13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Επηρμένος υπερδεξιός πομφόλυξ”: Διαφοροποίηση και Αντώνη Μπαλωμενάκη σχετικά με την επιλογή Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ

Ημερομηνία:

Άλλος ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε θέση ενάντια στην επιλογή Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ. Πρόκειται για τον Χανιώτη βουλευτή Αντώνη Μπαλωμενάκη που με κείμενό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επιλογή Β. Πολύδωρα.

Γράφει ο βουλευτής Χανίων:

Ας πούμε ότι προς στιγμήν κάποιος «καταπίνει» την επιλογή Πολύδωρα αναλογιζόμενος την πολυπλοκότητα της κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του ΣΤΕ. Ότι βρίσκει έστω και προσωρινά χρήσιμο το να εκτεθεί κι άλλο η Ν.Δ. Στην περίπτωση που το στρατήγημα (;) πετύχει και ,μετά τις πιθανές υποχωρήσεις, Πρόεδρος του ΕΣΡ είναι αυτός ο επηρμένος υπερδεξιός πομφόλυξ, η ηθική ζημιά δεν θα είναι και μεγαλύτερη και διαρκέστερη;

Σε προηγούμενο κείμενό του με τίτλο “Ποιος αποσταθεροποιείται;” εκφράζει και τη θέση του για την απόφαση του Σ.τ.Ε. επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις του “σχεδόν ποτέ δεν πρόκειται για μονοσήμαντες κρίσεις. Άρα αναγκαίο είναι να περιμένουμε να διαβάσουμε ολόκληρο το κείμενο.”

Για να επισημάνει σε άλλο σημείο ότι:

“…ήμουν και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ πεπεισμένος ότι το 15 παρ. 2 του Συντάγματος δίνει στο «Κράτος» την εξουσία αδειοδότησης και στο ΕΣΡ την εποπτεία και τον έλεγχο. Πώς με ποιά επιχειρήματα και ποιούς συλλογισμούς οι κ.κ. Ανώτατοι Δικαστικοί «ανέγνωσαν» διαφορετικά την συγκεκριμένη αυτή διάταξη, θα το μάθουμε προσεχώς.”

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΤΑΙ;

Η απόφαση του ΣτΕ κακώς πυροδότησε όνειρα αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης. Προς το παρόν το μόνο που έχει αποσταθεροποιηθεί και μάλιστα ανεπανόρθωτα είναι το καθεστώς της χωρίς αντίτιμο χρήσης των συχνοτήτων.

Ένα καθεστώς που το ίδιο το ΣτΕ εδώ και πολλά χρόνια είχε με έμφαση χαρακτηρίσει «μη συνταγματικά ανεκτό » .

Μετά την απόφαση ΟΛΑ τα κανάλια ακόμη και όσα δεν πήραν μέρος στο διαγωνισμό εκπέμπουν χωρίς να διαθέτουν ούτε την «προσωρινή άδεια»

Τι ήταν αυτή;

Μια εκτρωματική κατασκευή που «απαντούσε» στην έλλειψη νόμιμης λειτουργίας. Κάθε χρόνο για να καλύπτεται ο τύπος δινόταν μια προσωρινή άδεια «εν όψει τελικής ρυθμίσεως», που ποτέ δεν ερχόταν και οριζόταν ένα συμβολικό αντίτιμο που ποτέ δεν ζητήθηκε, πριν η σημερινή Κυβέρνηση ενεργοποιήσει στις αρχές αυτού του χρόνου την αξίωση του Δημοσίου για τα παρελθόντα έτη και να δημιουργήσει ένα πρόσθετο έσοδο 50 εκ.

Από Δευτέρα , λοιπόν, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να πληρώνουν όλοι για όσο διάστημα απαιτηθεί για να οργανωθεί και να διεξαχθεί ένας νέος διαγωνισμός . Αυτό επιβάλλουν η νομιμότητα , το κοινό περί δικαίου αίσθημα εν τέλει.

"google ad"

Στο επίπεδο της νομικής διάστασης της απόφασης:

Θυμίζω τα εξής (α) την παλιά καλή παροιμία ότι το αυτάκι του τσικαλιού μπαίνει εκεί που θέλει ο αγγειοπλάστης, (άρα όταν, ως Δικαστής, αντιμετωπίζεις ένα πεδίο προς δημιουργία νομολογίας υπάρχει εξαιρετικά μεγάλο περιθώριο για να υποστηρίξεις μια προ-κατασκευασμένη εκτίμηση/άποψη κλπ) και (β) ότι όποιος έχει έστω διαγώνια διαβάσει μια οποιαδήποτε απόφαση ΣτΕ ξέρει ότι σχεδόν ποτέ δεν πρόκειται για μονοσήμαντες κρίσεις. Άρα αναγκαίο είναι να περιμένουμε να διαβάσουμε ολόκληρο το κείμενο.

Προσωπικά ήμουν και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ πεπεισμένος ότι το 15 παρ. 2 του Συντάγματος δίνει στο «Κράτος» την εξουσία αδειοδότησης και στο ΕΣΡ την εποπτεία και τον έλεγχο. Πώς με ποιά επιχειρήματα και ποιούς συλλογισμούς οι κ.κ. Ανώτατοι Δικαστικοί «ανέγνωσαν» διαφορετικά την συγκεκριμένη αυτή διάταξη, θα το μάθουμε προσεχώς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...