19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Πολάκης: Οι όποιες αποφάσεις για τα νοσοκομεία θα ληφθούν έπειτα από διάλογο

Ημερομηνία:

«Η οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί είτε για τους οργανισμούς είτε για τον ανασχεδιασμό του νοσοκομειακού χάρτη σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) θα προέλθει μέσα από ευρύ διάλογο και διαβούλευση με όλους τους φορείς των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στις υγειονομικές περιφέρειες και σε συμφωνία με αυτούς». Αυτό δήλωσε αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», που ανέφερε ότι η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε σύνταξη νέου κοινού οργανισμού για Σισμανόγλειο και «Φλέμιγκ», προκάλεσε όχι μόνο την έντονη ανησυχία αλλά και την άμεση αντίδραση του σωματείου και των εργαζομένων, οι οποίοι εκτιμούν ότι αυτό θα σημάνει οριστικό «λουκέτο» για το «Φλέμιγκ» αλλά και ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του Σισμανογλείο.

Ο αν. υπουργός προσέθεσε πως η διαδικασία θα γίνει έτσι «ούτως ώστε να καλυφθούν με πλήρη, ισότιμο, έγκαιρο και αποτελεσματικό και δωρεάν τρόπο οι υγειονομικές ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού, να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα των εργαζομένων στη δημόσια περίθαλψη και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του συστήματος».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης, ζητήθηκε από όλες τις ΥΠΕ να προχωρήσουν σε μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων δυσλειτουργιών και προβλημάτων της διαδικασίας συγχωνεύσεων που είχαν δρομολογήσει οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο τους κοινοποιήθηκαν και οι προτάσεις που είχαν εκπονήσει οι υπηρεσίες του υπουργείου εδώ και καιρό, επισημαίνοντας ότι τέτοιο χαρακτήρα έχει και το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων. Ο κ. Πολάκης επισημαίνει ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν στον αέρα όλο το σύστημα μέσα από την ανυπαρξία οργανισμών που να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες τόσο στα Νοσοκομεία όσο και στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα Κέντρα Υγείας και τα ΠΕΔΥ».

Υπογραμμίζει επίσης ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου αυτή την χρονική περίοδο είναι η ενίσχυση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με προσωπικό και χρηματοδοτική στήριξη, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιας περίθαλψης προς τους πολίτες.

Tι κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι του “Αμαλία Φλέμιγκ”

Με μια αιφνιδιαστική ενέργεια, όπως ενημερώθηκε και καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αμαλία Φλέμιγκ», από έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης και απευθύνεται στην 1η ΥΠΕ και στη διοίκηση του εν λόγω νοσοκομείου, διαφάνηκε “η πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι να εφαρμόσουν επί της ουσίας το σχέδιο Γεωργιάδη – Βορίδη, προκειμένου να μπει λουκέτο στο νοσοκομείο”.

Όπως σημειώνει σε ανκοίνωσή του ο Σύλλογος:

Πρόκειται για πλήρη συμφωνία της σημερινής Κυβέρνησης με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου που ποτέ δε σταμάτησε να επιδιώκει το κλείσιμο του Φλέμιγκ (για το οποίο εξάλλου διορίστηκε από τον Γεωργιάδη).  Φαίνεται πως οι …διαβουλεύσεις έπιασαν τόπο.

Παρά το μασκάρεμα με την προσεκτικότερη επιλογή λέξεων και φράσεων, παρά το ότι προσπαθούν να το μπερδέψουν με το εντελώς κλειστό “ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ”,παρά τον “εξωραϊσμό”, είναι για μας φανερό πως πρόκειται για το ίδιο σχέδιο κλεισίματος.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ “ΦΛΕΜΙΓΚ”, που κατάφερε  με τον αγώνα εργαζομένων και κατοίκων, να μείνει ανοιχτό και να εφημερεύει σήμερα, εξυπηρετώντας 3.500 ανθρώπους κάθε μήνα, είναι το πρώτο που δέχεται την νέα επίθεση στην περίθαλψη. Θα ακολουθήσουν και άλλα κλεισίματα και άλλες καταργήσεις μονάδων και “συμπτύξεις” και νέες κινητικότητες και νέες μειώσεις στους μισθούς…

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...