΑ.ΝΑΠ-SAMARIA θα μεταμορφώσουμε μπουκαλάκια νερού σε κούκλες. Ένα εργαστήριο από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» με εκπαιδεύτρια την Εμμανουέλα Καποκάκη με την βοήθεια του Δήμου Αποκορώνου και του Συλλόγου γονέων νηπιαγωγείου Καλυβών.Για παιδιά άνω των 8 χρονών και ενήλικες. Φέρτε μαζί σας μια παλιά παιδική μπλούζα με μανίκια.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ68

78

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017/ Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Γαβαλοχωρίου Αποκορώνου διοργανώνει θεατρική παράσταση με τον τίτλο <<Με χαλούμι και τσικουδιά>>,.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

79

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017/Βαφές Δήμου Αποκορώνου / ώρα 10.30

Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 και ώρα 10:30 ο Δήμος Αποκορώνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφέ διοργανώνουν στο σπήλαιο της Κρυονερίδας και στο Ηρώο του Βαφέ εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων του σπηλαίου της Κρυονερίδας με τη συμπλήρωση 196 ετών από την θυσία τους το 1821.

80

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017/ Κεφαλάς Δήμου Αποκορώνου

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κεφαλά Αποκορώνου διοργανώνει την 37η Γιορτή Γερόντων προς τιμή της τρίτης ηλικίας.

81

Κυριακη 20 Αυγούστου 2017/ Κεφαλάς Δήμου Αποκορωνου

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κεφαλά Αποκορώνου διοργανώνει το απογευμα της Κυριακής 20 Αυγούστου 2017 αθλητικούς αγώνες προς τιμην των αγωνιστών της ελευθερίας και του πολιτισμού απο τον Κεφαλα.

82

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017/Πλατεία Φρε Δημου Αποκορωνου/Ωρα έναρξης 21.00

Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με την Ενωση Φρεδιανών “Η Παναγία των Δυο Βράχων” και τον <<Σύλλογος Γυναικών Φρε >> διοργανώνει θεατρική παράσταση με την Βαλεντίνα Παπαδημητράκη και τον Βαγγέλη Λιοδάκη <ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ”

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

83

Δευτέρα 21 Αυγούστου / Δημαρχείο Καλύβες /Ώρα 19.00-21.00 Ο Δήμος Αποκορώνου σας καλεί να θαυμάσετε τις κούκλες που δημιουργήσαμε με την ευγενική χορηγία της Ε.ΤΑ.ΝΑΠ-SAMARIA στο εργαστήριο από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» με εκπαιδεύτρια την Εμμανουέλα Καποκάκη στις 18/8 . Αν κάποια σας αρέσει μπορείτε να την αγοράσετε σε συμβολική τιμή ενισχύοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Αποκορώνου. Με την βοήθεια του Συλλόγου γονέων Νηπιαγωγείου Καλυβών.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

84

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017/Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νεροχώρι Δήμου Αποκορώνου / ώρα 19.00

Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 και ώρα 19.00 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθηνών των Καταγομένων απο την πρώην Κοινότητα Παιδοχωρίου <<Η Παναγία>> σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αγία Σοφία, την Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου διοργανώνουν εκδήλωση για τον Μακαριστό πρώην Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

85

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017/Καβούσι Στύλος Δήμου Αποκορώνου / ώρα 21.00

Από την Κρήτη ως τη Λέσβο κι από την Πελοπόννησο ως τη Θράκη ο Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης (λύρα), η Μαρία Πλουμή (λαούτο) και ο Γιάννης Χίνος (κιθάρα) ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς της λαϊκής μας παράδοσης

ΕΙΣΟΔΟΣ :Κοινωνικό Εισιτήριο – Τρόφιμα μακράς διάρκειας

Διοργάνωση Δ. Αποκ/ωου – Πολιτιστικός Σύλλογος Στύλου

86

Τετάρτη,    23  Αυγούστου  2017,ώρα 19.30, Νίπος Ο Δήμος Αποκορώνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία» και η Οικογένεια Κακάτσηδων  (Κακατσάκηδων) διοργανώνουν Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον Οπλαρχηγό των Κρητικών Επαναστάσεων Θεοκλή Ν. Κακάτση (Κακατσάκη), στο Νίπος, κατά την οποία θα γίνουν και τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του στην πλατεία του χωριού (Χώρος Ηρώου)Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η φιλόλογος- ιστορικός Στέλλα Αλιγιζάκη

87

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017/Βρύσες Δήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Βρυσων διοργανώνει <<Βραδια Αστρονομίας>> με τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης. Ουρανογραφία και μυθολογία των καλοκαιρινών αστερισμών.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

88

Παρασκευή 25 Αυγούστου έως Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 /Πλάκα Δήμου Αποκορώνου.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλάκας Αποκορώνου, διοργανώνουν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά <<Αποκόρωνας 2017>>. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην Πλάκα Δημου Αποκορώνου με με χρυσό χορηγό την ΕΤΑΝΑΠ ΑΕ “SAMARΙΑ” και μεγάλο χορηγό την ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Θ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

