19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πρίαμος Ιερωνυμάκης: «Να δοθούν σοβαρές τιμές στους αμπελουργούς»

Ημερομηνία:

«Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» καλεί ιδιώτες και συνεταιριστές οινοποιούς και εμπόρους ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, ζητώντας να δοθούν «σοβαρές τιμές» στους παραγωγούς αμπελοοινικών προϊόντων, που φέτος κλυδωνίζονται οικονομικά, λόγω των προβλημάτων σε αμπελουργία και ελαιοκαλλιέργεια.

«Πολλοί αγρότες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, δυσκολεύονται ακόμη και να βάλουν φαγητό στο τραπέζι τους. Δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν εργάτες για να τρυγήσουν. Ούτε λόγος για την πληρωμή λογαριασμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου. Δίνοντας το περίγραμμα της φετινής χρονιάς είπε ότι φέτος, λόγω καιρικών φαινομένων, ζημιών και απογοήτευσης των αμπελουργών, δύσκολα η παραγωγή επιτραπέζιου σταφυλιού στον νομό Ηρακλείου θα ξεπεράσει τους 4.000 τόνους, όταν πέρυσι ήταν 11.000.

Την ίδια ώρα, οι συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία στα οινικά προϊόντα είναι ασφυκτικές. Λύση σε μεγάλο βαθμό αναμένεται να δώσει η απόσταξη κρίσης, η οποία, ωστόσο, έχει καθυστερήσει και ασκούνται έντονες πιέσεις από συνεταιριστές και συνδικαλιστές να δοθούν τα χρήματα (με τη μορφή προκαταβολής ή άτοκου δανείου) άμεσα, πριν από τον τρύγο, ώστε να καταστεί δυνατή η απορρόφηση των οινοσταφύλων.

«Η απόσταξη κρίσης προχωρά, το θέμα είναι να δοθούν καλές, σοβαρές τιμές στον παραγωγό για τα ποικιλιακά σταφύλια. Πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο κ. Ιερωνυμάκης. Ο ίδιος κάλεσε εκ νέου τους αμπελουργούς, λόγω των φετινών δύσκολων συνθηκών, να στραφούν προς τη σταφιδοποίηση, στην παραγωγή ποιοτικής σταφίδας, που θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για το προϊόν τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...