23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πριν λίγες μέρες καθάριζαν την παραλία στο Σταλό, και τώρα βομβαρδίζουν τη Συρία οι ναύτες του USS Porter

Ημερομηνία:

Είναι συνηθισμένη πρακτική των δυνάμεων των ΗΠΑ σε μία σειρά χώρες όπου εδρεύουν να επιζητούν τη διασύνδεση με την τοπική κοινωνία. Προχωρούν λοιπόν σε δράσεις δημοσίων σχέσεων που έχουν θετικό επικοινωνιακά αντίκτυπο, όπως επισκέψεις σε γηροκομεία, καθαρισμούς παραλιών, ή και προσφορές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή σε ιδρύματα της εκκλησίας. Το ίδιο συμβαίνει και στα Χανιά.

Όμως, αυτό δεν αναιρεί την πραγματικότητα. Ότι οι στρατιώτες καθώς και οι βάσεις της Σούδας είναι μέρος της τεράστιας πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ.

Αυτό, αποδείχτηκε άλλη μία φορά χθες.

Ένα εκ των δύο πολεμικών πλοίων που βομβάρδισαν τη Συρία εκ μέρους των ΗΠΑ με εντολή Τραμπ ήταν και το USS Porter.

Οι ναύτες αυτού του πλοίου, μόλις πριν μερικές ημέρες, στις 26 Μαρτίου του 2017, είχαν προχωρήσει σε άλλο ένα “εθελοντικό” καθαρισμό στην παραλία του Σταλού στα Χανιά.

Πρώτα λοιπόν καθάρισαν την παραλία στα Χανιά, και μετά βομβάρδισαν τη Συρία.

Το USS Porter  είναι εξοπλισμένο με το σύστημα SM-3 βαλλιστικών πυραύλων είναι το ένα από τα δύο σκάφη απ’ τα οποία εκτοξεύτηκαν τα ξημερώματα οι 59 πύραυλοι κατά της Συρίας.

Το αντιτορπιλικό Porter, το 2009 αναβαθμίστηκε σε όλα τα επίπεδα και είναι ένα από τα πλοία κρούσης του αμερικανικού 6ου στόλου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...