15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ποιος είναι ο Γιώργος Αποστολόπουλος; | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος ο οποίος φέρεται ως μεσάζοντας στην απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαικάλη, εργάστηκε για διάφορα ξένα funds και την Deutsche Bank. Λίγο πριν την άφιξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα, παίρνει μέρος σε κλειστές συσκέψεις υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, που αφορούσαν την κρίση. Μετά την ένταξη στο μνημόνιο, ο Αποστολόπουλος εμφανίζεται στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά. Ο ίδιος ο Σαμαράς τον συστήνει στον Πάνο Καμμένο ο οποίος ήταν τότε στη ΝΔ, ως τον άνθρωπο που θα κάνει αποκαλύψεις για το θέμα των CDS και  την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου

Με την υπόδειξη του Δημήτρη Σταμάτη, ο Αποστολόπουλος έδωσε στοιχεία στον Πάνο Καμμένο για να δημοσιοποιηθεί το “σκάνδαλο των CDS “. O Αποστολόπουλος δέχθηκε και κατέθεσε για το θέμα στην Εισαγγελία.

Όταν ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από τη ΝΔ, ο Γιώργος Αποστολόπουλος τον συνάντησε αρκετές φορές και του ζήτησε να τον βοηθήσει σε θέματα οικονομικής πολιτικής.

Την ίδια περίοδο, δίνει στοιχεία για την υπόθεση των CDS στη δημοσιογραφική ομάδα του HOT DOC και αρθρογραφεί με το ψευδώνυμο “Δευκαλίων” . Πριν από ένα χρόνο μεταξύ σοβαρού και αστείου προτείνει στον εκδότη του περιοδικού Κώστα Βαξεβάνη να μην τα βάζει με τραπεζίτες θηρία και θα κανονίσει αυτός να του σβηστούν τα δάνεια. Μετά από αυτή την προσέγγιση, η ομάδα του HOT DOC σταματά κάθε επαφή μαζί του.

Ο Αποστολόπουλος το επόμενο διάστημα ανακοινώνει στον Πάνο Καμμένο πως επιστρέφει στη ΝΔ και πιάνει δουλειά στην Τράπεζα Πειραιώς. Στις αρχές  Δεκεμβρίου αρχίζει επαφές με τον Παύλο Χαικάλη κάνοντάς του τις προτάσεις χρηματισμού οι οποίες έχουν βιντεοσκοπηθεί

H Νέα Δημοκρατία σε απάντηση της αποκάλυψης του ονόματος του μεσάζοντα στον χρηματισμό έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν το πρόσωπο που καταγγέλεται ότι αποπειράθηκε να εξαγοράσει τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ από την περίοδο που ήταν συνεργάτης του Πάνου Καμμένου και συμμετείχε ακόμη και σε συναντήσεις του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η φωτογραφία που δημοσιεύεται είναι από τις 22 Μαρτίου του 2013, όταν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Τον κ. Καμμένο συνόδευαν ο τότε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Νότης Μαριάς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος τότε ήταν συνεργάτης του προέδρου του κόμματος όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι συμμετείχε στην άτυπη τρόικα του κόμματος που συναντήθηκε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση από την οποία δημοσιεύονται οι φωτογραφίες των κυρίων Καμμένου και Τσίπρα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.

Απέναντι στην τριμελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κάθονταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος, ο σημερινός ευρωβουλευτής του κόμματος Νότης Μαριάς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος που το Μάρτιο του 2013 βρισκόταν στο στενό πυρήνα του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ.

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ, ο Γιώργος Αποστολόπουλος κάθεται εκ δεξιών του κ. Καμμένου, ενώ αριστερά βρίσκεται ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Νότης Μαριάς. Στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού είναι ο κ. Αλέξης Τσίπρας που συνοδεύεται από τον διευθυντή του γραφείου του Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.

Προφανώς ο κ. Αποστολόπουλος δεν είναι κάποιος τυχαίος αλλά ένας άνθρωπος με υψηλές διασυνδέσεις που έπαιζε σε πολλά ταμπλό και ο οποίος είχε κατορθώσει να κερδίσει έως κάποιο χρονικό σημείο της εμπιστοσύνης και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.

apo1

Τι έχει προηγηθεί

"google ad"

Ο Π. Καμμένος, είπε ότι γνώρισε τον «μεσάζοντα» στο γραφείο του Πρωθυπουργού και ότι ήταν στέλεχος Deutsche bank αλλά και σύμβουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η οποία τον υπέδειξε για το θέμα με τα CDS για τα οποία κιόλας κατέθεσε. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήωσε ότι το όνομά του μεσάζοντα είναι στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σχετικά με την καταγγελία Χαϊκάλη (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω για όλη την υπόθεση):

«Η υπόθεση αυτή είναι γνωστή εδώ και 15 ημέρες. Προφυλάξαμε την υπόθεση από την δημοσιότητα γιατί πιστεύαμε ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας και η δικαιοσύνη. Γι’ αυτό δεν κάναμε καμία ανακοίνωση. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις. Ο κ. Χαϊκάλης με ενημέρωσε ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού του από ένα πρόσωπο και ότι εκείνος είναι διατεθειμένος παρότι είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση να αποκαλύψει την απάτη. Κατόπιν τούτου έχω καταθέσει στον εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση του λεγόμενου κουμπαρά. Για το υλικό ρωτήθηκε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Καταγράψαμε την συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Plaza, όπου ο μεσάζων επι μια ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο βίντεο αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρες χρηματισμού.

