19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πού παρουσιάζονται προβλήματα στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη – Κλειστά τα σχολεία σε όλη την Κρήτη – Τα σημεία απ’ όπου δεν είναι εφικτή η διέλευση | Φωτός

Ημερομηνία:

Πολλά τα προβλήματα τόσο στα Χανιά όσο και στους άλλους νομούς της Κρήτης λόγω της κακοκαιρίας και κυρίως της χιονόπτωσης.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζονται στο Δήμο Καντάνου – Σελίνου αφού χιόνια έχουν πέσει σε Κακόπετρο και Φλώρια αλλά και προς Στροβλες και Βούτα.

Δυσκολίες λόγω χιονόπτωσης και προς Σέμπρωνα αλλά και Αγιά Ειρήνη.

Κλειστός από τις χιονοπτώσεις ο δρόμος από Λάκκους προς Ομαλό.

Σέμπρωνας, φωτό: Haritos Bobolakis

Προβλήματα και σε πολλές περιοχές του Δήμου Σφακόων λόγω της ισχυρης χιονόπτωσης.

Σημειώνουμε ότι από νωρις το πρωί τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Χανίων δίνουν αγώνα να κρατήσουν ανοικτούν τους δρομους.

Σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κρήτης, είναι ως εξής:

Α.  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • στο Δήμο Πλατανιά από περιοχή Λάκκους προς Ομαλό
  • στο Δήμο Σφακίων περιοχή Κράπη προς Χώρα Σφακίων

Στον Δήμο Καντάνου- Σελίνου περιοχή Φλώρια προς Παλαιόχωρα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Β.  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου

"google ad"

Κίνηση με προσοχή από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

  • Παλαιά Εθνική Οδός Ρεθύμνου-Χανίων μετά την τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέα στη θέση Κάμπος
  • Παλαιά Εθνική Οδός Ρεθύμνου-Ηρακλείου εντός οικισμού Σταυρωμένου

Στις δημοτικές οδούς Δήμου Ανωγείων η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Γ.  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αγίας Βαρβάρας –Πρίνια Δήμου Γόρτυνας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

  • στη Επαρχιακή οδό από Δημοτική Ενότητα Κράσι προς Οροπέδιο Λασιθίου
  • στην Επαρχιακή οδό Δημοτικής Ενότητας Μέσης προς Μάρθα  Δήμου Βιάννου
  • στην Επαρχιακή οδό Τύλισου προς Ανώγεια
  • στις Δημοτικές Ενότητες Αλαγνίου, Αρκαλοχωρίου, Βιάννου, Κρουσώνα

Δ.  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Δήμου Νεάπολης  προς Οροπέδιο Λασιθίου (από Ζένια)

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice.gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια, σχετικά με διακοπές-απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με το cretalive.gr, λίγο μετά τις 08.00 το πρωί είχαμε ατύχημα στο δρόμο Ηράκλειο – Μοίρες, όταν “δίπλωσαν” νταλίκες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας, του Δήμου Γόρτυνας.

Mε αντιολισθητικές αλυσίδες πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων από την είσοδο του νέου δικτύου Μεσαρά – Ηράκλειο και ως το ύψος της Αγίας Βαρβάρας.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή από το πρωί η χιονόπτωση είναι ισχυρή. Το χιόνι φτάνει τα δέκα χιλιοστά. Τα μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους, με την δουλειά τους πάντως να δυσχεραίνει το κρύο το οποίο… παγώνει τις νιφάδες που πέφτουν. 

Για όσους κινούνται από και προς τη Μεσαρά, από το ύψος της Αυγενικής και πάνω χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Αστυνομικοί ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Μόνο τα 4Χ4 μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες, ενώ απαραίτητη θεωρείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η κακοκαιρία πάντως έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα Πρεβελιανά, τον Άγιο Θωμά και την Μεγάλη Βρύση, όπου έχουμε αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος. Τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση, διότι εκτός των άλλων κινδυνεύουν να καταστραφούν ο ηλεκτρικές οικοσυσκευές.

Την ίδια ώρα, χιονοπτώσεις καταγράφονται σε περιοχές της Βιάννου ενώ στα λευκά ντύθηκαν και τα ορεινά του Δήμου Μαλεβιζίου.

Οι δρόμοι δεν έχουν κλείσει αφού τα γκρέιντερ έχουν πάρει “φωτιά” και καθαρίζουν αδιάκοπα το χιόνι που πέφτει.

Χιονοπτώσεις είχαμε και στις Ασίτες όπου αυτή την ώρα κατευθύνεται μηχάνημα του Δήμου Ηρακλείου για την διάνοιξη του δρόμου.

Όπως έχουμε γράψει ήδη, τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά των μετεωρολόγων ενώ δεν αποκλείεται χιόνια να πέσουν και σε περιοχές και με χαμηλότερο υψόμετρο.

Όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή ενώ συνεχείς είναι οι εκκλήσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Στα λευκά “ντύθηκαν” τ΄Ανώγεια

Λευκό τοπίο και στα Ανώγεια, την ώρα που η κακοκαιρία “Μήδεια” δείχνει το άγριο πρόσωπο της και σε επίπεδο Κρήτης με τις χιονοπτώσεις να είναι κατά τόπους έντονες.

Ανώγεια, φωτό: Eleftheria Chondrou
Ανώγεια – φωτο: Σωτήρης Κεφαλογιάννης
Κράνα Μυλοποτάμου, φωτό: Kostas Fragkiadakis

Κλειστά σχολεία

Τα σχολεία όπως ανακοινώθηκε, λόγω της κακοκαιρίας θα παραμείνουν σήμερα και αύριο κλειστά στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, ενώ από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, οι πολίτες καλούνται μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους.

Σημειώνεται πως και στην Ιεράπετρα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδικές αρτηρίες του Ρεθύμνου και του Λασιθίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Για τη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδικές αρτηρίες του Ρεθύμνου και του Λασιθίου ενημερώνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης τους πολίτες.

Συγκεκριμένα όπως τονίζεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, υπάρχει “διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου και στην Δημοτική οδό Αρκαδίου – Καλογέρου του Δήμου Αμαρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις δημοτικές οδούς του Δήμου Ανωγείων.

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και στις οδούς που οδηγούν προς αυτόν.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια, σχετικά με διακοπές – απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας”.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...