17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πρίαμος Ιερωνυμάκης: “Έρχονται ενισχύσεις αγρότες από όλη την Ελλάδα” – 150 Κρητικοί πάνε στο Χαϊδάρι για βοήθεια

Ημερομηνία:

Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Αναπτυξης όπου οι αγρότες βρίσκονται περικυκλωμένοι από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Αγώνα Πρίαμος Ιερωνυμάκης είπε:

“Αγρότες από το Χαϊδάρι σπάσανε το μπλόκο και έρχονται εδώ δίπλα μας. Μένουμε εδώ, δε φεύγει κανείς. Αν δεν τους πάρουμε μαζί μας, δε φεύγουμε. Έρχονται ενισχύσεις αγρότες από όλη την Ελλάδα.”

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες από το Χαϊδάρι ζητούνε ενισχύσεις και μετά από σύσκεψη των αγροτών από την Κρήτη αποφασίστηκε να πάνε εκεί 150 Κρητικοί.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Μαλιωτάκης πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας δηλωσε στα ΜΜΕ:

“Οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα και η συγκεκριμένη κυβέρνηση μέσα από τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχουν υπογράψει αυτοί και όχι εμείς εξαναγκάσουν τη χώρα σε υποδούλωση, υπερχρέωση και φτωχοποίηση”

Ο Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Σελίνου, Ιωάννης Βαρδουλάκης είπε στην εφημερίδα μας:

“Υπάρχουν τρεις συλλήψεις. Είναι ένα παιδί και από το Λαφονήσι στα Χανιά. Εμείς εδώ είμαστε έξω από το Υπουργείο, μας έχουν περικυκλώσει τα ΜΑΤ μα δε μας πειράζει, περιμένουμε 1.500 άτομα από την Πελοπόννησο, σπάσανε τα μπλόκα και στο Χαϊδάρι και έρχονται. Θα μείνουμε εδώ πέρα μέχρι να δούμε τι θα απογίνει.

Ο κ. Βαρδουλάκης είπε πως είναι πιθανό τμήμα των αγροτών από την Κρήτη να παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στο  Υπουργείο.

Ν. Τόσκας: Απαράδεκτα τα επεισόδια

«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και την απαίτηση των αγροτών από την Κρήτη να προχωρήσουν σε κατάληψη, κάτι το οποίο δε μπορούσε να γίνει αποδεκτό.

«Η προσπάθειά μας είναι να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία και προσβλέπουμε σε μία ήρεμη διαμαρτυρία» υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, προσθέτοντας ότι «δεν δίνονται έτσι οι κοινωνικοί αγώνες». Επίσης, ανέφερε ότι ως δείγμα καλής θέλησης της κυβέρνησης, αποδέχθηκε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ να συμμετάσχουν στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας «εφόσον το γενικότερο κλίμα είναι ήρεμο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...