16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ποιους κλιματιζόμενους χώρους διαθέτει ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων, έπειτα από το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ., προειδοποιώντας ότι υψηλές θερμοκρασίες θα καταγραφούν τις επόμενες ημέρες θα διαθέσει για το κοινό, τους παρακάτω κλιματιζόμενους χώρους σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, ως εξής:

  • Την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων (οδ. Κυδωνίας 29, Χανιά) (από ώρα 08.30 – 21.30) τις εργάσιμες ημέρες και το Σάββατο από τις 10.00-15.00.
  • Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) (από ώρα 08.00 – 15.30) τις εργάσιμες ημέρες.
  • Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων (οδ. Υψηλαντών 29) ( από ώρα 08.00 – 15.30) τις εργάσιμες ημέρες και την Πέμπτη από ώρα 18.00-21.00.
  • Το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων (οδ. Μελιδονίου αρ.27, Χαλέπα) (από ώρα 08.00 – 14.00) τις εργάσιμες ημέρες.
  • Τα Αποκεντρωμένα Δημοτικά καταστήματα (πρώην Δημαρχεία) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (από ώρα 7.30-15.30) στις Ενότητες:
  • Ακρωτηρίου, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακρωτηρίου) στο Πυθάρι.
  • Ν. Κυδωνίας, η πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο πρώην Δημαρχείο Γαλατά
  • Κεραμειών, 2 αίθουσες στο πρώην Δημαρχείο Κεραμειών.

Παράλληλα ο Δήμος Χανίων καλεί τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες και να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.

Ειδικότερα, συμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
  • Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας http://www.moh.gov.gr/articles/heaIth/agogiygeίas/596-Ρrostateytika-metra-gia-ton-kayswna

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...