14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ποοι πρωτοέκαναν παιδομάζεμα;

Ημερομηνία:

Πρώτοι οι Τούρκοι. Άρπαζαν τα παιδιά των σκλαβωμένων Ελλήνων και τα ‘καναν Γενίτσαρους. Ήταν πιο σκληροί απέναντι στους σκλαβωμένους Έλληνες από τους ίδιους τους κατακτητές.

Κατόπιν, μετά τον εμφύλιο αυτή η στρίγγλα Γερμανίδα Φρειδερίκη. Φρειδερίκα την αποκαλούσε με μίσος ο λαός. Αυτή πήρε τα παιδιά των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Τα παιδιά αυτών που φόνευσαν, τα παιδιά αυτών που έστειλε στις φυλακές, στις εξορίες, τα παιδιά αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για να διώξουν τους κατακτητές, όλους τους κατακτητές απ’ την γη μας.

Τα πήρε λοιπόν η Φρειδερίκη και με το πλοίο της ντροπής τα ‘στειλε στην Αμερική για να τα μεγαλώσουν σύμφωνα με τα Αμερικάνικα ιδεώδη αντίθετα με την αριστερή ιδεολογία των γονιών τους. Ξεχνώντας ποια είναι και μισώντας.

Επίσης παιδομάζεμα έκαναν και οι Ναζί στην Ναζιστική Γερμανία γύρω στο 1938-40. Φυλάκιζαν τους Γερμανούς κομμουνιστές και τα παιδιά των φυλακισμένων δημοκρατικών και κομμουνιστών Γερμανών τα μάζευαν και τα έδιναν σε Ναζιστικές οικογένειες για υιοθεσία. Να τα μεγαλώσουν σύμφωνα με τα Ναζιστικά ιδεώδη. Και να μην πάρουν τον κακό δρόμο να γίνουν δημοκράτες όπως οι γονείς τους. Και μιλάμε για τα παιδιά που και οι μακρινοί τους συγγενείς ήταν γνήσιοι Γερμανοί. Γιατί για τα άλλα παιδιά και εκτός από κομμουνιστές γονείς μπορεί να είχαν και ένα παππού Εβραίο, αυτά δεν τα έδιναν για υιοθεσία τα πήγαιναν κατευθείαν στους θαλάμους αερίων και στους φούρνους.

Παιδομάζεμα, παραλίγο να γίνει και δω, με αριστερή κυβέρνηση με το παιδί της Πόλα Ρούπα που θα αναλάμβαναν την ανατροφή του τα ιδρύματα. Ευτυχώς και ο κόσμος αντέδρασε και η κοινή γνώμη τους έφτυσε. Και ευτυχώς, ίσως κάποιοι ακόμα εκεί μέσα, να νοιώθουν την κρυάδα του φτυσίματος. Γινόταν και άλλα παιδομαζέματα όπως τα παιδιά των ξεκληρισμένων Ινδιάνων και στην Αφρική γίνονται με αντάρτες που βάζουν παιδιά εναντίον των γονιών τους.

Όλα όμως τα παιδομαζέματα είναι μαύρα, σκοτεινά και κατακριτέα. Εγκλήματα ιδιαζόντως απεχθή.

Τ.Ζ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...