14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ποιο ήταν το σχέδιο της Χρυσής Αυγής για εισβολή στη Βουλή

Ημερομηνία:

Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για εισβολή στο κοινοβούλιο την ώρα που συνεδρίαζε η Ολομέλεια για το Μακεδονικό, με καδρόνια, πέτρες και σπασμένα μάρμαρα από τα Τάγματα Εφόδου, αποκάλυψε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Αυτός ήταν ο λόγος που επέμενε ο Βούτσης να ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στις 6:30 το απόγευμα ώστε να ολοκληρωθεί στις 7:30. Τελικώς, βέβαια, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε μετά τις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα όσα ανήκουστα είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης ήταν μέρος του σχεδίου και είχαν σκοπό να πυρπολήσουν το κλίμα ενόψει της ψηφοφορίας και του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο Σύνταγμα ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας.

Το σχέδιο, είπε ο κ. Βούτσης, ήταν συντονισμένες επιθέσεις σε όλες τις εισόδους του κτηρίου της Βουλής. Τα επεισόδια αυτά, αντιμετώπισε η Φρουρά της Βουλής με διμοιρίες των ΜΑΤ. Υπήρχε σχεδιασμός για πρόκληση επεισοδίων καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου από τα Τάγματα Εφόδου της ΧΑ, αναφέρουν κοινοβουλευτικοί κύκλοι που επισημαίνουν ότι χρειάστηκε η παρέμβαση της Φρουράς ώστε να διασωθεί από φασιστικά στοιχεία Τυνήσιος μετανάστης, που την τελευταία στιγμή γλίτωσε από τα χέρια τους.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η ομιλία του Κ. Μπαρμπαρούση έγινε από κείμενο και με την παρουσία πολλών μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που προσήλθαν στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που θα την εκφωνούσε ο βουλευτής.

Πεδίο «μάχης» το Σύνταγμα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το σύνταγμα το βράδυ του Σαββάτου, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, αναφορικά με τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Συγκεκριμένα, μικρή ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε οχήματα βουλευτών που αποχωρούσαν από την πλαϊνή πύλη επί της Βασιλίσσης Σοφίας αποκαλώντας τους «προδότες» και φωνάζοντας συνθήματα «ξεπουλήσατε τη χώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποια οχήματα προκλήθηκαν ζημιές καθώς τα χτυπούσαν με ρόπαλα.

Νωρίτερα, μέρος των διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στη Βουλή από την κεντρική είσοδο και τους περισσότερους τους σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο. Ωστόσο ένα άτομο κατάφερε να προσπεράσει τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσει μέχρι το προαύλιο της Βουλής φωνάζοντας «πουλήσατε τη Μακεδονία» μέχρι που συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...