89

Παρασκευή 25 Αυγούστου /Αμφιθέατρο Βάμου/ Ώρα Έναρξης 21.00

Το μουσικό σχήμα “Στριφτάλια” αποτελείται από τον Ηλία και Δημήτρη Βλαμάκη και τον Κώστα Κουρκουνακη.Οι τρεις μουσικοί έχοντας παράλληλες μουσικές διαδρομές στο κρητικό και το ρεμπέτικο ρεπερτόριο, συμπράττουν για ένα στόχο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

90

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017/Ντουλιανά Δήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουλιανών Δήμου Αποκορωνου διοργανώνει Διάλεξη Ψαλτικής Τέχνης

91

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017/Παραλία Αλμυρίδας Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης 21.00

Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλάκας διοργανώνει συναυλία με το Μουσικό Σύνολο Βάμος στην παραλία Αλμυρίδας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

92

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017/ΒαφεςΔήμου Αποκορώνου/Ώρα 21.00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφέ διοργανώνει κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Χάρη και Γιωργο Παντερμακη

93

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017/ΝτουλιανάΔήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουλιανών Δήμου Αποκορωνου διοργανώνει το καθιερωμένο πανηγύρι του Αη Γιάννη

94

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 έως Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017/Γαβαλοχώρι Δήμου Αποκορώνου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει έκθεση Κοπανελιου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Με την έκθεση αυτή στοχεύουμε στο να κάνουμε το Κοπανέλι γνωστό σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Τα εργα που θα φιλοξενηθούν εξιστορούν την εξέλιξη της τέχνης του Κοπανελιου από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα. Ξεναγοί σε αυτήν την έκθεση θα είναι οι ίδιες οι εμπνευσμένες δημιουργοί αυτής της τέχνης για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των επισκεπτών μας.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : 18.00 – 22.00

95

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017/Γεωργιούπολη Δήμου Αποκορώνου/Ώρα έναρξης21.00

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γεωργιούπολης διοργανώνει μουσικοχορευτική βραδιά στην Γεωργιούπολη Δήμου Αποκορώνου. Οι δεξιοτέχνες χορευτές της Κρήτης Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης και η εξαιρετική χορεύτρια του flamenco Αργυρώ Τσάπου εμπνεόμενοι από το τίτλο «Ανάμεσα σε δύο ποτάμια» ένα μουσικό κομμάτι του θρυλικού κιθαρίστα Paco de Lucia ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μία παράσταση υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

96

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 /Βρύσες Αποκορώνου/ ώρα 19.00

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Βρυσσών, σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, διοργανώνουν <<Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Μάχης των Βρυσών του 1866>>.Με την μάχη αυτή οι κάτοικοι της περιοχής σταμάτησαν την επέλαση του Αιγυπτιακού στρατού οι οποίοι και ήταν στο πλευρό των Τουρκών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δώσει δύναμη, κουράγιο και ελπίδα στους Κρητικούς να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα κατά των Τούρκων.

97

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017εως Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 / Άγιοι Πάντες Δήμου Αποκορώνου

Ο Δήμος Αποκορώνου, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία», η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Αττικής και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, με την υποστήριξη των Συλλόγων του Αποκόρωνα ανακοινώνουν την από κοινού διοργάνωση Συνεδρίου για την Επαρχία Αποκορώνου, που θα πραγματοποιηθεί από 31 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα διεξάγονται παράλληλες εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν επισκέψεις σε διάφορα χωριά του Αποκορώνου και σε μέρη όπως: αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μνημεία πολιτισμού και ιστορίας, τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλλους κ.α.

98

Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2017/ Άγιοι Πάντες Δείμου Αποκορώνου

Ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει συναυλία με το Μουσικό Σύνολο Βάμος στο χώρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αγία Σοφία στους Αγίους Πάντες Δήμου Αποκορώνου ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

99

Σάββατο 02 Σεπτεμβρίου 2017/Ασή Γωνιά Δήμου Αποκορώνου / ώρα 18.30

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασή Γωνιάς <<Άγιος Γεώργιος>> διοργανώνει Αναπαράσταση “ πραγματικού “Κρητικού Γάμου στην Ασή Γωνιά Αποκορώνου με μουσικά, χορευτικά συγκροτήματα και ριζίτικα τραγούδια. Όσοι επισκεφτούν την Ασή Γωνιά στις 02 Σεπτεμβρίου θα νιώσουν πως γινόταν ο γάμος στις παλιές καλές εποχές στα χωριά της Κρήτης. Η γαμήλια πομπή με την συνοδεία μουσικών θα καταλήξει στην τοποθεσία <<Ποτιστήρι>>όπου θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

100

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 /Αλίκαμπος Αποκορώνου/ ώρα 19.00

Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλικάμπου <<ΑΡΧΑΥΛΙ>> διοργανώνουν εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Πρωτεργάτες της Μεταπολιτευτικής επανάστασης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Κλήμα Αλικάμπου.

101

Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017/Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης Εμπρόσνεροςηήμου Αποκορώνου /ώρα 21.00

Οι Ευρωπαίοι Μόνιμοι Κάτοικοι του Αποκρωνα σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου διοργανώνουν συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...