20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024
Array

Ποντάρει στους «πράσινους» δημάρχους ο Ευ. Βενιζέλος για ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Καλούνται να φερθούν ως υπάλληλοι του κόμματος αυτοδιοικητικοί της Κρήτης

Στη συμβολή των περιφερειαρχών και των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ ποντάρει αρκετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος προκειμένου να επιτύχει το στόχο της ανάκαμψης του κόμματός του από τα σημερινά χαμηλά (δημοσκοπικά) ποσοστά.

Κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τους περιφερειάρχες και δημάρχους του ΠΑΣΟΚ από όλη τη χώρα  (μεταξύ αυτών από την Κρήτη ο Κουράκης, ο Μαρινάκης, ο Σκουλάκης κ.α, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive) , ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει και πρέπει – όπως είπε – να παίξει με πιο έντονο τρόπο η τοπική αυτοδιοίκηση «προκειμένου να λειτουργήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο προστασίας, ώστε να μη νιώθει κανείς μοναχικό και αβοήθητο θύμα της κρίσης» και ζήτησε από τους περιφερειάρχες και δημάρχους του ΠΑΣΟΚ «να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της απόλυτης φτώχειας, των μοναχικών ανθρώπων και των νοικοκυριών που δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους «πράσινους» δημάρχους την αξιοποίηση στο έπακρο προγραμμάτων όπως το νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα προγράμματα αυτεπιστασίας των δήμων. Κάλεσε δε περιφερειάρχες και δημάρχους να συμβάλλουν με νέες προτάσεις και ιδέες στην κατάρτιση του νέου προγράμματος του ΠΑΣΟΚ ώστε – όπως είπε – «η διαχείριση και υπέρβαση της κρίσης να μην είναι μόνο υπόθεση του κεντρικού συστήματος».

Η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με περιφερειάρχες και δημάρχους του ΠΑΣΟΚ ήταν η αρχή της προσπάθειας της Ιπποκράτους να επιτύχει (λόγω εμφανούς έλλειψης εκλογικής δυναμικής) το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα οργανωτικά.

Στόχος είναι και θα παραμείνει μέχρι την τελευταία στιγμή η επιστροφή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που με τη στάση τους μέχρι στιγμής δείχνουν είτε αδιαφορία, είτε άρνηση, στα κελεύσματα του ΠΑΣΟΚ, αλλά δε θεωρούνται ήδη ψηφοφόροι άλλων κομμάτων.

Η προσπάθεια αυτή θα διευρυνθεί και από την «επιστράτευση» και άλλων επιμέρους κομματικών συστημάτων με επιρροή στις τοπικές κοινωνίες και την κομματική βάση (π.χ. συνδικαλιστές) ή ακόμα και με παράγοντες που έχουν ρόλο στη δημόσια συζήτηση και τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης όπως οι πανεπιστημιακοί, τους οποίους συναντά απόψε ο κ. Βενιζέλος σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη.

Στην στρατηγική του κ. Βενιζέλου έχει ήδη προστεθεί η επιμονή στο αίτημα για τέσσερα ντιμπέιτ, δύο μεταξύ εκείνου και του κ. Σαμαρά και δύο με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Σε τυχόν επιμονή μάλιστα του κ. Σαμαρά στην ισχύ όσων εφαρμόστηκαν στις προηγούμενες εκλογές, ο κ. Βενιζέλος φέρεται έτοιμος στηρίξει μία ολόκληρη επικοινωνιακή προσπάθεια περί αμυντικών αντανακλαστικών της ΝΔ και του ιδίου του κ. Σαμαρά προσωπικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για ψαράδες η Γεωργιούπολη

Ένας ελληνικός, τουριστικός προορισμός, η Γεωργιούπολη, περιλαμβάνεται στους καλύτερους...

Εκπαιδευτικές ενημερώσεις ελαιοπαραγωγών από την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές ενημερώσεις των ελαιοπαραγωγών στους Δήμους του...

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με τον υπουργό Yγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχε η...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο «Greek Luxury Tourism Workshop» στο Κουβέιτ

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιάλειπτης...