19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πολιτικές διώξεις με όπλο το ΣΔΟΕ, καταγγέλει εφημερίδα της Ρόδου

Ημερομηνία:

Σοβαρότατο πρόβλημα για τον ΣΔΟΕ και το υπουργείο Οικονομικών προκαλεί επώνυμη καταγγελία επιχειρηματία της Ρόδου, στο μπαρ του οποίου διενεργήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία κ.Μαργέλλο, που είναι συγχρόνως και ιδιοκτήτης της αντιπολίτευόμενης εφημερίδας “Πρόοδος”, ο επικεφαλής του κλιμακίου αφού του συνέστησε να «μην ασχολείται με τις εφημερίδες» πρόσθεσε: «ήρθαμε για σένα και δεν θα φύγουμε αν δεν κλείσουμε την εταιρεία σου, έχουμε εντολή, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε».

Διαβάστε επίσης: Νύχτα γίνονται οι “δουλειές”. Της Ρένας Παυλάκη – Διακίδη
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Μαρκέλλου,στη διάρκεια του ελέγχου που διενεργηθηκε στο κατάστημα για πολλές ώρες και μπροστά στην αδυναμία επαρκούς αιτιολόγησης της σφράγισης του καταστήματος, που τελικά αποφασίστηκε, ο επικεφαλής του κλιμακίου αποκάλυψε ότι επρόκειτο για κλιμάκιο που έφτασε στη Ρόδο με ρητή εντολή του Υπουργείου Οικονομικών να πραγματοποιήσει ένα και μοναδικό έλεγχο, που θα οδηγούσε στη σφράγιση του μπαρ, μετά από αίτημα τοπικού πολιτικού παράγοντα προς το Υπουργείο.

Στην διάρκεια του ελέγχου και ενώ οι ελεγκτές διαφωνούσαν μεταξύ τους για το αν θα έπρεπε να προχωρήσουν σε μέτρα εναντίον του μπάρ,ο επικεφαλής του κλιμακίου από την Αθήνα δήλωσε ότι γνώριζε ότι υπεύθυνη έκδοσης είναι η δημοσιογράφος κα Ρένα Παυλάκη – Διακίδη(σχετικό της άρθρο στο Tvxs.gr),ενώ ζήτησε να πληροφορηθεί ποιόν πολιτικό χώρο εκφράζει η συγκεκριμένη εφημερίδα. Ο κ. Μαργέλλος λέει ότι στην διάρκεια των πέντε και πλέων ωρών που οι άνδρες του κλιμακίου του ΣΔΟΕ παρίσταναν τους πελάτες, δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Υποστηρίζει ακόμη ότι η απόφαση για την σφράγιση του καταστήματος στηρίχθηκε σε 13 “σφηνάκια”, που κεράστηκαν σε θαμώνες την ώρα του κλεισίματος του μπαρ.

Από το όλο περιστατικό, καταγγέλουν και ο κ. Μαργέλλος και η κυρία Ρένα Παυλάκη– Διακίδη, έγινε σαφές ότι ο πραγματικός στόχος του ελέγχου δεν ήταν το μπαρ αλλά η εφημερίδα. Ο κ. Μαργέλλος υποστηρίζει ότι οι παραπάνω συνομιλίες είναι καταγεγραμμένες από την κάμερα ασφαλείας του γραφείου του και ότι οι ελεγκτές επανέλαβαν ότι ήταν σε διατεταγμένη “πολιτική” υπηρεσία και ενώπιον του Διοικητή του ΑΤ Ρόδου κ. Ιωάννη Τσακιράκη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Μαργέλλου έχει ως εξής:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ρόδος, 19 Αυγούστου 2013

Η Εταιρεία « Μαργέλλος Εμμανουήλ και ΣΙΑ ΟΕ», με αφορμή τα όσα φημολογήθηκαν σχετικά με τη σφράγιση από το ΣΔΟΕ του bar SOHO στη Μεσαιωνική Πόλη, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013, γνωστοποιεί τα κάτωθι:

