14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πολιτικές διώξεις στα Χανιά: η πρώτη από τις υποθέσεις εκδικάζεται αυτήν την Παρασκευή 28/6

Ημερομηνία:

Φορείς και Οργανώσεις των Χανίων εξέδωσαν ανακοινώσεις αλληλεγγύης για τους 3 διωκόμενους Χανιώτες που δικάζονται την ερχόμενη Παρασκευή για τη συμμετοχή τους στην λαϊκή κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μάρτη του 2012

Ανακοίνωση Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης – πέρα από το ότι πλέον έχει και το ίδιο ως συλλογικότητα δεκάδες μέλη του διωκόμενα και υπόδικα με κατασκευασμένα κατηγορητήρια σε μια σειρά πολιτικών και φρονηματικών διώξεων στα Χανιά – υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα και το διακύβευμα στην 1η αυτή δίκη των 3 συμπολιτών μας, καλεί την τοπική κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα σε όλους τους πολίτες που σέρνονται στα δικαστήρια στα πλαίσια της κατάπτυστης ασφαλίτικης βιομηχανίας διώξεων.

Η αυθαιρεσία και η ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας είναι η ασπίδα της διαπλοκής απέναντι στην κοινωνία. Το χέρι του νόμου είναι “μακρύ” μόνο όταν καλείται να σπιλώσει, να φιμώσει και να εξοντώσει τους πολίτες που αντί να αυτοκτονήσουν, να υποκύψουν, να γλύψουν για ένα ξεροκόμματο, αντιστέκονται στο βιασμό της αξιοπρέπειας και της ποιότητας της ζωής τους – όταν ταυτόχρονα είναι τόσο “κοντό” για να φτάσει τις ξεσαλωμένες διαπλεκόμενες πολιτικές και οικονομικές ελίτ.

Κάλεσμa του Συλλόγου Φοιτητών Π.Κ.

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 δικάζονται στα Χανιά οι τρεις αγωνιστές (ένας καθηγητής της Β’ βάθμιας, ένας μεταπτυχιακός κι ένας προπτυχιακός φοιτητής) που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια πολιτικής διαδήλωσης στις 25 Μαρτίου του 2012 με εντελώς ψευδείς κατηγορίες.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε ενόσω σύλλογοι και φορείς της πόλεις διαδήλωναν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και των νέων μέτρων κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, εκτελώντας τον καθιερωμένο τους ρόλο, συντεταγμένα και απρόκλητα επιτέθηκαν σε αυτόν τον κόσμο με γκλομπς και δακρυγόνα, αδιαφορώντας ακόμη και για γονείς και παιδιά.

Η καταδίκη των τριών αγωνιστών αποδεικνύει ξεκάθαρα τις διαθέσεις της κυβέρνησης ενάντια στον κόσμο της εργασίας, στη νεολαία και σε όσους παλεύουν για να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση. Οι προσαγωγές και συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών σε κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, η επιστράτευση δεκάδων απεργών σε διάφορους κλάδους, η ποινικοποίηση φοιτητών που διεκδικούν ένα άλλο πανεπιστήμιο και η γενικότερη καταστολή που δέχεται όποιος σηκώνει κεφάλι, επισφραγίζουν την ανάγκη του κράτους να θωρακίζεται με αυταρχικό τρόπο. Αυτό γίνεται ώστε οι εκάστοτε κυβερνήσεις, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, να μπορούν να τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού, χωρίς, ταυτόχρονα, να τον βρίσκουν ως εμπόδιο, τη στιγμή που δεν μπορούν να τον έχουν με το μέρος τους.

Οφείλουμε να καταγγείλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ, την αναίτια σύλληψη των τριών αγωνιστών και την απόφαση να οδηγηθούν σε δίκη με ψευδείς κατηγορίες. Θεωρούμε επίσης ότι η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης οποιουδήποτε μέλους ενός συλλόγου, σωματείου ή συνδικαλιστικού φορέα, είναι καταδικαστέα, ως κομμάτι φίμωσης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Όλοι εμείς, οφείλουμε να οργανωθούμε και να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση του κράτους στον αγωνιζόμενο λαό και συνολικά στο παρόν σύστημα εκμετάλλευσης.

Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει τους αγωνιστές και να καταδικάσει την αυταρχική πολιτική που ποινικοποιεί αυτούς και δεκάδες ακόμη και να συγκεντρωθεί στην πλατεία Δικαστηρίων την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013, στις 9.00 π.μ..

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ: Για τη δίκη-πολιτική δίωξη των 3 συμπολιτών μας την Παρασκευη 28-6-2013 με ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες

 Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου δικάζονται στα Χανιά τρεις συμπολίτες μας (ένας καθηγητής της Β’ βάθμιας, ένας μεταπτυχιακός κι ένας προπτυχιακός φοιτητής) που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της λαϊκής κινητοποίησης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012 με ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες. Πρόκειται για την πρώτη δίκη σε μια «ομοβροντία» 31 διώξεων που έχουν ασκηθεί στα Χανιά εναντίον πολιτών για τη συμμετοχή τους σε αποφασισμένες από τα συλλογικά τους όργανα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την τελευταία διετία.

 Ο στόχος αυτών των διώξεων που απλώνονται τώρα και στο Ρέθυμνο όπου μεταξύ άλλων διώκονται ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ και ο τέως. πρόεδρος της ΕΛΜΕ για την κατάληψη του Δημαρχείου το Φλεβάρη του 2012 είναι προφανής: Όσο διογκώνεται η κοινωνική οργή, ο εκφοβισμός, η καταστολή, και – καθώς μεταξύ των διωκόμενων υπάρχουν αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι – η δημιουργία «δεξαμενής» υποτιθέμενων επιόρκων και άρα δυνάμει απολυμένων, είναι μονόδρομος. Γιατί όσο ο λαός παραμένει ενεργός παράγοντας της πολιτικής ζωής, όσο αγωνίζεται, τόσο οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να σαρωθούν

"google ad"

 Η ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων αποτελεί μορφή πολιτικής διαχείρισης της μνημονιακής εποχής, δομικό στοιχείο της αντιδημοκρατικής εκτροπής που διαμορφώνεται με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, τις επιστρατεύσεις εργαζομένων, την κατά παράβαση του Συντάγματος διακυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Γι’ αυτό και ο αγώνας για απαλλαγή από τα μνημόνια είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα για πραγματική Δημοκρατία.

 Καλούμε όλους τους Χανιώτες να βρεθούν την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 9:30 το πρωί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους δικαζόμενους και να καταδικάσουν όλες τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...