Το υλικό ήρθε στα χέρια μας από κάμερα ρολόι και ενημερώσαμε τον κ. Ντογιάκο. Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου εδόθη κατάθεση από τον κ. Χαϊκάλη και εδόθη μια δισκέτα. Το πρωτότυπο ρολόι κάμερα που έφερε την δισκέτα καταγραφης του υλικου έγινε δεκτό από τον κ. Ντογιάκο.

Προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις. Κλείστηκε και δεύτερη συνάντηση. Στην πρώτη συνάντηση είδαμε ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος μηχάνημα καταγραφής συνομιλίας. Και τζάμερ που απέτρεπε την μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω κινητού. Ειδοποιήσαμε ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση και καταγράψαμε πάλι την συνομιλία. Εκεί ειπώθηκε να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ να ρυθμιστεί το δάνειο και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό. Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία σε αυτό τον διάλογο.

Μόλις τελείωσε η συνάντηση έγινε πάλι συνάντηση με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο παρουσία Ντογιάκου και έγινε έκθεση εγχειρήσεως και του πρωτότυπου καταγραφέα και της δισκέτας αντίτυπο. Εχουμε και εμείς αντίγραφα και τα έχουμε καταθέσει στο εξωτερικό. Ο κ. Χαϊκάλης έδωσε αντίγραφο στον Λάκη Λαζόπουλο.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=6Bh60hR4cGQ”]

Αποφασίσθηκε να γίνει ειδική ομάδα της αστυνομίας για να συλληφθεί επ’αυτοφόρω ο μεσάζων με τα χρήματα. Συγκροτήθηκε ειδική ομάδα που πήγαν στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη για να συλλάβουν τον μεσάζοντα. Δυο λεπτά πριν την συνάντηση ο μεσάζων το ακύρωσε και του είπε “καλά Χριστούγεννα και φεύγω”.

Τον γνώρισα στο γραφείο του κ. Σαμαρά όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ. Ελεγε ότι ήταν στελεχος της Ντόιτσε Μπανκ. Μου το υπέδειξε ο κ. Σταματης για να καταθέσει για την έρευνα για τα CDS ως γνώστης.

Όταν έφυγα από τη ΝΔ μου είπε ότι θα με ακολουθήσει. Έγραφε στο διαδίκτυο άρθρα με το ψευδώνυμο Δευκαλίων. Μας συμβούλευε κιόλας και του είχα εμπιστοσύνη. Την Ανοιξη του 2013 μου είπε ότι θα πάρει δουλειά στην Τράπεζα Πειραιώς και όπως έμαθα απελύθη φέτος τον Ιούλιο.

Το πρωτογενές υλικό είναι στην εισαγγελία. Ο κ. Χαϊκάλης πήγε στην ΓΑΔΑ και έδωσε κατάθεση με το όνομα του συγκεκριμένου μεσάζοντα. Αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε το γραφείο για να βρούμε το όνομά του από την κατάθεση που είχε δώσει για τα CDS.

Η κατάθεση έφυγε νύχτα για να πάει στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο. Το υλικό αυτό είναι στα χέρια μας.

Επειδή εμείς δεν θέλουμε να μείνει τίποτα κρυπτό υπο τον ηλιο, δυο από τα αντίγραφα θα τα στείλω στον υπουργό Δικαιοσύνης και θα του ζητήσω να τα δώσει στην δημοσιότητα. Το δεύτερο θα το δώσω στον πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομματων. Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν κάνει πραγματικότητα την απειλή της κας Βούλτεψη τότε θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσω. Ζητώ άδεια να προβάλλουμε εδώ ενώπιόν σας μέρος του υλικού».

«Τα στοιχεία υπήρξαν στη διάθεση της εισαγγελίας από την πρώτη στιγμή. Το όνομα δεν δόθηκε στις επίσημες καταθέσεις για να μπορέσουμε να πιάσουμε επ’ αυτοφώρο τον μεσάζοντα. Όταν ακυρώθηκε η δεύτερη συνάντηση, με προτροπή του εισαγγελέα δόθηκε το όνομα. Ο μεσάζων είπε στον Χαϊκάλη ότι θα του κλείσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό. Του είπαν ότι θα δημιουργήσουμε νέο κόμμα ώστε να μπορέσει να δικαιολογήσει τη φυγή του από τους ΑΝΕΛ», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο Π. Χαϊκάλης: Καταγράψαμε τα γεγονότα όπως έγιναν και η Δικαιοσύνη και ο κόσμος θα κρίνει. Δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να ενδώσω και αμέσως απευθύνθηκα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί και αυτά που ακούγονται είναι πέραν κάθε φαντασίας. Την ώρα που εγώ βρισκόμουν στην Εισαγγελία, κάποιοι άλλοι διέδιδαν ότι θα ψηφίσω, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την καταγγελία απόπειρας χρηματισμού βουλευτή:

«Οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη όχι μόνο είναι σοβαρές αλλά τεκμηριώνουν την γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναμένουμε η Δικαιοσύνη να πράξει άμεσα το καθήκον της. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Να αναζητηθούν ευθύνες από τους  υπαιτίους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η χώρα  και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγουν από τον βούρκο»

koutipandoras.grprotothema.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...