16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ποδηλάτρεις – 22/9: Μέρα χωρίς αυτοκίνητο, όχι όμως στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η συλλογικότητα «Ποδηλάτρεις» αναφέρεται στην απουσία της δημοτικής αρχής από την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»:

Η Δημοτική Αρχή στα Χανιά δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας η οποία τελειώνει στις 22 Σεπτεμβρίου γνωστή και ως Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Αντί οποιασδήποτε άλλης κουβέντας θα παραθέσουμε κάποια στοιχεία από τους… γείτονες εντός Κρήτης έτσι για να συγκρίνουμε. Είναι τέτοια η πληθώρα και ποικιλία δραστηριοτήτων που δεν ξέραμε τι να επιλέξουμε για δημοσίευση:

Ηράκλειο: Ο Δήμος Ηρακλείου κατά την διάρκεια της εβδομάδας «φρεσκάρει» διαβάσεις, δημιουργεί νέες ράμπες ΑΜΕΑ και τοποθετεί χώρους στάθμευσης ποδηλάτων σε κρίσιμα σημεία της πόλης!Την Πέμπτη 20/9 παρουσιάζει την πολιτική και την στρατηγική του για θέματα βιώσιμης κινητικότητας, … εκδήλωση αφιερωμένη στην Οδική Ασφάλεια με την παρουσίαση του  Φόρουμ «Αγαπώ τη Ζωή- Οδηγώ με Προσοχή» …την  Παρασκευή 21/9 η Σχολή Οδηγών Στεφανάκης μαζί με ειδικούς παιδαγωγούς, ξεναγεί τους Ηρακλειώτες σε ένα αλλιώτικο παιγνίδι (παζλ και ζωγραφική) για παιδιά 3+ ετών με τα σήματα του ΚΟΚ … συμμετοχικό εργαστήρι για την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων στο Ηράκλειο… δράση «προβληματισμού» ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ για την κίνηση των ευάλωτων χρηστών (ΑΜΕΑ, γονείς με καροτσάκι) …το Σάββατο 22/9 – Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο – από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, το κέντρο (πέριξ της Πλ. Καλλεργών και Αγ. Τίτου) γεμίζει μικρούς και μεγάλους που θα παίζουν μπάσκετ, σκάκι, τένις και πινγκ πονγκ στο δρόμο… ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου συνθέτει και αλλάζει τον δρόμο των πεζών! … στις 18.00 οργανώνεται μεγάλη Ποδηλατοβόλτα… Την Παρασκευή 21/9 και το Σάββατο 22/9 τα ποδηλατάδικα της πόλης παρέχουν δωρεάν γρήγορο “CHECK – UP” για τα ποδήλατά  … Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας Κινητικότητας το ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου οργανώνει δράσεις με ενημερωτικά φυλλάδια, ηχητικά σποτ, βίντεο και ειδικά ερωτηματολόγια, ενώ παρέχει και μειωμένο κόμιστρο σε διαδρομές και κληρώσεις δωρεάν εισιτηρίων! (πηγή: https://www.cretapost.gr/436142/evropaiki-evdomada-kinitikotitas-ke-sto-iraklio/)

Ρέθυμνο: Βιωματικό-διαδραστικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, σε σχολεία του Δήμου…Πρόγραμμα για την ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο σε σχολεία του Δήμου …Διαγραμμίσεις διαβάσεων στην πόλη μας, Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης…BustoBike-Mix andMove: Οι ποδηλάτες μπορούν να μεταφέρουν το ποδήλατο με το λεωφορείο και οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κοινόχρηστο dockless-freefloating σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων… 10 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τη Δημόσια Συγκοινωνία προσφορά του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου θα κληρωθούν για όσους συμμετέχουν στις δράσεις… Νυκτερινός Γύρος Πόλης Ρεθύμνου «Τρέχω-Περπατώ»…

Ποδηλατοβόλτα, Εκκίνηση/Τερματισμός Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη,  Έκθεση και testdrive ηλεκτρικών οχημάτων και φόρτισή τους στους τρεις νέους δημοτικούς φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων… Ελεύθερος Δημόσιος Χώρος

κλείσιμο Ελ. Βενιζέλου (παραλία) … Δωρεάν μετακίνηση μαθητών εντός Δήμου με τη Δημόσια Συγκοινωνία… Διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων επί της Ελ. Βενιζέλου (παραλία)  … Μετακινούμαστε «αλλιώς»: ποδήλατο, περπάτημα, συνεπιβατισμό, ηλεκτρικά οχήματα, δημόσια μέσα μεταφοράς.Ελευθερίου Βενιζέλου

Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων, Πολυτεχνείο Κρήτης… Το Ρέθυμνο αλλάΖΕΙ, Μάθε ό,τι νέο βελτιώνει τις μετακινήσεις μας σε ενέργεια, καθαρό περιβάλλον χρόνο, ποιότητα ζωής! … Πιλοτική διαδρομή μίνι λεωφορείου από τα ΚΤΕΛ (διαδρομή: Μαρίνα, Λιμάνι, ΚΤΕΛ, Δημαρχείο, Μαρίνα)… Βραδινή βόλτα με πατίνια (απαραίτητος προστατευτικός εξοπλισμός-απαραίτητη συνοδεία γονέων για ανήλικα παιδιά) Ελευθερίου Βενιζέλου … Tango κάτω από τα αστέρια…. Το ΚΤΕΛθα τοποθετήσει σχάρες ποδηλάτων σε δύο λεωφορεία έτσι ώστε να βοηθήσει σε όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τη χρήση του ποδηλάτου με τη δημόσια συγκοινωνία….Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο θα κυκλοφορήσει στους δρόμους του Ρεθύμνου, μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνης και του ΚΤΕΛ. (πηγή: https://www.goodnet.gr/news-item/kainotomes-oi-fetines-draseis-gia-tin-europaiki-ebdomada-kinitikotitas.html)

Από την πόλη μας επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε την επισυναπτόμενη φωτογραφία, τραβηγμένη την Πέμπτη 20/9/18 η οποία απεικονίζει τον ιερέα της Τριμάρτυρης να οδηγεί στο κατάλληλο μέρος (και δεν είναι η πρώτη φορά) έτσι, για το καλό χριστιανικό παράδειγμα.

Με τις υγείες σας.

Συλλογικότητα ΠοδηΛάτρεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η “Άνοιξη της Κοραή” 2024: Χανιά, βιώσιμη πόλη

Τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Είναι...

Ποδηλατοπορεία από τα σχολεία της Κοραή

Στην ποδηλατοπορεία με την οποία θα κλείσουν οι εκδηλώσεις...

Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά: Να επαναλειτουργήσει το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι

Ερώτημα σχετικά με το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι καταθέτει...

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...