18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«Ποιο ήταν το λάθος μας στον Έβρο» – Στο φως οι καταθέσεις Μητρετώδη, Κούκλατζη

Ημερομηνία:

Το χρονικό της σύλληψής τους, και το λάθος που έκαναν, περιγράφουν στις καταθέσεις τους στο ΓΕΣ δύο στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης δύο εβδομάδες μετά την απελευθέρωσή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News, από τις καταθέσεις προκύπτει ότι οι δύο στρατιωτικοί κάνουν λόγο για λάθος, που τους οδήγησε λίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος.

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης κατέθεσε στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού την περασμένη Τετάρτη (29 Αυγούστου) και ο λοχίας Κούκλατζης την επομένη.

Ειδικότερα, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης στην κατάθεσή του στον γενικό επιθεωρητή ΓΕΣ υποστηρίζει ότι μαζί με τον λοχία Κούκλατζη εντόπισαν ίχνη στο χιόνι. Αποφάσισε να τα ακολουθήσουν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών. Απορροφημένος, όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά «ΑΛΤ»! Είδε δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν και εξηγεί γιατί μετά από αυτό δεν οπισθοχώρησαν στο ελληνικό έδαφος «Αποφάσισα να μην οπισθοχωρήσω άμεσα, γιατί δεν γνώριζα αν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει». Ο ανθυπολοχαγός φέρεται να έχει παραδεχθεί στην κατάθεσή του ότι ίσως ήταν λάθος ο τρόπος που αντέδρασε.

Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης στην κατάθεσή του, επιβεβαιώνοντας όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης.

Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αμέσως μετά τη αιχμαλωσία τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