21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ποιος πληρώνει τους ιερείς σε άλλες χώρες της Ευρώπης;

Ημερομηνία:

Στην Ελλάδα οι ιερείς πληρώνονται από το ελληνικό κράτος, επομένως και οι μισθοί τους προβλέπονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τι συμβαίνει όμως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες;

Ενδεικτικά, στη Γερμανία οι μισθοί των ιερέων καθορίζονται μέσω εθελοντικής εισφοράς των πολιτών και συγκεκριμένα μέσω ειδικού φόρου.

Στην περίπτωση της Γαλλίας οι ρωμαιοκαθολικοί ιερείς, οι προτεστάντες και οι ραβίνοι πληρώνονται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού ενώ στην Ελβετία έχει θεσπιστεί εδικός φόρος υπέρ της εκκλησίας που καταβάλετε από τις ιδιωτικές εταιρείες.

Στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και τη Ρουμανία οι κληρικοί πληρώνονται από το κράτος μέσω του προϋπολογισμού.

Στη Σλοβακία οι μισθοί των κληρικών επιδοτούνται από το κράτος ενώ στην Τσεχία η πληρωμή των μισθών γίνεται με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Στην περίπτωση της γειτονικής μας Κύπρου οι Εκκλησία λαμβάνει ετήσια επιδότηση από το κράτος και μόνη της διαμοιράζει τα χρήματα για την μισθοδοσία των ιερέων.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...