16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες;

Ημερομηνία:

Για περισσότερα από 5 χρόνια, όλοι εμείς, ενοριακό συμβούλιο Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Κατσιφαριανών, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής και η τοπική κοινωνία που γνωρίζει το πρόβλημα, διαμαρτυρόμαστε δημόσια για την κατάληξη του Δημόσιου δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία Αγίου Ιωάννου Κατσιφαριανών καθώς και για τα κλαδιά δέντρων (αβοκάντο) που βρίσκονται μέσα στον δρόμο και μάλιστα στηρίζονται με πύργους.

Όλα αυτά από κάτοικο της περιοχής ο οποίος ως φαίνεται θέλει να προσαρτήσει στην ιδιοκτησία του και τον δημόσιο δρόμο!!! Και το χειρότερο; Έχει ασυλία!! Γύρω του έχει απλωθεί πέπλο προστασίας απ’ αυτούς που πρώτοι θα έπρεπε να τηρούν τον νόμο, αντί να επικροτούν την παρανομία μέσα από την αδιαφορία τους.

Το κακό ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής και όχι μόνο συνεχίζεται επί της παρούσης, αλλά με τη συμπεριφορά τους κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να απαξιωθεί ακόμα περισσότερο ο υπό κατάληψη δρόμος κουβαλώντας έτσι νερό στον μύλο του παρανομούντος ιδιώτη!!

Συγκεκριμένα το φθινόπωρο 2017 επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Χανίων και ζητήσαμε να μεταβεί στον εν λόγω δρόμο για την αποκατάσταση χαντακιού. Παρά τις υποσχέσεις της υπαλλήλου το χαντάκι όχι μόνο εξακολουθεί να υφίσταται σήμερα, αλλά και έχει διευρυνθεί!!

Ο παρανομών ιδιώτης θέλοντας προφανώς να προχωρήσει στην… αποκατάσταση, κάλυψε το χαντάκι με κλαδιά με αποτέλεσμα, αν κάποιος ατυχής πεζός, που δεν γνωρίζει την περιοχή βρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο, να είναι ευχαριστημένος αν αποχωρήσει από την περιοχή μόνο με λίγα κατάγματα.

Επανειλημμένως επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με συγγενικό πρόσωπο του εν λόγω ατόμου και ζητήσαμε την παρέμβασή του για την αποκατάσταση της τάξης. Στην ουσία ο εμπαιγμός συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Και θυμώσαμε πολύ όταν πρόσφατα πληροφορηθήκαμε πως ο δήμος Χανίων αποφάσισε να τιμωρεί όσους ιδιοκτήτες δεν φροντίζουν ώστε τα δέντρα ιδιοκτησίας τους να μην καλύπτουν δημόσιους χώρους κ.λπ.!

Μα καλά κύριοι του Δήμου, τόσα χρόνια που εμείς ζητάμε την αποκατάσταση της τάξης που είσαστε; Δεν μας ακούγατε; Κι έρχεστε σήμερα να πανηγυρίσετε για τα αυτονόητα;

Ή μήπως προετοιμάζετε το έδαφος για να… πέσει στα μαλακά ο συγκεκριμένος;

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει αυτεπάγγελτα να παρέμβει η δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που ανήκουν!

Τελικά ποιος θα μας προστατεύσει από τους… προστάτες;

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία

Μπολιεράκη Στυλιανή
Χαριτάκη Βούλα

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...