14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024
Array

Ποικίλες εκδηλώσεις στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις θα πραγματοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Χανίων.

Το πρόγραμμα των  εκδηλώσεων παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π.) Χρύσα Χαριτάκη και η προϊσταμένη του ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π. Κατερίνα Κουνελάκη, παρουσία των υπευθύνων των Κέντρων.

«Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων  οφείλουν να αποτελούν πόλο έλξης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών τους», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης. Και συνέχισε:

«Το πρωτίστης σημασίας σημείο στην έννοια της ανοικτής προστασίας των ηλικιωμένων, είναι η παραμονή τους στο οικείο περιβάλλον της οικογένειας, της γειτονιάς, του φιλικού περίγυρου, χώστε να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου. Καλά είναι τα Θεραπευτήρια και τα Γηροκομεία. Όμως, πριν φθάσουμε εκεί, καλό θα είναι να ψάξουμε λίγο καλύτερα για μία γωνιά στο σπίτι μας, και λίγο πιο προσεκτικά για μία γωνιά στην καρδιά μας. Ας προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους, στις δύσκολες μέρες που περνούν», κατέληξε ο κ. Δήμαρχος..

«Με τις δράσεις που πραγματοποιούνται και θα πραγματοποιηθούν, προσδοκούμε τα ΚΑΠΗ να αποτελέσουν ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο την ανάπτυξη της αυτενέργειας, της πρωτοβουλίας και της ενεργητικής συμμετοχής καθώς και την ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης», τόνισε από την πλευρά της η κα Κουνελάκη.

Τέλος, η κα Χαριτάκη, παρουσίασε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και  περιλαμβάνουν:

*Πραγματοποίηση Συνεδρίου  Γεροντολογίας – Γηριατρικής  για την Τρίτη ηλικία   με θέματα πρόληψης , υγείας και ψυχολογίας  με την συμμετοχή  εξειδικευμένων επιστημόνων σε συνεργασία  με τον διευθυντή της νευρολογικής κλινικής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων και εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Χανίων σε θέματα υγείας , νευρολόγο κο Γεώργιο Αρχοντάκη

*Σε συνεργασία με  το Κέντρο Ημέρας  Ασθενών Αlzheimer και την πρόεδρό του κα Τζανακάκη –Μελισσάρη  πρόκειται να  πραγματοποιηθεί ημερίδα  σε όλα τα ΚΑΠΗ  του Δήμου Χανίων σχετικά με τη Νόσο Αlzheimer .

*Πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων σε όλα τα ΚΑΠΗ προσφορά της θεατρικής ομάδας  «Θεατρικός Κύκλος»  αστικής  μη κερδοσκοπικής εταιρείας .

*Πραγματοποίηση  μουσικής βραδιάς  σε κάθε ΚΑΠΗ  του Δήμου .

*Εβδομαδιαίες συναντήσεις με τις γυναίκες – μέλη των ΚΑΠΗ  για ζεστές συναντήσεις, ανταλλαγή  απόψεων .

*Μαθήματα μουσικής- οργάνωση  χορωδίας  σε κάθε ΚΑΠΗ

ΔΡΑΣΕΙΣ   ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΠΗ

Α’ ΚΑΠΗ :

"google ad"

Ψυχαγωγική βραδιά στην αυλή του Α ΚΑΠΗ με μουσική – χορό και πλούσια εδέσματα την Πέμπτη 25 Αυγούστου και ώρα 7μμ.

Β’ ΚΑΠΗ :

Ψυχαγωγική βραδιά στην αυλή του Β ΚΑΠΗ με τον  Κουτζογλου Γιώργο και την νεοχωρίτικη παρέα του με παλιά τραγούδια και καντάδες που θα μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. την Τετάρτη  24 Αυγούστου και ώρα 7μμ.

Γ’ ΚΑΠΗ  :

Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στις 26 Ιουλίου στην αυλή του Γ ΚΑΠΗ Παχιανών.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό Πανηγύρι  στο χώρο  του Γ ΚΑΠΗ με μουσική και γεύσεις από την Κρητική παράδοση.

Δ’ ΚΑΠΗ  :

Διοργάνωση Αποσπερίδας στο χώρο του ΚΑΠΗ την Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 7:00 μ.μ.

Ε’ ΚΑΠΗ

Καλωσόρισμα  με τραγούδια από την χορωδία του ΚΑΠΗ στα εγκαίνια του  Αγροτικού Αύγουστου και κέρασμα  με παραδοσιακά εδέσματα που θα μαγειρέψουν τα μέλη του ΚΑΠΗ  την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 8.00 ΜΜ

Τέλη Αυγούστου πραγματοποίηση έκθεσης «Στο μπαούλο του παππού » με Λαογραφικά εκθέματα

ΣΤ’ ΚΑΠΗ :

Στις 10 Αυγούστου και ώρα 7.00 μμ θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Νευρολόγο Λαδάκη Κων/νο με θέμα την νόσο του Πάρκινσον

Στις 22 Αύγουστου θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαγειρικής με τίτλο « Μαγειρεύουμε  καλοκαιρινά παραδοσιακά φαγητά » με την συνεργασία  ειδικευμένου ΣΕΦ.

Θα βραβευθεί η πιο πρωτότυπη συνταγή !!!

Θα ακολουθήσει πλούσιος μπουφές  με μουσική και χορό.

ΚΑΠΗ ΣΟΥΔΑΣ :

1. Σε  συνεργασία    με το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης της Μονάδας Απεξάρτησης  (ΚΕΘΕΑ) Αριάδνη , ενημέρωση και αφισοκόλληση   στην πλατεία της Σούδας .

2. Παρακολούθηση της θεατρικής  παράστασης «ΟΛΑ ΚΑΛΑ»   από τη θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ

ΚΑΠΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ :

Διοργάνωση Αποσπερίδας στο χώρο του ΚΑΠΗ   στις 3 Αυγούστου  και ώρα 7:00 μ.μ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...