14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Πραγματικότητα η αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Ημερομηνία:

Τ. Βάμβουκας: Ξεκινάει άμεσα το “ταξίδι” αποκατάστασης του συμβόλου της πόλης μας με σίγουρα βήματα, που σε σύντομο χρόνο θα μας δώσουν ένα κτήριο ανακαινισμένο, με επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με νέο κανονισμό και με προσανατολισμό στην προώθηση τοπικών προϊόντων

Δηλώσεις εντός της Δημοτικής Αγοράς Χανίων παραχώρησε την Παρασκευή (19/4) το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας με θέμα την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης (17/4) που ενέκρινε τον τρόπο εκτέλεσης του έργου.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης το “παρών” έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Γιάννης Μαράκης και Κυριάκος Καζάκος, αλλά και ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς Χανίων Παναγιώτης Κλειδαράς.

Ο Δήμαρχος Χανίων στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι: “Μετά την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου που ενέκρινε τον τρόπο εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς, βρισκόμαστε μια “ανάσα” πριν την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού που θα γίνει μέχρι τις αρχές Ιουνίου του παρόντος έτους για την αποκατάσταση του μνημείου. Συνεπώς, άλλο ένα μεγάλο ζήτημα του Δήμου μας, μπήκε στην τελική ευθεία επίλυσης από την παρούσα Δημοτική Αρχή, μετά την Α’ φάση του διεθνούς διαγωνισμού που έγινε πρόσφατα για τις 8 νέες σχολικές μονάδες και την συμφωνία παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου”.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας έκανε μια μικρή αναδρομή των ενεργειών που έχουν ξεκινήσει από το 2015 για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Διαδικασίες που θα οδηγήσουν στον ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό που, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων “θα οδηγήσει στην πιο συμφέρουσα και όχι, κατά ανάγκη, την οικονομικότερη προσφορά, διασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία του αναδόχου του μεγάλου αυτού έργου”.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει ότι: “Πάμε με πλήρεις μελέτες, με σωστή διαδικασία και όχι με την εύκολη λύση ενός απλού μειοδοτικού διαγωνισμού που θα μας επέτρεπε να έχουμε ήδη ξεκινήσει το έργο και να το βλέπουν οι συμπολίτες μας, μόνο και μόνο για να κερδίσουμε εμείς τις εντυπώσεις”.

Ο Δήμαρχος Χανίων καταλήγοντας τόνισε ότι: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία μας, που οδήγησε σε αυτό το ευτυχές αποτέλεσμα, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Ξανθουδάκη, την Τεχνική μας Υπηρεσία και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο Τεχνικών έργων, τους αρχικούς μελετητές του έργου, τον πρόεδρο και το συμβούλιο των επαγγελματιών της δημοτικής αγοράς και όλους τους συνεργάτες μου που ασχολήθηκαν με την διεκπεραίωση αυτής της δύσκολης υπόθεσης. Ξεκινάει άμεσα το “ταξίδι” αποκατάστασης του συμβόλου της πόλης μας με σίγουρα βήματα, που σε σύντομο χρόνο θα μας δώσουν ένα κτήριο ανακαινισμένο, με επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με νέο κανονισμό, με προσανατολισμό στην προώθηση τοπικών προϊόντων και στην άσκηση δραστηριότητας που ταιριάζει στις σύγχρονες συνθήκες και ανάγκες, ενισχύοντας έτσι το μνημείο λειτουργικά και αισθητικά, αποδίδοντας στην πόλη μας την υπεραξία που της ανήκει”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς Χανίων Παναγιώτης Κλειδαράς επεσήμανε: “Πριν μία εβδομάδα, εμείς οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς Χανίων είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα. Με ανέλυσε το πλάνο που υπάρχει για τη Δημοτική Αγορά και αφού απαντήθηκαν οι όποιες απορίες, έφυγαν άπαντες ικανοποιημένοι από όσα μας είπε ο Δήμαρχος. Πιστεύουμε ότι εμείς οι καταστηματάρχες δείξαμε καλή θέληση και εμείς πρώτοι ενδιαφερόμαστε για την αποκατάσταση αυτού του μνημείου. Το πλάνο του Δημάρχου μας κάλυψε πλήρως ως προς το χρονοδιάγραμμα. Πρόκειται για ένα μοντέρνο πλάνο και συμβατό με τον 21ο αιώνα, ενώ το προηγούμενο πλάνο θα έφερνε τεράστια κωλυσιεργεία”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...