16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15/4 στο Ηράκλειο με επιτυχία η εκδήλωση του πολιτικού κινήματος  ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Στην κατάμεστη αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ οι πολίτες του Ηρακλείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πλέγμα των γερμανικών αποζημιώσεων από τους ομιλητές της εκδήλωσης κ. Μαριά Νότη – καθηγητή πανεπιστημίου Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου, κ. Αξιώτη Ιγνάτιο – ιδρυτικό μέλος συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και κ. Μαμαλάκη Κωστή – επιμελητή νεώτερης ιστορίας του ιστορικού μουσείου Κρήτης. Στην εκδήλωσε μίλησε επίσης ο δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης Παύλος, ο πρόεδρος των θυμάτων Βιάννου κ. Συγκελάκης Αριστομένης, χαιρετισμό έστειλε ο δήμαρχος Ανωγείων κ. Κεφαλογιάννης Σωκράτης ενώ παρευρέθηκε επίσης και ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Καλογεράκης Ζαχαρίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησαν αρκετοί πολίτες εκφράζοντας τις απόψεις τους και ζητώντας την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να πιεστεί η Κυβέρνηση και να διεκδικήσει αποτελεσματικά τις γερμανικές αποζημιώσεις δηλ τις πολεμικές επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας καθώς επίσης  και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Νότης Μαριάς επισήμανε ότι πάγια πρόταση και θέση των ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ήταν και είναι η εγγραφή του συνόλου των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό καθώς επίσης και η τιτλοποίηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Ο Νότης Μαριάς δήλωσε ότι η συγκρότηση ομάδας εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προέκυψε ως ενέργεια με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στις 3/9/2012 ενώ η παραπομπή εκ μέρους του κ. Αβραμόπουλου του πορίσματος της εν λόγω ομάδας εργασίας στο νομικό συμβούλιο του κράτους έγινε επίσης σε απάντηση σχετικής γραπτής ερώτησης του. Επισημαίνεται ότι στις συνεχείς από 3/9/2012 παρεμβάσεις του ο Νότης Μαριάς είχε παρατηρήσει πέραν των άλλων ότι θα πρέπει να συγκεντρωθεί το υλικό που τεκμηριώνει τις αξιώσεις τις πατρίδας μας κατά της Γερμανίας, να αποσταλεί το εν λόγω υλικό στο νομικό συμβούλιο του κράτους για τη νομική θεμελίωση των αξιώσεών μας και να ανατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος να υπολογίσει επακριβώς το ποσό του αναγκαστικού κατοχικού δανείου με τους τόκους. Στην παρούσα φάση παρατήρησε ο κ. Μαριάς πρέπει να ενταθεί η κοινοβουλευτική διπλωματία και η ελληνική βουλή να αναλάβει με υπευθυνότητα να ενημερώσει τα κοινοβούλια των κρατών μελών της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς κατά τη διάρκεια διακυνοβουλευτικών συναντήσεων της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής με τις αντίστοιχες της Γερμανίας και της Εσθονίας ενημέρωσε τους εν λόγω βουλευτές για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Επίσης πρότεινε τη σύγκλιση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής με αποκλειστικό αντικείμενο τις γερμανικές αποζημιώσεις προκειμένου να προσέλθουν εκεί για ακρόαση ο υπουργός οικονομικών και ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως επισημάνθηκε οι γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και η ΑΟΖ αποτελούν δύο από τα εφτά βασικά σημεία της διακήρυξης του πολιτικού κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, θέματα τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο των δύο εκδηλώσεων που διοργάνωσαν το τελευταίο διάστημα με επιτυχία στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...