Το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, αποτελούμενο από τρεις ελεγκτές, εμφανίστηκε στο SOHO, περί τις 11:00 μμ. Οι τρεις ελεγκτές έμειναν μέχρι τις 4:30 πμ, εμφανιζόμενοι ως πελάτες, μάλιστα στη διάρκεια της βραδιάς έκαναν λογαριασμό 230 ευρώ. Η ταυτότητά τους έγινε γνωστή στον τελευταίο γύρο ποτών, επειδή δεν είχαν πλέον τη δυνατότητα να πληρώσουν τον τελευταίο λογαριασμό ύψους 48 ευρώ.
Τότε, κάλεσαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος κ. Μανώλη Μαργέλλο, στον οποίον ο προϊστάμενος του κλιμακίου αποκάλυψε περί ποίων πρόκειται και ότι βρίσκονται στη Ρόδο με ρητή εντολή του Υπουργείου Οικονομικών, να ελέγξουν το κατάστημα. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε έμειναν για πέντε περίπου ώρες.
Είναι αξιοσημείωτο ότι στη διάρκεια των πέντε ωρών, δεν εντοπίστηκε καμία φορολογική παράβαση καθώς κανένα ποτό δεν σερβιρίστηκε χωρίς να συνοδεύεται από την απόδειξη. Τα ευρήματά τους ήταν 17 ποτά μετά τις 4:30 μμ, δηλαδή την ώρα που το κατάστημα έκλεινε.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι τις 4:30μμ, το «Ζ» της τελικής είσπραξης του καταστήματος ήταν στα 5.300 ευρώ.
Παράλληλα, στον έλεγχο που έγινε στις δύο από τις 5 ταμειακές μηχανές, η είσπραξη ήταν μικρότερη από τα ποσά που είχαν αποτυπωθεί στα αντίστοιχα «Ζ».
Από του σημείου αυτού και μέχρι τις 8 το πρωί, οι τρεις ελεγκτές του ΣΔΟΕ, προσπαθούσαν πάση θυσία να τεκμηριώσουν παραβάσεις που θα αιτιολογούσαν τη σφράγιση του SOHO, με έντονες διαφωνίες και μεταξύ τους, καθώς ο ένας από τους τρεις ελεγκτές ήταν κάθετα αντίθετος , επικαλούμενος δύο επιχειρήματα. Το πρώτο, ότι οι εισπράξεις στα ταμεία ήταν μικρότερες των αντίστοιχων «Ζ» και το δεύτερο, δεν κλείνεις μια επιχείρηση που καταβάλει ΦΠΑ άνω των 40.000 ευρώ μηνιαίως.
Είναι χαρακτηριστικό , ότι τέσσερις φορές στη διάρκεια της νύχτας, ζήτησαν από τον κ. Μαργέλλο να βγει από το γραφείο του, προκειμένου να συνεννοηθούν μεταξύ τους, για τον χειρισμό της υπόθεσης.
Μπροστά στην αδυναμία επαρκούς αιτιολόγησης της απόφασης σφράγισης του καταστήματος ο επικεφαλής του κλιμακίου αποκάλυψε ότι επρόκειτο για κλιμάκιο που ήλθε στη Ρόδο μετά από ρητή εντολή του Υπουργείου Οικονομικών, για ένα και μοναδικό έλεγχο, που θα οδηγούσε στη σφράγιση του SOHO, μετά από αίτημα τοπικού πολιτικού παράγοντα προς το Υπουργείο.
Τα παραπάνω επανέλαβαν και ενώπιον του Διοικητή του ΑΤ Ρόδου κ. Ιωάννη Τσακιράκη.

Στο σημείο αυτό ακολούθησε η αποκάλυψη ότι ο πραγματικός στόχος του ΣΔΟΕ δεν ήταν το SOHO, αλλά η εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ. Ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΣΔΟΕ ρώτησε αν στην ιδιοκτησία του κ. Μαργέλλου βρίσκεται κάποια τοπική εφημερίδα. Γνώριζε ότι υπεύθυνη έκδοσης είναι η δημοσιογράφος κα Ρένα Παυλάκη – Διακίδη ενώ ζήτησε να πληροφορηθεί ποιόν πολιτικό χώρο εκφράζει η συγκεκριμένη εφημερίδα. Η απάντηση του κ. Μαργέλλου ήταν ότι ο ίδιος δεν ασχολείται με την εφημερίδα, ούτε εμπλέκεται στη δουλειά της εφημερίδας. Ακολούθησε η νουθεσία του επικεφαλής του κλιμακίου ο οποίος συνέστησε στον κ. Μεργέλλο «μην ασχολείσαι με τις εφημερίδες» επιμένοντας «ήρθαμε για σένα και δεν θα φύγουμε αν δεν κλείσουμε την Εταιρεία «Μαργέλλος Εμμανουήλ και ΣΙΑ ΟΕ», έχουμε εντολή, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε».
Όλα όσα περιγράφονται παραπάνω, είναι καταγεγραμμένα από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και δεν επιδέχονται διάψευσης.

