19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από τις διαδηλώσεις του “ΝΑΙ” και του “ΟΧΙ” στα Χανιά – Επεισόδιο στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς

Ημερομηνία:

Δύο συγκεντρώσεις είχαμε σήμερα στα Χανιά, μία υπέρ του “NAI” και μία υπέρ του “OXI”. H συγκέντρωση υπέρ του “ΝΑΙ” έγινε στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 20.00 με ομιλητές τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη και τον οικονομολόγο Χρήστο Βλάδο ενώ η συγκέντρωση υπέρ του “OXI”, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Νέων Καταστημάτων με γιγαντοοθόνη που πρόβαλλε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Πλατείας Συντάγματος.

Στη διαδήλωση όμως του “ΝΑΙ” είχαμε επεισόδιο αφού στην ανατολική πλευρά της πλατείας Δημοτικής Αγοράς είχε συγκεντρωθεί ομάδα νεαρών που ήταν ενάντια στη συγκέντρωση.

Υπήρξε λογομαχία και παρότρυνση της αστυνομίας να φύγουν από το σημείο ώστε να μη δημιουργηθεί επεισόδιο, και πράγματι έφυγαν. Ένας από τους διαδηλωτές πέρασε με το ποδήλατό του καθώς έφευγε από το σημείο που ήταν το μικρόφωνο και έκανε κίνηση να το πειράξει.

Αυτή η κίνηση εξόργισε μεταξύ άλλων και τον πρώην βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσο Βολουδάκη ο οποίος πήρε στο κυνήγι τον νεαρό. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μετά από παρέμβαση της αστυνομίας.

Δείτε φωτός από το επεισόδιο:

IMG_5509_censor

IMG_5507 IMG_5507_crop IMG_5510_censor IMG_5511_censor IMG_5516

Στο επεισόδιο που καταγράφεται δεν ενεπλάκη ο κ. Βολουδάκης.

Τελικώς, μετά την αποχώρηση του ποδηλάτη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά δίχως άλλα απρόοπτα.

Τα πλακάτ καλοφτιαγμένα, σα έτοιμα από επαγγελματία και η παρουσία του κόσμου ικανοποιητική με τους πολίτες να συζητούν ήρεμα, ενώ ομιλίες για τους λόγους που οι πολίτες πρέπει να ταχθούν υπέρ του “ΝΑΙ” έδωσαν ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και ο οικονομολόγος Χρήστος Βλάδος.

Πολλές γνωστές προσωπικότητες των Χανίων μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Δείτε φωτός:

IMG_5479 IMG_5506 IMG_5517 IMG_5543 IMG_5552 IMG_5560

Συγκέντρωση υπέρ του “ΟΧΙ” στα Νέα Καταστήματα

"google ad"

Διαδήλωση όμως δεν πραγματοποιήθηκε μόνο υπέρ του “ΝΑΙ”. Αν και η κεντρική εκδήλωση του “ΟΧΙ” είχε πραγματοποιηθεί ήδη από την Τετάρτη, την Παρασκευή, τελευταία ημέρα που επιτρέπονται συγκεντρώσεις, οι πολίτες μαζεύθηκαν στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Ικανοποιητική η παρουσία των πολιτών και εδώ ενώ σε σημείο είχε στηθεί γιγαντοοθόνη όπου προβαλλόταν η μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι πολίτες συζητούσαν ήρεμα για τη σημασία του δημοψηφίσματος ενώ δεν υπήρξε κανένα απρόοπτο.

Δείτε σχετικές φωτός:

IMG_5482 IMG_5484 IMG_5492 IMG_5498 IMG_5500

Φωτογραφίες: Νίκος Ν. Αγγελάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...