14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πράξη ευαισθησίας: Αστυνομικοί ταϊζουν νεογέννητα αδέσποτα στις Βρύσσες

Ημερομηνία:

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονίας αναφέρεται σε ένα περιστατικό αυξημένης ευαισθησίας που συνέβη στις Βρύσσες από αστυνομικού του εκεί τμήματος. Όπως αναφέρει σε κείμενό της αστυνομικοί βρήκαν στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος παραιτημένη μία κούτα μία αδέσποτα. Αυτοί, αντί να αδιαφορήσουν, τα περιέθαλψαν, προμηθεύτηκαν ειδικό γάλα από τον φιλοζωικό σύλλογο μέχρι την ημέρα που βρέθηκε εθελοντής για να αναλάβει τη φροντίδα τους.

Διαβάστε τι γράφει η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ομοσπονδίας:

Σε μια ενέργεια μάλλον πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα προέβησαν οι Αστυνομικοί και ο Διοικητής του Α.Τ. Βρυσών στα Χανιά  γεγονός που καταδεικνύει το βαθμό ευαισθητοποίησης μεγάλης πια μερίδας αστυνομικών στο Νομό μας .

Προχθές επικοινώνησε μαζί μας ο Διοικητής του τμήματος κ. Μπούχλης και μας ενημέρωσε , ότι παράτησαν μια κούτα με νεογέννητα κουταβάκια στο αστυνομικό τμήμα  και ζήτησαν βοήθεια απο το φιλοζωικό μας σύλλογο .

Ήδη είχαν προμηθευτεί γάλα για τα μικρά , το οποίο όμως δεν ήταν κατάλληλο για 2-3 ημερών κουταβάκια .

Σε μια κοινή προσπάθεια   όλων μας , των αστυνομικών , της Αντιδημάρχου Δήμου Αποκορώνου κας Τερεζάκη  , του κτηνιάτρου κου Μουσουράκη  και δική μας τα νεογέννητα  φιλοξενήθηκαν για μια νύκτα στο αστυνομικό τμήμα  , όπου με τις οδηγίες του κτηνιάτρου οι αστυνομικοί τάιζαν τα μικρά και την άλλη μέρα βρέθηκε  εθελοντής που ανέλαβε  την φροντίδα τους .

Τέτοιες στιγμές υψηλού πολιτιστικού δείκτη δείχνουν τα βήματα που έχουν γίνει στο νομό μας απο πολίτες και αρχές στην αντιμετώπιση των ζώων .

Συγχαρητήρια  κυρίως και πρώτα από όλους στους αστυνομικούς , βεβαίως στο Δήμο Αποκορώνου που πλέον η διαχείριση των αδέσποτων θα πρέπει να γίνει παράδειγμα για άλλους Δήμους και ιδίως για το Δήμο Χανίων , στον κτηνίατρο και τους εθελοντές που καθημερνά δίνουν μια άνιση μάχη για να βοηθήσουν τα χιλιάδες αδέσποτα ..

Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη

Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...