Κατόπιν αυτών, γίνεται φανερό ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος σφράγισης του SOHO, το οποίο – σημειωτέον – σφραγίστηκε σκοπίμως το διήμερο αιχμής Σαββάτου και Κυριακής, προκειμένου να μην υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης και προσφυγής αρμοδίως, κατά της παράλογης αυτής απόφασης.
Αποκαλύπτεται επίσης – και μάλιστα από τους ίδιους τους ελεγκτές – ο υπόγειος και ύπουλος τρόπος λειτουργίας τοπικών πολιτικών παραγόντων, όποιοι κι αν είναι αυτοί και σε όποιον πολιτικό χώρο κι αν ανήκουν, οι οποίοι κατά την προσφιλή τους τακτική, χρησιμοποιούν το ΣΔΟΕ για να εξοντώνουν όποιον επιλεκτικά θεωρούν πολιτικό τους αντίπαλο. Και εδώ γεννάται μείζον ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξεως.

Ο ιδιοκτήτης του SOHO έχει στην κατοχή του ντοκουμέντα τα οποία αποκαλύπτουν επιλεκτική μεταχείριση ημετέρων τους οποίους καλύπτει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης, εν γνώσει και με την ανοχή του δημάρχου Στάθη Κουσουρνά. Τα έγγραφα είναι αποκαλυπτικά και ο κ. Μαργέλλος τα θέτει στη διάθεση της εισαγγελίας για τα περαιτέρω.
Και όλα αυτά την ώρα που ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς ισχυρίζεται ότι «θέλει να κλείσει τους δέκα ισχυρούς, αλλά δεν μπορεί». Τι σύμπτωση αλήθεια! Από τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του ο κ. Μαργέλλος αποδεικνύεται ότι «μπορεί, αλλά δεν θέλει». Θα ήταν χρήσιμο στο σημείο αυτό, να γνωστοποιήσει η δημοτική αρχή πόσες μηνύσεις υπέβαλε η Δημοτική Αστυνομία για καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων στη Μεσαιωνική Πόλη, από την αρχή της σαιζόν, μέχρι την διάλυσή της. Καμία! Επίσης είναι απορίας άξιον, πώς γίνεται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Καρίκης, να έρχονται πάντα τα τελευταία χρόνια τα ίδια καταστήματα για αφαίρεση αδείας, σαν να είναι τα μοναδικά που παρανομούν σε αυτήν την πόλη.
Πρέπει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Μαργέλλος (για τον οποίον οι «αρμόδιοι» διϋλίζουν τον κώνωπα, ενώ καταπίνουν την κάμηλο όταν πρόκειται για τους δικούς τους ημέτερους και για τη δική τους εκλογική πελατεία) είναι εκείνος που έστειλε επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου 2/76678 προς το Δήμο Ρόδου και την Εισαγγελία, με το αίτημα να μπει τάξη στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Ο ίδιος είχε θέσει το ίδιο αίτημα και προσωπικά σε συναντήσεις που είχε και πέρυσι αλλά και φέτος στο γραφείο του δημάρχου, με τον ίδιο τον Στάθη Κουσουρνά και τους δύο αντιδημάρχους κκ Καρίκη και Καμπουρόπουλο.
Κρίθηκε σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες αυτής της καθόλα προκλητικής ενάργειας, για να γίνει γνωστός ο τρόπος λειτουργίας όλων εκείνων που επενδύουν στον εκφοβισμό, μέσω του οποίου εξασφαλίζουν τη σιωπή. Αυτή τη φορά ξεπέρασαν τα εσκαμμένα.
Η Εταιρεία «Μαργέλλος Εμμανουήλ και ΣΙΑ ΟΕ» δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι σε καμία περίπτωση δεν αρνείται τον έλεγχο, απεναντίας τον επιζητεί (και τον έχει ζητήσει από τον Δήμο), υπό την προϋπόθεση όμως ότι ο έλεγχος αυτός θα γίνεται από όργανα που λειτουργούν αντικειμενικά με όρους ισονομίας και όχι κατευθυνόμενα. Όργανα που λειτουργούν με οικονομικούς και όχι με πολιτικούς όρους.

Για την Εταιρεία
Ο διαχειριστής
Μαργέλλος Εμμανουήλ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...