15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πολάκης σε εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ με Σπίρτζη: “Η Κρήτη και οι Κρητικοί θα πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια μας γιατί πάντα ήταν απέναντι από τη δεξιά και ειδικά την μητσοτακεικη δεξιά”

Ημερομηνία:

“Ο ΒΟΑΚ θα γίνει από εμάς με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα!” αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης,το βράδυ της Παρασκευής από το Ηράκλειο, σε κομματική εκδήλωση, στην οποία με το Χανιώτη Βουλευτή, Παύλο Πολάκη και το πρώην αναπληρωτή υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, ήταν κεντρικοί ομιλητές.

Στην εκδήλωση της ΟΜ Μαλεβιζίου του ΣΥΡΙΖΑ, που φιλοξενήθηκε την Παρασκευή στο κέντρο «ΑΝΟΔΟΣ» έγινε ειδική αναφορά στο σημαντικότατο έργο για το νησί που περιμένουν εδώ και χρόνια οι Κρητικοί.

Παράλληλα ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στους κόμβους Αγίας Πελαγίας που έχουν μείνει πίσω αλλά και σε ένα θέμα-φωτιά, αυτό αναφορικά με τα διόδια στο ΒΟΑΚ που το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσε ζήτημα σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.
“Παρά το άψογο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, όλα αυτά που λέει η κυβέρνηση έχουν καταρρεύσει στην πράξη. Έχει φανερωθεί το πραγματικό σκληρό νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό της προσωπείο. Έχει υποβαθμιστεί το υπουργικό συμβούλιο” τόνισε κατά την ομιλία του ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και συνέχισε ” Ζητάμε την προσβολή της ψήφου του λαού στους Δήμους στο όνομα μιας δήθεν κυβερνησιμότητας. Ακυρώνεται η μεγάλη θεσμική τομή των δημοτικών συμβουλίων. Όταν ο νομός δεν συμφωνεί με αυτό που θέλει ο Μητσοτάκης, αλλάζει ο νόμος. Η ΝΔ κάνει την ΕΥΠ… ΚΥΠ. Βάζει έναν ΚΥΠατζη σε κάθε Υπηρεσία. Η ΝΔ ξεπουλά μια σειρά δημοσίων φιλέτων. Για παράδειγμα ο ΕΛΠΕ. Επανέφεραν το παλιό σύστημα στις εξετάσεις οδήγησης. Και μετά τα παιδιά μας γίνονται νούμερα καταγραφής στα τροχαία δυστυχήματα. Επαναφέρουν τον παλαιοκομματισμό”.

Την ίδια ώρα ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακροδεξιές πρακτικές ειδικά στο μεταναστευτικό – προσφυγικό “Η ακροδεξιά είναι η πολιτική τους ρίζα”.

Όπως είπε, η χώρα χρειάζεται μεγάλα έργα όπως ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο στο Καστέλλι για να υποστηρίξει τις αναπτυξιακές της προοπτικές. “Η ΝΔ έρχεται χωρίς κανένα σχέδιο κι ακυρώνει τον σχεδιασμό που είχε γίνει από την κυβέρνηση μας”.

“Θέλουν να κάνουν τους Κρητικούς να πληρώνουν διόδια χωρίς να έχει ο κοσμάκης δρόμο και κάποιοι να τα οικονομάνε”. “Είναι επικίνδυνα νεοφιλελευθεροι και άσχετοι!”είπε ο ίδιος και τόνισε “Ο ΒΟΑΚ θα γίνει από εμάς με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα!”

Παράλληλα κατά την ομιλία του ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας “Έχουμε καθυστέρηση και στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας. Τα στελέχη της ΝΔ πρέπει να καταλάβουν ότι η δουλειά δεν γίνεται από τα γραφεία. Πρέπει να έρθουν στην Κρήτη και να δουν από κοντά τα προβλήματα των ανθρώπων” ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε “Η σκληρά νεοφιλελευθερη πολιτική εμπόδισε να γίνουν μεγάλα έργα στην Κρήτη. Η ΝΔ εφαρμόζει πολιτικές ΔΝΤ. Είναι χρέος κάθε προοδευτικου πολίτη, που δεν θέλει μια κοινωνία να υποφέρει, μια χώρα έρμαιο συγκεκριμένων συμφερόντων, είναι λοιπόν χρέος του να πάρει το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του. Πιο ριζοσπαστικό εγχείρημα δεν θα μπορούσε να γίνει” κατέληξε.

“Η Κρήτη και οι Κρητικοί θα πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια μας γιατί πάντα ήταν απέναντι από τη δεξιά και ειδικά την μητσοτακεικη δεξιά” είπε στην έναρξη της ομιλίας του ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. “Πλέον ξέρουμε τα λάθη μας. Πρέπει να συμμαχήσουμε με κάθε ανήσυχο άνθρωπο που θέλει να ζήσει σε μια καλύτερη χώρα. Κάναμε ένα βαρύ συμβιβασμό για να βγάλουμε τη χώρα από το πηγάδι. Μας κόστισε πολύ, ειδικά σε εμένα. Αλλά κρατήσαμε την κοινωνία όρθια και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Ο πόλος της δημοκρατικής παράταξης, της αντίστασης και της Αριστεράς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό όλο και πιο πολύ κόσμος θέλει να έρθει σε εμάς, για να αντιταχθεί σε μια αισχρά νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά κυβέρνηση” ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα τόνισε πως “Η ΝΔ ξεφτίλιστηκε σε πολλά όπως προεκλογικά της επικοινωνιακά υπερόπλα, όπως το Μακεδονικό. Και τώρα βλέπουμε ότι τα δικά μας F16 φυλάνε τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και όχι τα τουρκικά αεροσκάφη. Κάναμε πολιτική με τους νεκρούς στο Μάτι. Έκαναν τυμβωρυχια με τους νεκρούς! Και ο τρίτος τομέας που ξεφτιλίστηκαν στο προσφυγικό. Λέγανε ότι ο Αλέξης, η Τασία και ο κακός ΣΥΡΙΖΑ έφερε τους Πρόσφυγες και είδαμε τι έγινε στη Μόρια”. Είπε επίσης ότι η ΝΔ θα προωθήσει σε ένα χρόνο την ιδιωτική ασφάλιση.

“Η δεύτερη δουλειά που θέλει να κάνει η ΝΔ είναι τα 37 δις που μαζέψαμε με τους κόπους του ελληνικού λαού, θέλουν να τα ξανά πάνε στις τράπεζες να τσ κάνουν δανεικά και αγύριστα σε φίλους τους επιχειρηματίες” συνέχισε και επισήμανε “το τρίτο που θέλουν να κάνουν είναι να κουκουλώσουν όσα τους βγάλαμε. Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό! Η διακυβέρνηση μας ήταν ένα μεγάλο δίδαγμα για το πώς θα λειτουργήσουμε την άλλη φορά” σημείωσε ο κ. Πολάκης.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...