17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Πολλές selfies, λίγη συζήτηση για θέσεις: Οι φετινές δημοτικές εκλογές στα Χανιά μοιάζουν όλο και παραπάνω με ένα μεγάλο (ιντερνετικό) πανηγύρι

Ημερομηνία:

Πλησιάζουμε στο τέλος της εκλογικής περιόδου και στα Χανιά (με εξαίρεση το χθεσινό ντιμπέιτ στη Νέα Τηλεόραση για το οποίο θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο) δεν έχει γίνει ακόμη μία ουσιώδη συζήτηση γύρω από τα προγράμματα και τις θέσεις των συνδυασμών.

Με εξαίρεση τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) και Ανταρσία στα Χανιά (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που είναι γνωστές οι θέσεις τους, οι υπόλοιποι επιλέγουν αντί να δώσουν έμφαση στο πρόγραμμά τους, αντι να επιχειρηματολογήσουν για το πώς αυτά που προτείνουν είναι διαφορετικά και αναγκαία για το καλό του Δήμου, να επικεντρωθούν στην επικοινωνία.

Δεν ξέρουμε τι φταίει γι’ αυτό.

Είναι η έλλειψη θέσεων; Είναι το γεγονός ότι οι θέσεις τους μοιάζουν; Είναι το γεγονός ότι οι θέσεις τους πρέπει να μοιάζουν για να μπορούν να συνεργαστούν σε ένα εκλογικό περιβάλλον που μετατρέπει σε αναγκαιότητα τις συνεργασίες; Το βέβαιο είναι ότι σε αυτή την εκλογική μάχη οι δημοτικές παρατάξεις δεν παίρνουν θέση για μια σειρά ζητήματα.

  • Από πολλούς συνδυασμούς δεν έχουμε ακούσει τις θέσεις τους αναφορικά με το κυκλοφοριακό και τους δημόσιους χώρους
  • Δεν έχουμε ακούσει θέσεις σχετικά με το ζήτημα του αεροδρομίου Χανίων
  • Δεν έχουμε ακούσει θέσεις σχετικά με το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης και του μοντέλου που προκρίνουν για την πόλη των Χανίων
  • Δεν έχουμε ακούσει θέσεις και για ζητήματα περιβάλλοντος, τα οποία μετά και τις πρόσφατες καταστροφές θα έπρεπε να είναι στο προσκήνιο
  • Δεν έχουμε ακούσει θέσεις για ζητήματα φορολόγησης των πολιτών
  • Δεν έχουμε ακούσει θέσεις για το ζήτημα της υποχρηματοδότησης των δήμων
  • Δεν έχουμε ακούσει θέσεις και για το ζήτημα των βάσεων, που είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η ύπαρξή τους επηρεάζει ποικιλοτρόπως του λειτουργία του νομού και βεβαίως του Δήμου Χανίων

Αντ’ αυτού, και στην εφημερίδα μας λαμβάνουμε πολλά γενικόλογα άρθρα και καθημερινά δεκάδες δελτία τύπου από δίχως ουσία περιοδείες υποψήφιων.

Διακρίνουμε επίσης και μία τάση οι υποψήφιοι να προσανατολίζονται όλο και πιο πολύ στην επικοινωνία μέσω των κοινωνικών μέσων.

Το προτέρημα που έχουν τα κοινωνικά μέσα είναι ότι τους φέρνουν σε άμεση επαφή με τους ψηφοφόρους τους.

Το κόστος είναι ότι αυτή η επικοινωνία είναι πολλές φορές εύπεπτη, ευχάριστη, ευκολοχώνευτη.

Οι φετινές εκλογές μοιάζουν όλο και παραπάνω σα ένα μεγάλο πανηγύρι, σα ένα Santa Run στο οποίο όλοι μπορούν να συμμετάσχουν και όλοι μπορούν να ποστάρουν κάποια εικόνα από τη συμμετοχή τους στον προσωπικό λογαριασμό τους στο facebook, από το οποίο όμως δε θα συγκεντρωθούν χρήματα για να δοθούν σε οργανώσεις που τα έχουν ανάγκη αλλά θα εκλεγεί ο Δήμαρχος που θα κυβερνήσει την πόλη των Χανίων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Άραγε, αυτό είναι που θέλουμε για το μέλλον του Δήμου Χανίων; Είναι αυτό το μοντέλο με το οποίο θέλουμε να διεξαχθεί η εκλογική μάχη; Θέλουμε από μία τέτοια διαδικασία να προκύψει ο νέος Δήμαρχος Χανίων;

Έχουμε ακόμη μπροστά μας κάποιες βδομάδες πριν τις εκλογές. Και καλό θα είναι να έχουμε όλοι στο μυαλό πως στις εκλογές δεν ψηφίζουμε αυτόν που μας είναι πιο συμπαθής, αυτόν που χαμογελά πιο όμορφα, αλλά αυτόν που θα κυβερνήσει πιο καλά για τα επόμενα 4 χρόνια.

Η απόφαση αυτή δε μπορεί να παρθεί με κριτήριο το πόσο καλά γράφει κάποιος υποψήφιος στις φωτογραφίες αλλά με βάση τις θέσεις, που όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να εκφράσουν για να γνωρίζουν οι πολίτες γιατί θα πρέπει να τους ψηφίσουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