16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

ΠοδηΛάτρεις: «Χωρίς κοινή λογική δεν θα λύσετε το κυκλοφοριακό»

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση με αφορμή την παρουσίαση των αρμοδιοτήτων της υπό σύσταση υπηρεσίας του Δήμου Χανίων για τον έλεγχο και τη στάθμευση από το δήμο Χανίων, εξέδωσαν οι Ποδηλάτρες.Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Τις αρμοδιότητες της υπό σύσταση Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων για τον έλεγχο της στάθμευσης και των κοινόχρηστων χώρων παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη 11/3/2015 ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Φραγκάκης. Η πρώτη από τις αρμοδιότητες αυτές ανακοινώθηκε ότι θα είναι η ελεγχόμενη στάθμευση!

Αν ο Δήμος εννοεί ότι θα ελέγχει την παράνομη και ασυνείδητη στάθμευση δηλ την στάθμευση σε πεζοδρόμια, ράμπες, γωνίες, διαβάσεις, στάσεις λεωφορείων, πλατείες, πεζοδρόμους και όπου αλλού δεν επιτρέπεται έχει καλώς και εύγε.

Αν όμως εννοεί ότι θα βάζει κλήσεις μόνο στα οχήματα που παρκάρουν χωρίς πληρωμή στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης είμαστε βέβαιοι ότι ξεκινάει ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος. Οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης έχουν σκοπό μόνο εισπρακτικό και είναι σε μέρη που ΔΕΝ ενοχλούν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Ελέγχοντας μόνο αυτές τις θέσεις δεν θα ωφελήσει επ’ ουδενί το κυκλοφοριακό της πόλης.

Τα ίδια έκανε και η δημοτική αστυνομία επί των ημερών της. Έγραφε τα ΙΧ στην Χ. Τρικούπη που δεν είχαν πληρώσει αλλά δεν εμπόδιζαν. Συγχρόνως παραδίπλα στην Παπανδρέου άφηνε χωρίς κυρώσεις τα ΙΧ που ήταν (όπως και σήμερα) παράνομα παρκαρισμένα, δυσκόλευαν (όπως και σήμερα) τα λεωφορεία, εμπόδιζαν (όπως και σήμερα) τους πεζούς στις γωνίες και στις διαβάσεις.

Κύριοι του Δήμου και κύριοι της Τροχαίας σάς τα είπαμε και στην ημερίδα για το ποδήλατο και το κυκλοφοριακό. Τα οχήματα που παρκάρουν “όπου να ναι” δεν είναι μόνο ότι εμποδίζουν αλλά ευθύνονται για ατυχήματα. Το ασυνείδητο παρκάρισμα βγάζει τον πεζό στον δρόμο, φρακάρει την κυκλοφορία λόγω στενότητας και συμπιέζει τα οχήματα ανάμεσα σε κινούμενα και παρκαρισμένα. Επιπλέον, στις διαβάσεις, γωνίες, κλπ τα παρκαρισμένα “κρύβουν” τους πεζούς, από τα διερχόμενα οχήματα.

Αφήστε να εμπεδωθεί πρώτα μια κουλτούρα σωστής συμπεριφοράς ελέγχοντας ότι δεν θα παρκάρουμε σε μέρη που εμποδίζουμε (και που γι αυτό δεν επιτρέπεται, άλλωστε). Αφήστε την ελεγχόμενη στάθμευση για δεύτερη φάση. Άλλωστε αφού το εισπρακτικό σάς ενδιαφέρει, ξεκινήστε σε πρώτη φάση από τους εμποδίζοντες. Θα βρείτε αφόρητα πολλούς (όχι ότι δεν τον γνωρίζετε…)

Επαναλαμβάνουμε. Θα είμαστε σύμμαχοι με εσάς εφόσον τολμήσετε να «σπάσετε αυγά» για να λύσετε το κυκλοφοριακό, ειδάλλως θα είμαστε αδυσώπητοι κριτές και αντίπαλοι σας .

ΠοδηΛάτρεις
Podilatreis@yahoo.gr”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...