20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ποιοι είναι οι ναζήδες της οργάνωσης «Combat 18 Hellas»

Ημερομηνία:

Η εξάρθρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18 Hellas» είναι το αντικείμενο μεγάλης αστυνομικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης.

Πρόκειται για μία νεοναζιστική οργάνωση η οποία έχει εμπνευστεί το όνομά της από τον Αδόλφο Χίτλερ, καθώς ο αριθμός «18» αντιστοιχεί στο πρώτο και το όγδοο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου, «Α» και «Η», δηλαδή Adolf Hitler.

Σύμβολό τους έχουν την νεκροκεφαλή Totenkopf που είχαν ως διακριτικό τους τα SS.

H «Combat 18 Hellas» φέρεται να έχει εμπνευστεί τη φυσιογνωμία της από τη βρετανική νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18», η οποία είχε έντονη δράση στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του ’90 και όχι μόνο, με τους αντιπάλους της να θεωρούνται μετανάστες, αριστεροί και μειονότητες. Στην Ελλάδα έχει αναλάβει την ευθύνη πλήθους επιθέσεων, οι οποίες εκτός από παράνομες είναι και ιδιαίτερα βίαιες. Σε πολλές από τις δράσεις τους έχουν συνεργαστεί με τους Ανένταχτους Μαίανδρους Εθνικιστές, (σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, πρόκειται για παρακλάδι τους) οι οποίοι εξυμνούν τον πρώην χρυσαυγίτη καταδικασθέντα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή, γνωστό ως «Περίανδρο» (κατά κόσμον Αντώνιο Ανδρουτσόπουλο).

Οι Combat 18, με δικά τους λόγια

Όπως αναφέρει το VICE, σε παλιά δημοσιεύματα περιοδικών και site του ακροδεξιού χώρου, οι Combat 18 έχουν επιχειρήσει να δείξουν την ταυτότητα της δράσης τους. Στην ερώτηση τι είναι η Combat 18, απαντούν: «Στο παρελθόν ήταν μία ανεξάρτητη οργάνωση που δραστηριοποιούταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά την τελευταία δεκαετία εξελίχθηκε σε μία ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση με βάση την πρωτότυπη πίστη (ή σκοπό) της οργάνωσης – οτιδήποτε χρειαστεί (για τον αγώνα). Χωρίς επίσημα μέλη, οι υποστηρικτές της Combat 18 έρχονται σε μία μεγάλη ποικιλία μορφών και μεγεθών, μερικοί με δεσμούς με το μεγάλο κίνημα του «Blood and Honour» (Αίμα και Τιμή), άλλοι δηλώνοντας πίστη κάπου αλλού, ακόμα και κάποιοι χωρίς δεσμούς με καμία οργάνωση (συλλογικότητα) απολύτως. Ανεξάρτητα από το όποιο λάβαρο οι υποστηρικτές της Combat 18 στέκονται, θα έχουν πάντα την υποστήριξη του κινήματος ”Blood and Honour” για το κουράγιο και την ακλόνητη αφοσίωση τους στον απώτερο σκοπό».

 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=2EamsfhvE8I”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=qQq0Y5onv8w”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=-Tsz7S-uMXk”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=rAEMcpaNWp8″]

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...